Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ..
0
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει...

Αν με ρωτήσεις ποια κουζίνα θεωρείται δημοφιλής στα ελληνικά εστιατόρια, η απάντηση δεν θα χρειαστεί μεγάλη αναζήτηση: η ασιατική. Είναι η τάση που προσελκύει και κερδίζει έδαφος στις επιλογές εξόδου του Έλληνα. Αρκετοί είναι και οι σεφ που εμπνέονται από τα ιδιαίτερα ασιατικά υλικά τα οποία «παίζουν» στην κουζίνα τους, πλουτίζοντας με εξωτικές πινελιές τα μεσογειακά πιάτα. «Καθαρόαιμη» ασιατική κουζίνα θα γευθείς στο εστιατόριο Oozora The House που βάζει την αυθεντική σφραγίδα του στο καινούργιο μόνιμο σπίτι του στο εμβληματικό νεοκλασικό στο Κεφαλάρι, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν το Cash και παλαιότερα το Far East. Στη νέα του μορφή το εστιατόριο της οδού Δηλιγιάννη δείχνει να είναι καλύτερο και πιο ώριμο παρά ποτέ. Μόλις διαβείς το κατώφλι, ένα «δάσος» από χρυσά μπαμπού σε αγκαλιάζει, δημιουργώντας έναν μαγικό διάδρομο που σε οδηγεί στη σάλα. Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει.

Πίσω από τη γοητευτική μπάρα ο Σπύρος Κερκύρας ετοιμάζει κοκτέιλ, αφήνοντας τη φαντασία του να εμπνευστεί από τα ασιατικά υλικά. Όμως, πέρα από τη διακόσμηση που κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, το παιχνίδι κερδίζει οριστικά το Oozora όταν δοκιμάσεις τη νέα του κουζίνα, όπως έχει διαμορφωθεί χάρη στη μαγειρική ευφυΐα του νέου του σεφ Γιώργου Βενιέρη, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά ώριμος πλέον να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο όσο και οι γεύσεις των πιάτων του. «Ετοίμασα ένα casual ασιατικό μενού με γεύσεις από Κίνα, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ. Αγαπώ την Ασία, είναι το χόμπι μου», λέει ο σεφ και προσθέτει, «Δεν κάνω copy paste πιάτα. Είναι δικές μου εμπνεύσεις από τα πολύχρονα ταξίδια μου στο South East. Υπάρχει ειλικρίνεια στην κουζίνα μου. Κάνω easy going φαγάκι». Στο Oozora ο Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο..

Η παρέλαση των γεύσεων στο τραπέζι σου αποδεικνύεται απολαυστική και εθιστική ταυτόχρονα. Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ (€16), που σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά της και το παιχνίδι των υλικών στην επίγευση. Αρκετά πικάντικο, με κάθε μπουκιά να σκάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανίσκο, είναι το μοσχάρι με νουντλς, baby καλαμπόκι, κινέζικο λάχανο και τσίλι ψιλοκομμένο (€18). Ενθουσιάζει το πιάτο Εbi Μayo (€14), με τις αέρινες γαρίδες σε άψογη τεμπούρα, που με τα τσοπ-στικς τις βουτάς μέσα σε χειροποίητο γιαπωνέζικο green κάρι που φτιάχνει η κουζίνα, είναι εθιστικές. Ένα από τα πιάτα που καταγράφονται στη γευστική μνήμη είναι τα υπέροχα baozi (€6). Πρόκειται για ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο. Τρώγονται με τα χέρια και δεν θέλεις να τελειώσουν. Απολαυστικό το κοτόπουλο green curry (€18) που συνδυάζεται υπέροχα με γλυκοπατάτες, μελωμένες μελιτζάνες και πράσινα φασόλια. Το Black cod (€30) με tamarind και mung beans είναι ένας βελούδινης υφής μαύρος μπακαλιάρος που σε εντυπωσιάζει η πολυπλοκότητα της γεύσης του μέσα από την αλληλεπίδραση των υλικών. Το φαγητό του Γιώργου Βενιέρη είναι απόλυτα προσηλωμένο στην ιδέα της απόλαυσης. Πιάτα προκλητικής νοστιμιάς που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις για να τα γευθείς πάλι.

Να μη σας πω και για τα γλυκά, όπως η roasted banana, το lime και το παγωτό φιστικοβούτυρο (€10). Εξαιρετικός είναι ο κατάλογος των κρασιών και ευγενικό και αποτελεσματικό το σέρβις, υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της σάλας Νεκτάριου Ντάλλα. Το Oozora The House ένας πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και έχει κερδίσει το στοίχημα, αφού φεύγεις και παίρνεις μαζί σου μια υπέροχη ανάμνηση.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο...
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter

Oozora The House, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ