4 συνταγές για τέλεια smoothies

4 συνταγές για τέλεια smoothies Facebook Twitter
Tα smoothies είναι ιδανικά για ανοιξιάτικη αποτοξίνωση και ενεργειακή επανεκκίνηση του οργανισμού.
0

Όταν η καθημερινότητα σας «τρέχει», έχετε ανάγκη από ένα smooth ξύπνημα κι ένα γρήγορο θρεπτικό πρωινό, για να μη φεύγετε για το γραφείο με άδειο στομάχι.

Η διατροφολόγος και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Δέσποινα-Νέλλη Πλατανίτη εξηγεί ότι τα smoothies είναι βιταμινούχες «βόμβες» για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε νερό, ηλεκτρολύτες, μέταλλα και βιταμίνες. Επιπλέον, είναι ιδανικά για ανοιξιάτικη αποτοξίνωση και ενεργειακή επανεκκίνηση του οργανισμού.

Οι βασικότεροι ηλεκτρολύτες στα smoothies είναι το μαγνήσιο, το κάλιο, το νάτριο, το χλώριο, το ασβέστιο και ο φώσφορος, ενώ επιδρούν ευεργετικά στη φυσιολογική καρδιακή λειτουργία, στη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς, στη διατήρηση των αποθεμάτων νερού του σώματος, στην πήξη του αίματος, στις νευρικές ώσεις και στις μυϊκές συσπάσεις.

Από την άλλη, η ανεπαρκής πρόσληψή τους έχει συσχετιστεί με μυϊκές κράμπες, μειωμένη μυϊκή και σωματική απόδοση, καρδιακή αρρυθμία και απώλεια όρεξης.

Tα smoothies είναι βιταμινούχες «βόμβες» για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε νερό, ηλεκτρολύτες, μέταλλα και βιταμίνες.

Για όσους θέλουν να πειραματιστούν στην κουζίνα με φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα), λαχανικά, γάλα, γιαούρτι και πάγο, η διατροφολόγος προτείνει τέσσερις συνταγές.

Smoothie με ακτινίδιο & σπανάκι

1 φλ. αγγούρι με τη φλούδα του

1 μεγάλη μπανάνα

2 καθαρισμένα ακτινίδια

2 χούφτες φρέσκο σπανάκι

Smoothie με βρώμη, μπανάνα & αμύγδαλα

¼ της κούπας νιφάδες βρώμης

1 ώριμη μπανάνα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας

¼ φλ. ωμά αμύγδαλα

½ φλ. φρέσκο γάλα ή φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Smoothie με καρότο, πορτοκάλι, μπανάνα

½ φλ. του τσαγιού χυμός πορτοκάλι

1 φλ. του τσαγιού μπανάνα σε κομμάτια παγωμένη

1 φλ. του τσαγιού καρότο σε κομμάτια

½ φλ. του τσαγιού γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι

Smoothie με kale (λαχανίδα) & μπανάνα

1 παγωμένη μπανάνα

1 φλ. αμυγδαλόγαλα

1 φλ. kale (λαχανίδα)

  

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ