Ένα άγγιγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά
Mέσω της ενημερωτικής καμπάνιας «Η θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος», η La Roche-Posay περνά ένα σημαντικό μήνυμα για τον καρκίνο.
ADVERTORIAL
O καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις – το μαρτυρούν οι αριθμοί. Υπολογίζεται πως 1 στους 5 άνδρες και 1 στις 6 γυναίκες θα νοσήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους [i].
Και όταν έρχεται η ώρα για τη θεραπεία, συχνά η ενημέρωση είναι ελλιπής. Ναι, γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς έχουν μεγάλη πιθανότητα να χάσουν τα μαλλιά τους, ενώ θα επηρεαστεί και η όρεξή τους. Ωστόσο σπάνια μιλάμε για τα δερματικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η συντριπτική πλειονότητα. Συγκεκριμένα, έως και το 95% τους θα εμφανίσει [ii] ανεπιθύμητες παθήσεις όπως ο κνησμός, η αίσθηση καύσου και η έντονη ξηρότητα, η φλεγμονή στα νύχια, και φαινόμενα όπως η τριχόπτωση και οι μετεγχειρητικές ουλές. Οι μισές θεραπείες διακόπτονται εξαιτίας ακριβώς αυτών των δερματικών παρενεργειών, ενώ το 76% των καρκινοπαθών θα αναγκαστεί να μειώσει τη δόση της θεραπείας [iii].
Η μάχη με τον καρκίνο δεν είναι σύντομη ούτε εύκολη. Τη δίνουμε, όμως, και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι.
Η μάχη με τον καρκίνο δεν είναι σύντομη ούτε εύκολη. Τη δίνουμε, όμως, και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι. Πλάι μας βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι γιατροί που θα μας ακούσουν να μιλάμε ξανά και ξανά για τις δυσκολίες, θα μας καθησυχάσουν, θα είναι εκεί να γιορτάσουν τις νίκες, θα μας αγκαλιάσουν όταν το χρειαστούμε – γιατί θα το χρειαστούμε. Κι ένα άγγιγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Από την πλευρά τους οι ασθενείς συχνά στερούνται αυτό το άγγιγμα εξαιτίας δερματικών παθήσεων που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Από την πλευρά τους τα άτομα που φροντίζουν τους ασθενείς σε μια απλή κίνηση μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά που δεν βρίσκουμε τις λέξεις να πούμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, και όταν συνδυάζεται με τα σωστά προϊόντα φροντίδας, γίνεται σωτήριο.
Έχοντας αυτό κατά νου, η La Roche-Posay ξεκίνησε την ενημερωτική καμπάνια με μήνυμα «Η θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος». Με πρωταγωνιστή τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο οποίος έχει δώσει ήδη τη δική του μάχη με τον καρκίνο και έχει νικήσει, και συμμετέχοντες πρώην ογκολογικούς ασθενείς και μέλη της οικογένειάς τους η digital αυτή καμπάνια ενθαρρύνει όλους εκείνους που υποβάλλονται σε θεραπεία να μην το βάλουν κάτω, να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να πιστεύουν. Στόχος της, να αποδείξει πως το άγγιγμα μπορεί να είναι θεραπευτικό, με τον δικό του τρόπο.
Η La Roche-Posay είναι μία εταιρεία που εδώ και πάνω από δέκα χρόνια φροντίζει για τους ασθενείς, τους survivors και τους φροντιστές τους. Πιστή στο όραμα της, «Κανένας μόνος του ενάντια στον καρκίνο!», για πέμπτη συνεχή χρονιά ενισχύει το έργο του ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ» και, μέσω στοχευμένων ενεργειών, βοηθά τους καρκινοπαθείς να βγουν νικητές σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Στο πλαίσιο αυτό, στις 16 Νοεμβρίου 2022 διοργάνωσε ολοήμερη εκδήλωση για δερματολόγους, φαρμακοποιούς, δημοσιογράφους και influencers. Φέτος κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ευαισθητοποίηση κατά της νόσου, καθώς θα είναι ο επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου 2023. Είναι, επίσης, το μοναδικό brand φροντίδας του δέρματος που συνεργάζεται με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC), ενώ οραματίζεται να δημιουργήσει πραγματικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Γι’ αυτό και θυμίζει σε όλους μας, διαρκώς, ότι ένα μόνο άγγιγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
[i] canceratlas.cancer.org
[ii] Seité S, Bensadoun RJ, Mazer JM. Prevention and treatment of acute and chronic radiodermatitis. Breast Cancer (Dove Med Press). 2017 Nov 2;9:551-557. / Leporini C, et al. Management of dermatologic toxicities associated with monoclonal antibody epidermal growth factor receptor inhibitors: A case review. J Pharmacol Pharmacother. 2013 Dec;4(Suppl 1):S78-85.
[iii] Boone SL, Rademaker A, Liu D, Pfeiffer C, Mauro DJ, Lacouture ME. Impact and management of skin toxicity associated with anti-epidermal growth factor receptor therapy: survey results. Oncology. 2007;72(3–4):152–159.