ΚΙΝΗΣΗ

«Διακοπές»: Μια νέα άφιξη στον Άλιμο, όπου βρίσκονται όλο τον χρόνο σε χαλαρό mood

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Γούορι φρι», «σεζλόνγκ», «ριλάξ». Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν στις «Διακοπές», τη νέα άφιξη των Νοτίων Προαστίων, ένα μαγαζί που εμπνευσμένο από τη χαλαρότητα των διακοπών έχει διαμορφώσει τον χώρο του, το φαγητό του, τη λίστα των ποτών του, έτσι ώστε να μας μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες του χρόνου που όλοι περιμένουμε.

Οι τρεις φίλοι που το δημιούργησαν, ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης, είναι γέννημα-θρέμμα Αλιμιώτες και δεν ήθελαν να αναπαραγάγουν το κλισέ των ονειρεμένων διακοπών, να φτιάξουν κάτι που θα θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό ή κάποιο θέρετρο που υπόσχεται πολυτέλεια.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα μαγαζί για να περνάμε όλοι καλά, εμείς κι εσείς, ένα μέρος χωρίς πολλή και δύσκολη πληροφορία, που θα αφήνει την αίσθηση της αναψυχής, της ηρεμίας. Κι όταν λέμε διακοπές, για εμάς δεν είναι μόνο αυτές που γίνονται το καλοκαίρι στις παραλίες, είναι και να το επισκεφτεί κανείς τη γιαγιά του το Σαββατοκύριακο και να ευχαριστηθεί τη σπανακόπιτά της». 

Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Ανοίγουν πρωί-πρωί, από τις επτά, δουλεύουν με εκλεκτό καφέ από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία κι από τους Έλληνες roasters της Area 51, προσφέρουν πίτες ημέρας, τη σπανακόπιτα στην οποία αναφέρθηκαν, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα που ψήνονται εκεί.

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στη βιτρίνα τους έχουν και λουκουμά, τον κλασικό στρογγυλό, που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει καλοκαίρι σε κάποια παραλία της Αττικής. Σύντομα θα διαθέτουν και παγωτό μηχανής. 

Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος και μέχρι το απόγευμα φτιάχνει αυγά μάτια και μελάτα, σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα εποχής, τηγανίτες με αλμυρή γαρνιτούρα και γλυκές που θυμίζουν banana split.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, στις «Διακοπές» στον Άλιμο θα τρώμε τυριά κι αλλαντικά, σάντουιτς παστράμι με πίκλα αγγούρι και ντιζόν και σάντουιτς λάχανο, μπολ ζυμαρικών με λαχανικά και vegan μαγιονέζα (μπορεί να προστεθεί και φρέσκος τόνος σε αυτό), μπρουσκέτες με σάλτσα μαρινάρα, με ψητά λαχανικά ή πεπερόνι, κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου.

Τα Σαββατοκύριακα θα έχει επιλογές από το καθημερινό μενού και πέντε-έξι επιπλέον πιάτα φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτές τις δύο πιο ξέγνοιαστες μέρες της εβδομάδας. 

Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους, από ένα κλασικό zombie μέχρι ένα cocktail που του έδωσαν το όνομα «ναυάγιο» κι έχει βότκα, σιρόπι μανταρίνι, βανίλια, σοκολάτα και υποβρύχιο βανίλια που τρώγεται κανονικά με κουτάλι. 

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στις «Διακοπές» θα τρώμε κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Τι θέλουν να πετύχουν ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης; Να μας λένε οι φίλοι μας «είμαι διακοπές» και να απαντάμε «έρχομαι». Αυτός είναι ο διάλογος που δεν προκύπτει εύκολα και καθημερινά, αλλά έχουν φανταστεί να γίνεται για το μαγαζί τους, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ολοήμερο στέκι. 

Διακοπές, Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ