Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Baby Guru
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Ancient Astronauts

Baby Guru en cine-concert, 23/3, 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, 210 3398600.

Οι Baby Guru, η τρομερή μπάντα της εναλλακτικής σκηνής, μια μέρα πριν από την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου θα βρεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για ένα σινε-κονσέρτο. Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ με εννέα το βράδυ της Κυριακής στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν τρεις βουβές ταινίες, τρεις θησαυροί ταινιών τεκμηρίωσης των αρχείων του γαλλικού κινηματογράφου: Voyage à la terre de feu, Le grand meteore et le mont Athos και Annales de la guerre no. 10. Οι Baby Guru θα τζαμάρουν πάνω στις ταινίες, λειτουργώντας ως η ηχητική τους υπόκρουση. Το σετ τους θα είναι ένας απίθανος αυτοσχεδιασμός για μία ώρα.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Kill Emil

Party. Dogu, 24/3, 21:00, Tiki Bar, Φαλήρου 15, Κουκάκι, 210 9236908, €5-10.

Το μισό του γερμανικού διδύμου των Ancient Astronauts, DJ και παραγωγός Dogu επισκέπτεται το Tiki Bar στο Κουκάκι για ένα... συμπαντικό DJ set. Ο ήχος των Ancient Astronauts αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει όρια. Τα beats παντρεύονται με τη σόουλ και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Το ντουέτο παραγωγής και DJ Kabanjak και
Dogu ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε triphop, old school hip-hop, nu jazz, broken beat, downtempo, electronica,
dub reggae. Ο ιδιαίτερος ρυθμός είναι σήμα κατατεθέν τους, όπως και οι ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο πολύ καλά άλμπουμ, το «We are to answer» και το «Into bass and time» – το δεύτερο,
μάλιστα, με καταπληκτικές συμμετοχές και αρκετά remixes και συνερ- γασίες με καλλιτέχνες όπως οι Fort Knox Five, Kid Loco, Digable Planets, Zion I, Imani, The Pharcyde, Azeem, Tippa Irie, Bajka, Phat Old Mamas, Ulf Stricker, Raashan Ahmad, Entropik.

 

Mini Festival

Icy, Soulnek & Kill Emil, Afezz, Σάικο και El Chavo, after party w/ Anna Mystic feat. Mc Dash, 20/3, 22:30, €5 είσοδος.

Ένα πολύ ενδιαφέρον μίνι φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20/3 στο Bios. Το χιπ-χοπ θα συναντήσει τη ρέγγε-φανκ και τη soundsystem κουλτούρα και μερικούς από τους επιφανέστερους αντιπρόσωπους των ειδών στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι AFEZZ, Σάικο και El Chavo, μέλη του Phatskool από τα Χανιά με boom bap beats, funky λούπες, γρήγορα flows και έντονα φωνητικά. Μετά θα αναλάβει ο Soulnek, ένας mc που κινείται σε πιο σόουλ και φάνκι μονοπάτια, με τον Kill Emil στα decks. Αργότερα τη θέση θα πάρει ο Icy, ιδρυτικό μέλος των Fort Bravo και μέλος των Moriginal, σε reggae ύφος και dub, breaks ρυθμούς. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στη Mammy Hot Anna Mystic για ένα after party σε grime-jungle ρυθμούς, με τον Mc Dash στα φωνητικά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ