«Το 2024 θα είχαμε ιπτάμενα αμάξια, αντ’ αυτού στο γραφείο συζητάμε για τα αυτονόητα»

Γιώργος Τσαγκόζης: «Στο 2024 θα είχαμε ιπτάμενα αμάξια, που λέει το meme, αντ’ αυτού στο γραφείο τον τελευταίο καιρό συζητάμε για τα αυτονόητα» Facebook Twitter
Δεν είχα ποτέ «αλλά» όσον αφορά τα πιστεύω μου και τη σχέση μου και με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
0


ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τους γκέι, έχω και συνεργάτες γκέι, αλλά… Βασικά σε αυτή την περίπτωση δεν θα διαβάσετε κάτι πέρα από το «αλλά». Όταν ο Αλέξανδρος Διακοσάββας μου είπε ότι θα ήθελε να του καταθέσω την εμπειρία μου ως εργαζόμενου σε ένα γραφείο όπου οι στρέιτ δεν αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία, τον κοίταξα με περιέργεια, γιατί δεν κατάλαβα αρχικά τι ακριβώς ήθελε να γράψω.

Όπως προείπα, δεν είχα ποτέ «αλλά» όσον αφορά τα πιστεύω μου και τη σχέση μου και με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Υπήρξα πάντοτε υποστηρικτής της, και μάλιστα μέσα από αυτήν τη στήριξη που της προσέφερα κατά καιρούς στα social media ένιωσα και γω κάποια μικρά ψήγματα του τυφλού μίσους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο και, φυσικά, στον «πραγματικό κόσμο».

Μέσα από αυτά συνειδητοποίησα ότι, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, οι αγώνες τους για ισότητα και ισονομία είναι οι αγώνες όλων των προοδευτικών πολιτών που ασφυκτιούμε από τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Τα σεξιστικά σχόλια και οι σεξιστικοί χαρακτηρισμοί πήγαιναν κι έρχονταν σε οποιοδήποτε ποστ έκανα και υποστήριζε τους γάμους ομοφύλων ή σατίριζε την τοξική αρρενωπότητα που ερχόταν σε αντίθεση ό,τι δεν ανταποκρινόταν στα «αρσενικά πρότυπα», ακόμα και αν ήξεραν ότι είμαι στρέιτ.

Το 2024 θα είχαμε ιπτάμενα αμάξια, που λέει το meme, αντ’ αυτού στο γραφείο τον τελευταίο καιρό συζητάμε για τα αυτονόητα, δηλαδή για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Αντί για τις κλασικές, αθλητικές συζητήσεις που έκανα με τους συναδέλφους μου στις προηγούμενες δουλειές, τώρα μιλάμε για αρνητικές και θετικές ψήφους που υπολογίζουμε για να δούμε αν θα υπερψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, και τα ονόματα ποδοσφαιριστών που έπαιξαν καλά ή χάλια τώρα έχουν αντικατασταθεί από αυτά των βουλευτών που θα απέχουν ή θα ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά.

Πάντα ήμουν σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά μέσα από την καθημερινή μου συνεργασία με τα ενεργά μέλη αυτής της κοινότητας κατανόησα βαθύτερα τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν είτε νομικά ζητήματα που προκύπτουν επειδή οι «πατρίς θρησκεία οικογένεια» συμπολίτες μας τους στερούν δικαιώματα είτε τις άπειρες προκαταλήψεις που υπομένουν στην καθημερινότητά τους και τους κάνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Μέσα από αυτά συνειδητοποίησα ότι, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, οι αγώνες τους για ισότητα και ισονομία είναι οι αγώνες όλων των προοδευτικών πολιτών που ασφυκτιούμε από τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας. Έναν συντηρητισμό που πάντα υπήρχε, απλώς είχε αράξει για λίγο στο background και τώρα, με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμμαχό της την άνοδο της ακροδεξιάς, που αριθμεί πλέον τρία κόμματα στο Κοινοβούλιο, φαίνεται να επιστρέφει με δριμύτητα.

«Είναι φοβερό που ακόμα πρέπει να παλεύουμε γι’ αυτές τις μαλακίες», που έλεγε και ένα πανό για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, όμως πρέπει.

Ο Γιώργος Τσαγκόζης είναι δημοσιογράφος, συνεργάτης και φίλος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFΟ δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Βασιλική Σιούτη / Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει και τρίτη πρωθυπουργική θητεία και τα δίνει όλα με στόχο την άμεση αντιστροφή του αρνητικού πολιτικού κλίματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Με ενοχλεί που η Ελλάδα, σε όλες τις λίστες, βρίσκεται στην τελευταία θέση»

Χριστόφορος Πισσαρίδης / Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Με ενοχλεί που η Ελλάδα βρίσκεται παντού στην τελευταία θέση»

Από τον Τραμπ και την AI μέχρι την ελληνική γραφειοκρατία και την παγκόσμια ύφεση, ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης μιλά στη LIFO για το μέλλον της εργασίας και την απειλή του λαϊκισμού, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Δημόσιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Οπτική Γωνία / Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχολιάζει στη LiFO τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των αμερικανικών πανεπιστημίων και πώς βλέπει την επόμενη μέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Τα ηλεκτρικά πατίνια και το χάος της μικροκινητικότητας/ Πώς θα μπει τάξη στο χάος με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;/ «Δεν γίνεται να μην έχουμε πατίνια γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν»

Ρεπορτάζ / Τι θα γίνει επιτέλους με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση μετακίνησης στην πόλη αλλά προς το παρόν δημιουργούν αρκετά προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις. Πώς θα μπουν όρια στην άναρχη κυκλοφορία τους και τη στάθμευσή τους και ποιες υποδομές χρειάζονται;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Ρεπορτάζ / Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέες γραμμές μετρό, νοσοκομεία, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια. Στις μακέτες όλα φαίνονται φανταστικά. Πότε όμως στ' αλήθεια παραδίδονται, πόσο κοντά στις μακέτες θα είναι η πραγματικότητα; Και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η οικονομία από νέο κραχ;

Οπτική Γωνία / Έρχεται νέο παγκόσμιο κραχ;

Εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικές απειλές και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης. Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νέα εποχή Τραμπ; Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Κώστας Μήλας, μιλά στη LiFO.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ