Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες

Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες Facebook Twitter
Το ιστορικό άγαλμα του πρίγκιπα Βολοντίμιρ (958 – 1015), ένα από τα σύμβολα της πόλης του Κιέβου, καλύφθηκε πλήρως για να προστατευτεί σε περίπτωση βομβαρδισμού, 12 Μαΐου 2022.
0

ΟΙ G7 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ
Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την έναρξη της συνάντησης με τους ομολόγους της των G7 στη βόρεια Γερμανία.

«Οι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής το χρειάζονται επειγόντως», πρόσθεσε, και «η επισιτιστική κρίση που αρχίζει να ξεδιπλώνεται, επιδεινώνεται περαιτέρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Οι υπουργοί θα συζητήσουν τρόπους για να «ξεμπλοκάρουν τον αποκλεισμό των σιτηρών» από το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας». Περίπου 2,5 εκατ. τόνοι σιτηρών (κατ’ άλλους 4,5 εκατ.) βρίσκονται σήμερα μπλοκαρισμένοι στα σιλό, ιδίως στο λιμάνι της Οδησσού. «Είναι η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που το λιμάνι της Οδησσού έχει ακινητοποιηθεί πλήρως», σχολίασε πριν από μέρες ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πώς θα γίνει το ξεμπλοκάρισμα είναι εντελώς ασαφές. Η διεθνής στρατιωτική δράση αποκλείεται, δεδομένου ότι το Ρώσοι θα απαντούσαν στρατιωτικά, και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα θεωρούνταν κήρυξη πολέμου από τη Ρωσία.

Η περίπτωση διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία έχει μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας. Ο οικονομικός στραγγαλισμός είναι μέσο για να λυγίσει η Ουκρανία. Αλλά ακόμη και αν υποτεθεί ότι θα δείξει διάθεση διαπραγμάτευσης, η Ρωσία θα ζητήσει μεγάλα ανταλλάγματα που οι δυτικοί δεν προτίθενται να παραχωρήσουν, λόγου χάριν, άρση πολλών κυρώσεων.

Ο μόνος εφικτός τρόπος φαίνεται να είναι οι χερσαίες μεταφορές. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται δραματική αύξηση των χερσαίων μέσων μεταφοράς, κυρίως των τρένων, για να μεταφερθούν αυτές οι γιγάντιες ποσότητες σιτηρών, που με τη σειρά της θα προκαλέσει αύξηση της τιμής των σιτηρών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιβληθείσες κυρώσεις στη Ρωσία αποτελούν τη σοβαρότερη, αλλά όχι τη μοναδική αιτία των φόβων για παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Η Ινδία εκτιμά ότι η παραγωγή της σιτηρών φέτος θα είναι μειωμένη κατά 6% σε σχέση με το 2021, και σκοπεύει να περιορίσει τις εξαγωγές. Στις 9 Μαΐου, επίσης, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ στην έκθεσή του προβλέπει ότι η παραγωγή χειμερινού σιταριού το 2022 θα είναι μειωμένη κατά 8% σε σχέση με το 2021.

Πηγή: Ahram Online, USDA

Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες Facebook Twitter
Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 σε ένα διάλειμμα της συνάντησής τους στη βόρεια Γερμανία, στις 12 Μαΐου 2022.

• • •

ΕΡΝΤΟΓΑΝΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας αυξήθηκε στο 69,97% τον Απρίλιο (70% για να τη θυμόμαστε) — μεγάλη αύξηση από το 61,14% του Μαρτίου.

Το ποσοστό πληθωρισμού, που συγκρίνει τις τιμές του Απριλίου 2022 με εκείνες του Απριλίου 2021, αποδίδεται στις ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες προσαρμόζουν τα επιτόκια τους για να ελέγξουν τον πληθωρισμό. Εάν ο πληθωρισμός είναι υψηλός, θεωρείται ένδειξη ότι η ταχύτητα του χρήματος είναι πολύ υψηλή, οπότε τα επιτόκια αυξάνονται για να αποθαρρύνουν τον δανεισμό και να επιβραδύνουν την ταχύτητα των συναλλαγών. Αντίθετα, αν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, τα επιτόκια μειώνονται για να δοθούν κίνητρα για δανεισμό και περαιτέρω οικονομική δραστηριότητα. 

Αυτά είναι κοινός τόπος μεταξύ των οικονομολόγων, αλλά ο Ερντογάν επιμένει ότι τα χαμηλότερα επιτόκια οδηγούν σε χαμηλότερο πληθωρισμό, πιέζοντας την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια της χώρας σε χαμηλά επίπεδα παρότι ο πληθωρισμός αυξάνεται. Τον Απρίλιο, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι το επιτόκιο αναφοράς της θα παραμείνει αμετάβλητο, ήτοι για τέταρτο συνεχή μήνα που το χαμηλό επιτόκιο παραμένει ανέπαφο.

Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες Facebook Twitter
Μια γυναίκα δείχνει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού της σε διαδήλωση στην Άγκυρα.

• • •

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΑΚΕΙΝ;  
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι, Ραντ Πολ, απαίτησε από το Κογκρέσο να ορίσει ένα ομοσπονδιακό παρατηρητήριο για την παρακολούθηση των χρημάτων που προορίζονται για την Ουκρανία, εμποδίζοντας την ταχεία ψηφοφορία για το τεράστιο πακέτο των 40 δισ. δολαρίων στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Πολ υπέσκαψε την ομόφωνη συμφωνία που η Γερουσία χρειαζόταν για να προχωρήσει, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο που κρίνουν ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι επείγουσα.

Πιθανόν, έχει δίκιο ο Πολ. Πιθανόν, επίσης, είχε δίκιο ο αδιαμφισβήτητου ήθους Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, μακαρίτης Τζον Μακέιν, όταν είχε πει ότι «ο γερουσιαστής από το Κεντάκι εργάζεται τώρα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν». Άλλωστε, στις 8 Αυγούστου 2028 είχε παραδώσει ιδιοχείρως επιστολή τού Τραμπ στον Πούτιν. 

Πηγή: AP, Politico

• • •

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ
Είναι σωστό να παρέχουμε στην Ουκρανία όπλα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τη ρωσική επιθετικότητα; Το ερώτημα αυτό, που τέθηκε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera, δημοσιευμένη στις 3 Μαΐου, άφησε ανοιχτό ο Πάπας Φραγκίσκος. «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω», παραδέχτηκε.

Η απάντησή του συνοψίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Πάπας στις τοποθετήσεις του για την εισβολή στην Ουκρανία, ορισμένες από τις οποίες έδιναν την εντύπωση ότι οι δύο εμπόλεμοι έχουν την ίδια ευθύνη. 

Ήδη από τον Άγιο Αυγουστίνο, η Καθολική Εκκλησία είχε διαμορφώσει την έννοια του «δίκαιου πολέμου» ως πράξη αυτοάμυνας. Ωστόσο, η ισχύς αυτού του δόγματος άρχισε να αμφισβητείται μετά τη Χιροσίμα και κυρίως μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, τόσο με παπικές εγκυκλίους όσο και σε συνόδους του Βατικανού.

Εξαιτίας της απειλής που θέτουν στους αμάχους τα σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα με τους προκατόχους του, στην εγκύκλιό του Fratelli tutti («Αδέλφια, όλοι») του 2020: «Είναι εύκολο να οδηγηθούμε σε υπερβολικά ευρεία ερμηνεία αυτού του δυνητικού δικαιώματος [την αυτοάμυνα με βία]... Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να επικαλεστούμε τα ορθολογικά κριτήρια που εκπονήθηκαν σε προηγούμενους αιώνες προκειμένου να μιλήσουμε για τη δυνατότητα ενός ‘δίκαιου πολέμου’».

Το λογικό και ηθικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Φραγκίσκος εξηγείται, εν μέρει τουλάχιστον, από την υβριδική διάσταση του πολέμου. Από τη μια, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι καθαρά επιθετική ενέργεια της Ρωσίας, συνεπώς το δικαίωμα άμυνας των Ουκρανών είναι αδιαμφισβήτητο, και άρα πρόκειται για δίκαιο πόλεμο. Από την άλλη, δεδομένων των συνεχών απειλών του Βλαντίμιρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών, ο ποντίφηκας θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός «δίκαιος πόλεμος» θα συνεισέφερε σε κλιμάκωση πολύ πέρα από τη στενά οριζόμενη αυτοάμυνα.    

Πηγή: WSJ, Le Monde

Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες Facebook Twitter
Ο Πάπας Φραγκίσκος κρατάει μια σημαία που του έστειλαν από την Μπούσα, στο Βατικανό στις 6 Απριλίου 2022.

• • •

Ο ΚΕΫΝΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ
Πριν από δύο μέρες στο Στρασβούργο, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι «όταν η ειρήνη επιστρέψει στο ευρωπαϊκό έδαφος, πρέπει να οικοδομήσουμε νέες ισορροπίες ασφαλείας» χωρίς «να υποκύψουμε ποτέ στον πειρασμό της ταπείνωσης ή στο πνεύμα της εκδίκησης».

Όπως πολλοί επεσήμαναν, επρόκειτο για έμμεση αναφορά στη Συνθήκη των Βερσαλιών που συνήφθη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο Μακρόν δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις. 

Η επόμενη περικοπή του Κέυνς μπορεί να βοηθήσει να καταλάβουμε τι είχε κατά νου ο Μακρόν όταν μιλούσε για «ταπείνωση» και «εκδίκηση».

«Δεν μπορώ να αφήσω αυτό το θέμα σαν να εξαρτάται η δίκαιη αντιμετώπισή του εξ ολοκλήρου είτε από τις δικές μας δεσμεύσεις είτε από τα οικονομικά δεδομένα. Η πολιτική υποβιβασμού της Γερμανίας σε υποδούλωση για μια γενιά, της υποβάθμισης της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και στέρησης της ευτυχίας από ένα ολόκληρο έθνος, θα έπρεπε να είναι αποτρόπαια και απεχθής· αποτρόπαια και απεχθής, ακόμη και αν ήταν δυνατή, ακόμη και αν πλούτιζε εμάς τους ίδιους, ακόμη και αν δεν έσπερνε την παρακμή ολόκληρης της πολιτισμένης ζωής της Ευρώπης. Κάποιοι το διακηρύττουν στο όνομα της Δικαιοσύνης. Στα μεγάλα γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας, στην εκτύλιξη των πολύπλοκων πεπρωμένων των εθνών η Δικαιοσύνη δεν είναι τόσο απλή. Και αν ήταν, τα έθνη δεν είναι εξουσιοδοτημένα, ούτε από τη θρησκεία ούτε από τη φυσική ηθική, να περάσουν στα παιδιά των εχθρών τους τα αδικήματα των γονέων των κυβερνώντων». 

— Τζον Μέιναρντ Κέυνς, «Οι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης» (New York: Harcourt, Brace, and Howe, 1920), σελ. 227–228.  

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι G7 πρέπει να προστατεύσουν τις φτωχές χώρες Facebook Twitter
Ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης, Mohammed Totah, δημιούργησε ένα γλυπτό από άμμο στην παραλία της Γάζας, προς τιμήν της πρόσφατα δολοφονημένης δημοσιογράφου, Shireen Abu Akleh, για την κάλυψη των ειδήσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ