Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε

Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Τα τελευταία χρόνια, όταν ξεκινάει μια συζήτηση σχετικά με το φαγητό στην πιο υγιεινή και μη τοξική εκδοχή του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιος θα μιλήσει για τη vegan ή τη vegetarian διατροφή. Ακόμα πιο hip είναι να αναφερθεί με τον όρο plant based diet, που στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι φυτοφαγική διατροφή, χωρίς να αποκλείει την κατανάλωση κρέατος ή ψαριού σε μικρές δόσεις, όχι απαραίτητα καθημερινά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια διατροφή που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη μεσογειακή και απευθύνεται στους flexitarians, δηλαδή όσους προτιμούν τη vegan ή vegetarian διατροφή, αλλά συμβαίνει να τη σπάνε μερικές φορές.

Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα η φυτοφαγική διατροφή έχει ταυτιστεί με τη vegan. Όχι πως έχει και μεγάλη σημασία, βέβαια. Μερικές φορές χανόμαστε τόσο πολύ στους ορισμούς και υπεραναλύουμε τα πράγματα, που ξεχνάμε να ασχοληθούμε με αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.

Στην προκειμένη περίπτωση, το ενδιαφέρον βρίσκεται στη θρεπτική αξία της χορτοφαγικής διατροφής, η οποία αποδεδειγμένα προσφέρει συνολικά οφέλη στον οργανισμό, μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, βοηθάει στο να διατηρείται η αρτηριακή πίεση στα σωστά επίπεδα, προλαμβάνει τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις, λειτουργεί ευεργετικά όσον αφορά λειτουργία του εγκεφάλου, μας προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες και μας προσφέρει γενναίες δόσεις ευεξίας.

Δεν θα χρειαστεί τίποτα περισσότερο από το να είσαι λίγο open minded και να αγαπάς πραγματικά το φαγητό, για να κάνεις ένα πέρασμα από τα «πράσινα» spots της πόλης και να δοκιμάσεις τις επιλογές που προσφέρουν.

Εκτός, όμως, από αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, η φυτοφαγική διατροφή είναι εξαιρετικά νόστιμη και περιλαμβάνει δεκάδες λαχταριστά πιάτα που απευθύνονται σε όλους, ακόμη και σε όσους δεν την έχουν ασπαστεί ή στους άλλους, που κατηγορηματικά δεν θα ήθελαν να ακολουθήσουν τον βιγκανισμό.

Τρανή απόδειξη αυτού είναι τα πολλά vegan εστιατόρια που υπάρχουν πια στην πόλη αλλά και τα εξίσου πολλά vegan πιάτα που περιλαμβάνονται στα μενού των περισσότερων εστιατορίων που δεν είναι χορτοφαγικά μεν, αλλά έχουν διάθεση να ικανοποιήσουν όλους τους καλεσμένους τους, ανεξάρτητα με τις διατροφικές τους επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρειαστεί τίποτα περισσότερο από το να είσαι λίγο open minded και να αγαπάς πραγματικά το φαγητό, για να κάνεις ένα πέρασμα από τα «πράσινα» spots της πόλης και να δοκιμάσεις τις επιλογές που προσφέρουν. Τα περισσότερα απ’ αυτά θα σε εκπλήξουν με τα εμπνευσμένα πιάτα τους, τον τέλειο συνδυασμό συστατικών, την ένταση της γεύσης και την ευρηματικότητά τους.

Για να περπατήσεις, όμως, ακόμα πιο σίγουρα προς τη φυτοφαγία και να ξεκινήσεις μόνο με αναστεναγμούς απόλαυσης, ρίξε μια ματιά στις επιλογές μας. Ορισμένες από αυτές είναι τόσο εθιστικές, που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να γίνεις θαμώνας στα vegan στέκια, χωρίς καν να το καταλάβεις. Μην τρομάζεις, καλό θα σου κάνει.

Hanoi για βιετναμέζικες σούπες pho, salads bowls & noodles

hanoi Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η βιετναμέζικη κουζίνα είναι γεμάτη αρώματα, μπαχάρια και λεπτές ισορροπίες, που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει σε όλο τον κόσμο. Μπορεί το ρύζι να είναι ένας μεγάλος πρωταγωνιστής του τραπεζιού τους, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα λαχανικά. Στο Hanoi, στο Σύνταγμα, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα του Βιετνάμ, τη σούπα pho στη vegan εκδοχή της, πλούσια bowls με λαχανικά φρούτα, ξηρούς καρπούς και τόφου, καθώς και καλομαγειρεμένα νουντλς. Η αλήθεια είναι πως όλα τα πιάτα προσφέρονται σε χορτοφαγική εκδοχή, οπότε έχεις και πολλές άλλες επιλογές για να δοκιμάσεις.

Πετράκη 12, Αθήνα, 213 0451379

Στο Veganaki για παστίτσιο και μουσακά που θα ζήλευε η μάνα μας

Αρχικά, θα αγαπήσεις το φωτεινό του περιβάλλον, το κλασικό αθηναϊκό μωσαϊκό και τους θαμώνες του και αφού γνωρίσεις τη vegan και gluten free διατροφή του, δεν θα παραλείπεις να το επισκέπτεσαι κάθε τόσο. Αγαπημένα πιάτα ο μουσακάς με κιμά από κόκκινες φακές, μπεσαμέλ από κουνουπίδι και γάλα αμυγδάλου, πατάτες και μελιτζάνες, που συναγωνίζεται το παστίτσιο με βίδες από ρυζάλευρο, σπανάκι και μια μπεσαμέλ που μυρίζει μοσχοκάρυδο από μακριά. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και μία από τις χορτοφαγικές σούπες του. Αγαπάμε την ντοματόσουπα αλλά και τα σουτζουκάκια που θα τα καταβροχθίσεις πριν πεις… κύμινο.

Αθανασίου Διάκου 38, 210 9244322

Στο Cookoomela για το μανιταροσούβλακο της καρδιάς μας

cookoomela Facebook Twitter
Το αγαπήσαμε για την εναλλακτική πίτα γύρο με τριών ειδών μανιτάρια, γι’ αυτό συνεχίζουμε να το προτιμάμε.

Το αγαπήσαμε για την εναλλακτική πίτα γύρο με τριών ειδών μανιτάρια, γι’ αυτό συνεχίζουμε να το προτιμάμε. Εξάλλου, είναι πρωτοπόρος στο είδος και προσφέρεται σε πολύ νόστιμες εκδοχές, όπως εκείνη με το φυτικό τζατζίκι από γάλα σόγιας, η άλλη με τη σισιλιάνικη σάλτσα ντομάτας και τη φυτική μαγιονέζα και η τρίτη με τη homemade barbeque sauce. Τώρα πια στο μενού έχουν προστεθεί και τα vegan burgers του με beyond meat μπιφτεκάκια, ενώ για εκείνους που έχουν έφεση στην αμαρτία υπάρχει πάντα το κεμπάπ γιαουρτλού με σουτζουκάκια από φακή που θα σε κάνει να ασπαστείς τον βιγκανισμό από την πρώτη δαγκωνιά.

Πέτρου Καλλιγά 6, 210 6450700

Στο Cats & Monsters για παγωτό σε απρόβλεπτες γεύσεις

ice cream Facebook Twitter
Xωρίς παγωτό, χειμώνας δεν περνάει.

Το γάλα είναι από βρόμη, ρύζι, σόγια ή αμύγδαλο και το παγωτό είναι vegan και σε γεύσεις που δεν πάει το μυαλό σου. Το πιο σημαντικό στο Cats & Monsters είναι η εποχικότητα. Γι’ αυτό τώρα μπορούμε να απολαύσουμε τη βελούδινη πραλίνα Rocher, τη σοκολάτα με το chili, τη γεύση της spicy κολοκύθας και το Oreo Coffee, που έχει φανατικούς λάτρεις. Τελευταία δοκιμάσαμε και τη γεύση μηλόπιτα, με την οποία κινδυνεύουμε σοβαρά να εθιστούμε. Σταθερή αξία το ρούμι-φουντούκι που ταιριάζει ακόμα περισσότερο στις γιορτές που πλησιάζουν. Γιατί χωρίς παγωτό, χειμώνας δεν περνάει.

Πατούσα 4, Εξάρχεια

Στο Django για αγνό σορμπέ

django Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Django ξεκίνησε την πορεία του στη Σύρο και τη συνεχίζει με την ίδια επιτυχία στο Κουκάκι, φτιάχνοντας σε ανοιχτή κουζίνα σορμπέ και gelato παγωτό με φυσική σύσταση και βιολογικό γάλα. Το σορμπέ, με την πιο λαχταριστή υφή και ισορροπημένη γεύση που θα μπορούσες να φανταστείς, είναι vegan, αλλά σε μια plant based διατροφή, αλλά ούτε το gelato πάει πίσω, που είναι ό,τι πιο αγνό σε παγωτό μπορείς να δοκιμάσεις. Σκέψου γεύσεις όπως αλατισμένο φιστίκι Αιγίνης, Aztec σοκολάτα, σορμπέ αχλάδι και ρόδι ή άλλες που αντιγράφουν τις γεύσεις παραδοσιακών γλυκών σαν τον μπακλαβά, το τσουρέκι ή το λουκούμι και βάλε στη ζωή σου ένα παγωτό όπως δεν το έχεις ξαναφάει.

Βεΐκου 15, Αθήνα, 211 4222029

Στο Bamboo Vegan για λουκανικόπιτα και double chocolate Oreo

bamboo vegan Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Είναι το πρώτο vegan market της Αθήνας και παραμένει hip λόγω της καλής ενέργειας των ιδιοκτητών του αλλά και όλων εκείνων των σνακ και γλυκών που μπορείς να δοκιμάσεις στα τραπέζια του. Με λίγα λόγια, ενώ θα φτάσεις για να γεμίσεις μια τσάντα με vegan προϊόντα, τόφου, seitan και ό,τι άλλο χρειαστείς για να έχεις λαχταριστά χορτοφαγικά γεύματα στο σπίτι, δεν θα αντισταθείς αλλά θα απολαύσεις επί τόπου μια λουκανικόπιτα, ένα χορταστικό σάντουιτς ή κάποιο από τα εντυπωσιακά, σε εμφάνιση και γεύση, γλυκά του. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη σερβίρεται πίτσα που θέλεις οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, ενώ καθημερινά θα βρεις healthy bowls για να γεμίσεις ενέργεια και ευεξία.

Σόλωνος 102, Εξάρχεια, 210 3300018

Στο Winners Vegan για το Hawaiian bowl και τα brownies

winners Facebook Twitter
Τα απολαυστικά και πλούσια Ηawaiian και το Indonesian bowls του Winners Vegan.

Το εστιατόριο του Niki Athens Hotel είναι vegan και αποφασισμένο να μας ενθουσιάζει συνεχώς με τις γεύσεις του. Αν και αυτήν τη στιγμή που γράφουμε ετοιμάζεται το νέο μενού του, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πόσο καλά έχουμε περάσει απολαμβάνοντας τα πλούσια Ηawaiian και το Indonesian bowls του, τα miso mushroom και τα kimchi rainbow noodles και, φυσικά, τα λαχταριστά brownies, για τα οποία έχουν να λένε όλοι. Υποψιαζόμαστε ότι στις νέες προτάσεις του θα περιλαμβάνονται και μερικές λαχταριστές σούπες. Έχουμε δοκιμάσει και ακόμα θυμόμαστε τη γεύση τους.

Νίκης 27, Αθήνα, 210 3220916

Στη Γη για vegan & vegan raw signature dishes

γη Facebook Twitter
Raw vegan pasta.

Το εστιατόριο Γη είναι φωτεινό, γεμάτο χρώμα και ζωή, εξαιρετικά ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και δημιουργημένο για να μας εισαγάγει στην plant based διατροφή με τον πιο συνειδητοποιημένο τρόπο. Οι πρώτες ύλες είναι διαλεγμένες με μεγάλη προσοχή και το μαγείρεμά τους γίνεται είτε σε χαμηλή θερμική επεξεργασία, είτε με μαρινάρισμα, είτε με κάποιον άλλο τρόπο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί η μεγάλη θρεπτική αξία των υλικών. Οι γεύσεις στη Γη έχουν βαθιά νοστιμιά. Αγαπάμε τις βελουτέ σούπες του, τα Asian wraps από μήλο, μπανάνα και λιναρόσπορο, γεμισμένα με λαχανικά τεριγιάκι, το mushroom burger με τσένταρ ξηρών καρπών και σπιτική μαγιονέζα, τα καραμελωμένα ρεβίθια με γλυκοπατάτα, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και σπαράγγια αλλά και τα γλυκά του. Δοκίμασε ένα από τα cheesecakes του και θα με θυμηθείς.

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 964 8512

Στο Falafellas και στο Ρεβίθι για φαλάφελ

falafel Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τα φαλάφελ με την ανατολίτικη, vegan ψυχή τους έχουν καταφέρει να κερδίσουν το δικό τους, μεγάλο κοινό και να προσφέρονται σε πολλά σημεία της πόλης, όχι πάντα με επιτυχία. Γιατί το φαλάφελ μπορεί να είναι ένας ταπεινός ρεβιθοκεφτές, αλλά για την επιτυχία του έχει μεγάλη σημασία η σωστή ποσότητα μπαχαρικών και φρέσκων βοτάνων, το τηγάνισμα αλλά και το περιεχόμενο της πίτας. Όσοι από εμάς περιδιαβαίνουμε στο κέντρο, έχουμε απολαύσει φαλάφελ στο Falafellas, που είναι απίστευτα τραγανά στο εξωτερικό τους και ζουμερά στην καρδιά τους. Θα τα απολαύσεις στο χέρι, σε μεγάλη ή μικρότερη πίτα, με μια γέμιση από φρέσκα λαχανικά, κόκκινη σάλτσα και ταχίνι και θα ζητήσεις και μερικά εξτρά, γιατί είναι σίγουρο ότι δεν θα τα χορταίνεις. Εξίσου μικρό και θαυματουργό είναι το Ρεβίθι, στο Κουκάκι, όπου το μενού το έχει φτιάξει ο Αιγύπτιος μάγειρας Άχμεντ Ελκαρμούτι και περιλαμβάνει φαλάφελ τυλιχτά σε φωλιά και φαλάφελ σε μπέργκερ. Όλα διανθισμένα με υπέροχη σάλτσα ντομάτας, ταχίνι, λαχανικά και πίκλες, αποτελούν το πιο γρήγορο και χορταστικό γεύμα στο χέρι.

Falafellas, Αιόλου 51, Αθήνα, 210 3239809

Το Ρεβίθι, Παρθενώνος 1, Κουκάκι, 211 4116494

Στο Local Green για wrap με μανιτάρια και τόφου

Είναι από τα αγαπημένα, πράσινα σημεία της πόλης και αρχικά μας άρεσε γιατί μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας, σούπερ σαλάτα με ό,τι υλικά θέλουμε και με τα πιο νόστιμα και φρέσκα dressings. Στη συνέχεια, εκτιμήσαμε τα grain bowl του, με αγαπημένο το Curry Cauliflower Bowl με ψητό κουνουπίδι, κόκκινο λάχανο, αμύγδαλα, σταφίδες, mesclun, πλιγούρι και κρουτόν σκόρδου, που είναι ένα χορταστικό boost ενέργειας. Μας αρέσει να παίρνουμε στο χέρι το wrap με τα Portobello και το παναρισμένο σε ξηρούς καρπούς τόφου, αλλά θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά για να απολαμβάνουμε την vegan σοκολατένια μους με αβοκάντο.

Περικλέους 30-32, Αθήνα, 210 3214500

Mother Vegan για πίτες και tofu burger

Ένα ακόμα vegan στέκι στο Κουκάκι, τον μικρό, γαστρονομικό παράδεισο, όπου μπορείς να απολαύσεις αληθινό φαγητό που σέβεται το σώμα σου και έχει σκοπό να σου τονώσει τη διάθεση. Μας αρέσει να απολαμβάνουμε τις πίτες του, που φτιάχνονται με εκλεκτά υλικά και αλεύρι σίτου. Αυτή την εποχή θα βρεις την πεντανόστιμη πίτα με κολοκύθα, καρότο και ξερό κρεμμύδι αλλά και τη ναξιώτικη με σέσκουλα, σταφίδα, πράσο, ηλιόσπορο και μαραθόσπορο. Και αφού θα πας μέχρι εκεί, δοκίμασε το tofu burger me ψωμί από τα Betty’s, tofu βιολογικής καλλιέργειας, φασόλια σόγιας, tamari, φακές και baby ρόκα, που έχει φανατικούς θαυμαστές.

Δημητρακοπούλου 95, Κουκάκι, 216 8090622

Στο Erthe για χορταστικές σαλάτες

erthe Facebook Twitter
Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκο, ρόδι, φουντούκι και γραβιέρα που, αν θέλεις ένα απόλυτα vegan γεύμα, ζητάς να σου την αφαιρέσουν από το πιάτο.

Μας αρέσει που είναι φωτεινό, ευχάριστο και φιλόξενο και όταν βρισκόμαστε στο Μαρούσι προσπαθούμε να βρούμε χρόνο είτε για να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα με βότανα είτε ένα από τα smoothies με οργανικά συστατικά και super foods, που δίνει ενέργεια και ευεξία στον οργανισμό μας. Το καλύτερό μας, όμως, είναι οι σαλάτες του. Δοκίμασε το ταμπουλέ με κινόα, χούμους, αβοκάντο και παντζάρι ή εκείνη με το μαύρο ρύζι, τη γλυκοπατάτα, τα μανιτάρια και τον αρακά. Εξαιρετική και εκείνη με τα πράσινα λαχανικά, το σύκο, το ρόδι, το φουντούκι και τη γραβιέρα που, αν θέλεις ένα απόλυτα vegan γεύμα, ζητάς να σου την αφαιρέσουν από το πιάτο. Αν θέλεις κάτι ακόμα για να συμπληρώσεις το γεύμα σου, πάρε ένα wrap με φαλάφελ και κινόα.

Χειμάρρας 6, Μαρούσι, 210 6105288

Στο Peas για τυλιχτό με τόφου και γλυκά

peas Facebook Twitter
Μπέργκερ με φακές και κινόα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φτιάχνουν το δικό τους σεϊτάν και τέμπε, επιλέγουν με προσοχή τα λαχανικά τους, φροντίζοντας να είναι οργανικά, έχουν απίστευτα ενεργειακά ροφήματα και χυμούς και η κουζίνα τους είναι αποκλειστικά vegan και raw. Το Peas διάλεξε επίσης το Κουκάκι για να γίνει η γειτονιά του και εμείς, όποτε περνάμε από τα μέρη του, θα πάρουμε σίγουρα ένα σουβλάκι με τόφου, πατάτες, ντομάτα και σος, που το θεωρούμε κορυφαίο. Ακόμα καλύτερα νιώθουμε όταν έχουμε παραπάνω χρόνο και καθόμαστε σε ένα από τα τραπεζάκια του, για να απολαύσουμε κάποιο από τα γλυκά του. Ζήτησε να δοκιμάσεις τη raw τάρτα με lime, κρέμα κάσιους και βάση ξηρών καρπών αλλά και την ωμοφαγική μηλόπιτα, που θα σε ξετρελάνει με την υφή και το πλούσιο άρωμα κανέλας.

Φαλήρου 40, Αθήνα, 210 9218875

Στο Feyrouz για λαχματζούν και τσορμπάδες

Ένα spot με αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις που δεν θα κουραστούμε ποτέ να επισκεπτόμαστε για να απολαύσουμε, στο πόδι και στο χέρι, κάτι που θα μας χορτάσει και θα μας γεμίσει αρώματα. Στο Feyrouz δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις κάποιο από τα λαχματζούν του, όπως εκείνο με την πολύχρωμα σαλάτα οκτώ λαχανικών, το ταμπουλέ και το σπέσιαλ χούμους, αρωματισμένο με αγριοκύμινο και σουμάκ, ή το άλλο με τα δεκατέσσερα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, το χούμους και τα βότανα. Εκείνες, όμως, που αγαπάμε πιο πολύ είναι οι σούπες, οι τσορμπάδες όπως τις λένε, με εκείνα τα ανατολίτικα αρώματα που έχουν και την απαλή υφή. Δοκίμασε αυτή με το συριανό κολοκύθι, τη λιαστή ντομάτα, το φινόκιο και το αγριοθύμαρο Συρίας αλλά και την άλλη, την πιο spicy, με το παντζάρι, το ξινόμηλο, το καρότο, το τζίντζερ και το πορτοκάλι. Στο Feyrouz θα βρεις, επιπλέον, χορτοφαγικές πίτες και σαλάτες.

Καρόρη 23 & Αγάθωνος 1, 213 0318060

So So So για vegan ramen

so so so Facebook Twitter
Το So So So μας σύστησε το ramen ως street food και μας έμαθε να το απολαμβάνουμε στην πιο αυθεντική εκδοχή του. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα ramen είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που θα συναντήσεις σε όλες τις χώρες της Ασίας, σε όποιον δρόμο και αν βρεθείς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα κοινό street food για τους Ασιάτες, που συνηθίζουν να τρώνε σε ένα μπολ όλα εκείνα τα συστατικά που συνθέτουν ένα πλήρες γεύμα. Το So So So μας σύστησε το ramen ως street food και μας έμαθε να το απολαμβάνουμε στην πιο αυθεντική εκδοχή του. Ζήτησε να δοκιμάσεις τη veggie εκδοχή του με μπαμπού, μανιτάρια, σπαράγγια, τόφου, καλαμπόκι και ζωμό λαχανικών. Αν ακόμη πεινάς, θα βρεις veggie gyoza με λαχανικά εποχής και σχοινόπρασο αλλά και χορτοφαγικό bao.

Απόλλωνος 1-5, Αθήνα

Στο Dao για όλα τα χορτοφαγικά πιάτα του

Ένα εξαιρετικό βιετναμέζικο street food που σε κάθε επίσκεψη μας επιβραβεύει με τις χορταστικές μερίδες και τις ισορροπημένες γεύσεις του. Στο μενού του υπάρχουν πολλές vegan επιλογές, όπως τα χορτοφαγικά rolls με τόφου, νουντλς, φρέσκα λαχανικά και φιστικοβούτυρο ή τη σούπα pho με ταλιατέλες ρυζιού, μανιτάρια, φύτρες φασολιών, τραγανό τόφου και κόλιανδρο. Εξαιρετικά και τα vegan noodles αλλά και το τηγανητό ρύζι, που μπορείς να απολαύσεις για το κυρίως πιάτο σου. Αν είσαι τολμηρός, δοκίμασε και τα βιετναμέζικα pancakes με κρέπες από φύλλο ρυζιού, τόφου, λαχανικά και γλυκιά soya sauce.

Σαρρή 36, Αθήνα, 210 3222641

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ