Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια!

Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια! Facebook Twitter
Tα bao bun του Pink Flamingo από τα χέρια του Βασίλη Καλλίδη. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Στο καινούργιο Pink Flamingo o Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει στον ατμό bao bun με αυθεντική κινεζική συνταγή και το γεμίζει με γύρο χοιρινό που φτιάχνει με τα χεράκια του, σάλτσα hoisin, αγγούρι τουρσί και φρέσκο κρεμμύδι. Η vegan εκδοχή έχει τεριγιάκι τόφου, κορεάτικο κίμτσι, σος φιστικοβούτυρου και φρέσκα λαχανικά.

Pink Flamingo, Σκούφου 2-4, 210 3316177


Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο La pantera negra φτιάχνει τηγανητά Cha Shu Bao που γεμίζει με χαβιάρι, καπνιστό βούτυρο και λευκή σοκολάτα. Τιμά, όμως, στην κουζίνα του και τα bao bun ψωμάκια που ψήνονται για 8 λεπτά στον ατμό. Είναι αφράτα και αγκαλιάζουν χοιρινό, κίμτσι, πίκλα αγγουριού και γιαπωνέζικη μουστάρδα, μια συνταγή που κρατά από την εποχή της συνεργασίας του με το εστιατόριο El Bulli.

La pantera negra, Καλογριώνη 6, Πλάκα, 213 0364214


Ιδανικό street food προσφέρουν τα χειροποίητα ολόλευκα αφράτα bao buns που ετοιμάζει ο Γιώργος Βενιέρης. Στην καρδιά τους «φωλιάζουν» από τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι, φιστικοβούτυρο, ψιλοκομμένα λαχανικά, πάστα τσίλι και φιστίκια μέχρι τραγανή ασιατική πάπια τεμπούρα και μάνγκο που «δένουν» με φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και τη γλύκα της hoisin σος.

Mr. Pug's Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 210 6824001


Το bao bun που ετοιμάζει ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης στο Big Kahuna έχει σχήμα μικρής πίτας που ψήνεται στον ατμό για 12 λεπτά. Στήνει ένα μπέργκερ με ψητή πάπια, τηγανητά νουντλς, χειροποίητες πίκλες αγγουριού, hoisin mayo και spring onions. Ένας υγιεινός τρόπος για να φας ψωμί.

Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100

Ο σεφ Ζαν Μεταγιέ λάνσαρε μια διαφορετική εκδοχή bao bun στο μενού του Clumsies: κατακόκκινο bao bun αρωματισμένο με παντζάρι που γεμίζεται με καραμελωμένο κρεμμύδι, καρότο, τηγανισμένο τόφου και γλυκόξινη σάλτσα. Είναι ανάλαφρο, με ασιατική κατεύθυνση. Ενδιαφέρον έχει και το μαύρο bao από μελάνι σουπιάς που αγκαλιάζει μπακαλιάρο μαγειρεμένο σε κρασί, παστέλι και πουρέ μελιτζάνας.

Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 210 3232682

Τα bao bun ψωμάκια του ατμού, αφράτα και νόστιμα, φτιαγμένα με συνταγή του Mr Dim, είναι ικανά να κλέψουν την παράσταση με ό,τι και να τα γεμίσεις. Εξαιρετικά αυτά με κοτόπουλο, BBQ sauce, πίκλες, κόκκινο και λευκό λάχανο. Ιδιαίτερη προσωπικότητα και εθιστική διάθεση αποκαλύπτει το Βao Βurger με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo.

Mr Dim, Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, 210 9356041

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM