11 κλασικά ελληνικά vegan πιάτα σε αθηναϊκά εστιατόρια και ταβέρνες

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Πού μπορούμε να βρούμε νόστιμα, vegan, παραδοσιακά πιάτα στην Αθήνα;
0

Οι λαχαντολμάδες του Pharaoh

Αν σας απασχολεί τι καινούργιο παίζει σε αυτή την πόλη, τότε δίνω πολύ λίγες πιθανότητες να μην έχετε ακούσει για την άφιξη του Pharaoh που έχει προκαλέσει χαμό με μια εκτενή, ψαγμένη κάβα αφιερωμένη στα φυσικά κρασιά, που παίζει μουσικές μόνο από βινύλια, λειτουργεί ως ένα wine bar που δεν μοιάζει με κανένα, ενώ βάζει τις κατσαρόλες του πάνω σε στόφες, μαγειρεύει μόνο στη φωτιά και σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δίχως twists.

Στο τιμόνι της κουζίνας του ο Μανώλης  Παπουτσάκης που το έβαλε σκοπό να μαγειρέψει φαγητά του χωριού στην πόλη, να σερβίρει πιάτα που έχουν εκλείψει από το αστικό γαστρονομικό τοπίο και έτσι έχει κάνει την Αθήνα να παραμιλά για τα κάστανα στιφάδο του.

Αλλά είναι και αυτοί οι λαχανοντολμάδες του που είναι «φτωχοί» και φοβεροί, που δεν τους κάνει με αυγολέμονο αλλά με μια σάλτσα που φτιάχνει λιώνοντας λίγα φύλλα λάχανου μαζί με λεμόνι και ζουμί από το βράσιμο.

Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Οι λαχανοντολμάδες του Pharaoh είναι «φτωχοί» και φοβεροί και χωρίς αυγολέμονο, αλλά με μια σάλτσα λιωμένων φύλλων λάχανου μαζί με λεμόνι και ζουμί από το βράσιμο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ο κοκκινιστός αρακάς του Φιλίππου

Ήταν 1923 όταν στα ψηλά του Κολωνακίου, στην οδό Ξενοκράτους, στο υπόγειο μιας διώροφης μονοκατοικίας, ο Κώστας Φιλίππου άνοιξε ένα μαγαζί που λειτουργούσε ως κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο ταυτόχρονα. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, στη θέση της μονοκατοικίας αυτής χτίστηκε μια πολυκατοικία και ο Φιλίππου σταμάτησε να είναι κρυμμένος σε ένα υπόγειο, πήρε το ισόγειο, μετατράπηκε σε ένα εστιατόριο με αστικό στυλ και εκεί λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Εκεί, λοιπόν, που έχουν χορτάσει με μαγειρευτά ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Οδυσσέας Ελύτης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Ζιλ Ντασέν, η Τζένη Καρέζη και ο Κάρολος Κουν εσείς θα βρείτε, μεταξύ πολλών άλλων, αρακά κοκκινιστό με φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα και άνηθο. Φτιάχνουν και μπριάμ, οι φακές τους είναι Φαρσάλων.
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390

Η φασολάδα στη Λόντζα της Γειτονιάς

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Η φασολάδα στη Λότζα της Γειτονιάς με βιολογικά βότανα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί με τη νοστιμιά της να σας μεταφέρει από τα Εξάρχεια σε κάποιο χωριό. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε αυτό το νέας γενιάς ταχυφαγείο που δουλεύει σωστά την καλή πρώτη του ύλη βρίσκουμε καθημερινά λίγα και πολύ ωραία πιάτα, βασισμένα σε προϊόντα μικρών παραγωγών, συνταγές που ξυπνούν μνήμες, που μας θυμίζουν μυρωδιές διακοπών ή όσα σπιτικά μπορεί να έκανε επί τόπου ένας δικός μας άνθρωπος, π.χ. η γιαγιά μας, για να μας χορτάσει.

Ένα από τα πιάτα ημέρας που μπορεί να πετύχετε εκεί είναι μια φασολάδα με βιολογικά βότανα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η οποία με τη νοστιμιά της μπορεί και να σας μεταφέρει από τα Εξάρχεια σε κάποιο χωριό. Και δεν είναι μόνο αυτό το έξτρα πιάτο χωρίς κρέας που θα συναντήσετε, μαγειρεύουν και αγκινάρες αλά πολίτα, και ρεβιθάδα με βιολογικό δεντρολίβανο. Κάντε τους ένα τηλέφωνο να σας πουν τι έχουν κάθε μέρα.
Χαρ. Τρικούπη 76, Εξάρχεια, 2103612334

Οι φακές του Άνετον

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Στην κατηγορία «σούπες» του Άλφα by Άνετον θα βρείτε φακές βιολογικές με ντομάτα και σκόρδο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια το Άνετον έχει αφιερωθεί στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, στα comfort πιάτα που, βασισμένα στα προϊόντα εγχώριων παραγωγών, εναλλάσσονται στο μενού του, ακολουθώντας την εποχικότητα. Το κομψό εστιατόριο του Συντάγματος δημιούργησε σε συνθήκες καραντίνας και ένα delivery μενού.

Έτσι, στην κατηγορία «σούπες» του Άλφα by Άνετον θα βρείτε φακές βιολογικές με ντομάτα και σκόρδο. «Είναι ο Νο1 κωδικός μας σε πωλήσεις. Απίστευτο;» μου είχε πει ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου για το πιάτο που φαίνεται να έχει χορτάσει πολλά γραφεία του κέντρου.

Συνιδιοκτήτης και σεφ του Άνετον είναι ο Βασίλης Ζώης που, παραδόξως, είχε από μικρός αδυναμία στις φακές. «Επέλεξα να τις βάλω στο delivery μενού γιατί είναι ένα πιάτο θρεπτικό, υγιεινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, άκρως ελληνικό, πεντανόστιμο και παράλληλα οικονομικό για τον πελάτη». Να τις δοκιμάσετε.
Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 8066700

Τα ρεβίθια με μελιτζάνες στο Ολύμπιον

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Το ταψί βγαίνει κατά τις έντεκα το πρωί Τετάρτη και Σάββατο και κάθε φορά φεύγει αμέσως. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τηγανίζουν τη μελιτζάνα, την αφήνουν στο χαρτί να φύγει το περιττό λάδι, βράζουν τα ρεβίθια και φτιάχνουν τη σάλτσα με κρεμμυδάκι, ντομάτα φρέσκια και μυρωδικά. Αλλά το μεγαλύτερο μυστικό του πιάτου είναι το πετιμέζι.

Στον δρόμο της Αναπαύσεως, στο Μετς, το Ολύμπιον είναι το μαγειρείο που τους συγκεντρώνει όλους, τουρίστες και ντόπιους, παλιούς κατοίκους της γειτονιάς και τη hip Αθήνα. Το ταψί βγαίνει κατά τις έντεκα το πρωί Τετάρτη και Σάββατο και κάθε φορά φεύγει αμέσως.

Καλά το σκέφτηκαν, λοιπόν, εκεί στο Μετς όταν είπαν να σερβίρουν ένα παραδοσιακό πιάτο των Γρεβενών, προκειμένου να πιάσουν κι εκείνους που σνομπάρουν τα ρεβίθια σούπα.
Ολύμπιον, Αναπαύσεως 9, Μετς, 210 9244388

Τα φημισμένα λαδερά του Οικονόμου

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα παραδοσιακό και προσεγμένο, αναλλοίωτο στον χρόνο μαγέρικο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Πρόκειται για ένα ζωντανό μνημείο της πόλης, αφού η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα μαγειρεύει από το 1930 σε ένα κτίριο του 1918. Τελευταίος της κουμανταδόρος είναι ο Κώστας Διαμαντής που δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα σε αυτήν εκτός από το πλακάκι, που έβαλε στο πάτωμα το 2000.

Άλλωστε, δεν τις ήθελαν τις αλλαγές οι θαμώνες, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αλέκος Φασιανός, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κωστής Παπαγιώργης. Μέχρι και η προσωπική μαγείρισσα του Μιτεράν, η Ντανιέλ Ντελπές, έχει βρεθεί εκεί, μάλιστα μπήκε και στην κουζίνα, από την οποία λέγεται ότι βγήκε κατενθουσιασμένη.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα παραδοσιακό και προσεγμένο, αναλλοίωτο στον χρόνο μαγέρικο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Και από το τραπέζι σας δεν μπορούν να λείπουν τα ξακουστά λαδερά του, τα κολοκυθάκια και οι μπάμιες, τα φασολάκια του, που κάνουν πιο υποφερτό το καλοκαίρι στην πόλη. 
Κυδαντιδών 32, Πετράλωνα, 210 3467555

To μεσημεριανό μενού στο Χατίρι

Έξω από τις πολλές μικρές πιάτσες του Παγκρατίου, σε μια γωνία της Ριζάρη και σε έναν χώρο ημιυπόγειο, το Χατίρι έχει φτιάξει το δικό του μοναδικό concept, αφού έχει εντελώς άλλο μενού το μεσημέρι, που λειτουργεί ως σύγχρονο μαγειρείο, και άλλο το βράδυ, που λειτουργεί ως μπιστρό με κλασικές και πειραγμένες γαλλικές συνταγές, με ιταλικές μακαρονάδες και πίτσες – και τις δυο του λειτουργίες τις τρέχει εξίσου καλά.

Στη μεσημεριανή του βάρδια, λοιπόν, που τραβάει μέχρι τις έξι θα βρείτε και μερικά πολύ μαμαδίστικα πιάτα, όπως οι αγκινάρες αλα πολίτα, οι γίγαντες και τα ρεβίθια με σπανάκι. 
Ριζάρη 28, Παγκράτι, 210 7232333

Τα κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί στο Δίπορτο

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Ένα από τα πιο παλιά μαγειρεία της πόλης, σίγουρα το πιο θρυλικό και απαράλλαχτο μαγαζί που έχει απομείνει για οικονομικό παραδοσιακό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Δίχως να έχει ταμπέλα, το Δίπορτο λειτουργεί στο υπόγειο ενός νεοκλασικού της πλατείας Θεάτρου από από το 1887, απ’ όταν αυτό χτίστηκε δηλαδή. Υπάρχει και ένας αστικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο η «υπόγεια ταβέρνα» στην οποία αναφέρεται ο Βάρναλης στο ποίημα «Οι Μοιραίοι» είναι αυτή.

Ένα από τα πιο παλιά μαγειρεία της πόλης, σίγουρα το πιο θρυλικό και απαράλλαχτο μαγαζί που έχει απομείνει για οικονομικό, παραδοσιακό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας, ετοιμάζει έξι-εφτά πιάτα την ημέρα, μεταξύ αυτών τα κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί και η έντονα πιπεράτη ρεβιθάδα. Πάρτε και μια φάβα και θα έχετε κάνει ένα πολύ ωραίο γρήγορο γεύμα δίχως ίχνος κρέατος σε ένα από τα τελευταία αυθεντικά φολκλόρ μέρη του κέντρου.
Σωκράτους 9 & Θεάτρου

Το σπανακόρυζο στη Γειτονιά

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Σε αυτό το παλιό μαγειρείο της Κυψέλης τουρίστες και expats μαθαίνουν το σπανακόρυζο, και έχουν ενθουσιαστεί με αυτό - και το πρασόρυζό τους δεν πάει πίσω.

Άνοιξε πριν από τριάντα χρόνια για να χορτάσει τους Κυψελιώτες που δεν προλάβαιναν να μαγειρέψουν, με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, πολλά λαδερά και όσπρια. Σήμερα, η δεύτερη γενιά συνεχίζει όσα ξεκίνησαν οι γονείς της και αναβαθμίζει διακριτικά αυτό που κληρονόμησε, συστήνοντας το μαγαζί και στη νέα γενιά Αθηναίων μέσα από pop-up events.

Έτσι, σε αυτό το παλιό μαγειρείο της Κυψέλης τουρίστες και expats μαθαίνουν το σπανακόρυζο, και έχουν ενθουσιαστεί με αυτό – και το πρασόρυζό τους δεν πάει πίσω. Επίσης, αν ψάχνετε ωραία ρεβίθια, εκεί θα τα βρείτε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο καθαρίζουν και φρέσκες αγκινάρες, τις κάνουν αλά πολίτα και γίνονται ανάρπαστες.
Κυψέλης 77, Αθήνα, 210 8251051 - 210 8215812

Τα ρεβίθια στον Γιάννη

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Στον Γιάννη τον χειμώνα βγάζουν ρεβίθια σούπα με κρεμμυδάκι, λίγο ρίγανη και λεμόνι - τα μουλιάζουν αποβραδίς και μαγειρεύονται για μία ώρα.

Με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας, αυτό το μαγειρείο ανοίγει νωρίς το πρωί, από τις δέκα, και το ξενυχτάει, λειτουργώντας μέχρι τις δύο το βράδυ – αν είναι στον δρόμο της επιστροφής σας μετά από μια έξοδο να το προτιμήσετε – καλό και το βρόμικο, αλλά δεν είναι για συνέχεια.

Στον Γιάννη τον χειμώνα βγάζουν ρεβίθια σούπα με κρεμμυδάκι, λίγο ρίγανη και λεμόνι – τα μουλιάζουν αποβραδίς και μαγειρεύονται για μία ώρα. Θα τα βρείτε κάθε Τρίτη, αφού τα όσπρια και τα λαδερά εναλλάσσονται στο μενού του για να υπάρχει ποικιλία μέσα στην εβδομάδα.

Το καλοκαίρι βάζουν στη βιτρίνα τους ρεβίθια φούρνου, με λίγη ντομάτα στη συνταγή. Δεν σας τα προτείνω προφανώς για εκείνα βράδια μετά τα ποτά σας που θέλετε να φάτε κάτι πριν κοιμηθείτε αλλά για εκείνες τις μέρες που θέλετε να αποφύγετε το κρέας και να φάτε ένα πιάτο σπιτικό έξω από το σπίτι σας. 
Αχαρνών 258, Πατήσια, 210 8657524

Τα ταψιά στον Κίτσουλα

Εκείνες τις μέρες που σας πιάνει αυτό που θέλετε να γυρίσετε τις ταβέρνες της Αθήνας μήπως και αποκτήσετε νέα στέκια, θυμηθείτε τον Κίτσουλα στο Χαλάνδρι. Λειτουργεί από το 1946, έχει αυτή την καλτιά που μπορεί να ψάχνετε από την έξοδό σας για φαγητό τις Κυριακές, τα κάνει όλα παραδοσιακά, δίνει πολύ φαγητό σε πακέτο στη γειτονιά, αλλά, αν δεν μένετε εκεί γύρω και ξεκινήσετε από κάπου μακριά, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε κράτηση το Σαββατοκύριακο.

Τα γεμιστά του με την μπόλικη σάλτσα ντομάτας να λούζει τις πατάτες φούρνου έχουν φανατικούς θαυμαστές, μην τα παραλείψετε από την παραγγελία. Και μπριάμ κάνει πολύ ωραίο, να το πάρετε κι αυτό.
Φιλικής Εταιρείας 25Δ, Χαλάνδρι, 210 6814798

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε

Γεύση / Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε

Τη φυτοφαγική διατροφή μπορείς να την επιλέξεις για διάφορους λόγους, όπως οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ο σεβασμός απέναντι στα ζώα, η διάθεση να τρέφεσαι πιο υγιεινά ή η απρόσμενα αληθινή και γεμάτη εντάσεις γεύση της.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Oι food bloggers μας δεν προτιμούν πια το κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη;

Γεύση / Oι food bloggers μας δεν προτιμούν πια το κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη;

Σκρολάροντας στα μπλογκ και στα προφίλ του Ιnstagram των The Foodie Corner, Funky Cook και Madame Ginger, βλέπουμε όλο και περισσότερες εναλλακτικές για μια διατροφή χωρίς κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη; Τελικά, πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε μακαρόνια με κιμά αλλιώς;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM