Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ..
0
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει...

Αν με ρωτήσεις ποια κουζίνα θεωρείται δημοφιλής στα ελληνικά εστιατόρια, η απάντηση δεν θα χρειαστεί μεγάλη αναζήτηση: η ασιατική. Είναι η τάση που προσελκύει και κερδίζει έδαφος στις επιλογές εξόδου του Έλληνα. Αρκετοί είναι και οι σεφ που εμπνέονται από τα ιδιαίτερα ασιατικά υλικά τα οποία «παίζουν» στην κουζίνα τους, πλουτίζοντας με εξωτικές πινελιές τα μεσογειακά πιάτα. «Καθαρόαιμη» ασιατική κουζίνα θα γευθείς στο εστιατόριο Oozora The House που βάζει την αυθεντική σφραγίδα του στο καινούργιο μόνιμο σπίτι του στο εμβληματικό νεοκλασικό στο Κεφαλάρι, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν το Cash και παλαιότερα το Far East. Στη νέα του μορφή το εστιατόριο της οδού Δηλιγιάννη δείχνει να είναι καλύτερο και πιο ώριμο παρά ποτέ. Μόλις διαβείς το κατώφλι, ένα «δάσος» από χρυσά μπαμπού σε αγκαλιάζει, δημιουργώντας έναν μαγικό διάδρομο που σε οδηγεί στη σάλα. Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει.

Πίσω από τη γοητευτική μπάρα ο Σπύρος Κερκύρας ετοιμάζει κοκτέιλ, αφήνοντας τη φαντασία του να εμπνευστεί από τα ασιατικά υλικά. Όμως, πέρα από τη διακόσμηση που κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, το παιχνίδι κερδίζει οριστικά το Oozora όταν δοκιμάσεις τη νέα του κουζίνα, όπως έχει διαμορφωθεί χάρη στη μαγειρική ευφυΐα του νέου του σεφ Γιώργου Βενιέρη, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά ώριμος πλέον να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο όσο και οι γεύσεις των πιάτων του. «Ετοίμασα ένα casual ασιατικό μενού με γεύσεις από Κίνα, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ. Αγαπώ την Ασία, είναι το χόμπι μου», λέει ο σεφ και προσθέτει, «Δεν κάνω copy paste πιάτα. Είναι δικές μου εμπνεύσεις από τα πολύχρονα ταξίδια μου στο South East. Υπάρχει ειλικρίνεια στην κουζίνα μου. Κάνω easy going φαγάκι». Στο Oozora ο Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο..

Η παρέλαση των γεύσεων στο τραπέζι σου αποδεικνύεται απολαυστική και εθιστική ταυτόχρονα. Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ (€16), που σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά της και το παιχνίδι των υλικών στην επίγευση. Αρκετά πικάντικο, με κάθε μπουκιά να σκάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανίσκο, είναι το μοσχάρι με νουντλς, baby καλαμπόκι, κινέζικο λάχανο και τσίλι ψιλοκομμένο (€18). Ενθουσιάζει το πιάτο Εbi Μayo (€14), με τις αέρινες γαρίδες σε άψογη τεμπούρα, που με τα τσοπ-στικς τις βουτάς μέσα σε χειροποίητο γιαπωνέζικο green κάρι που φτιάχνει η κουζίνα, είναι εθιστικές. Ένα από τα πιάτα που καταγράφονται στη γευστική μνήμη είναι τα υπέροχα baozi (€6). Πρόκειται για ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο. Τρώγονται με τα χέρια και δεν θέλεις να τελειώσουν. Απολαυστικό το κοτόπουλο green curry (€18) που συνδυάζεται υπέροχα με γλυκοπατάτες, μελωμένες μελιτζάνες και πράσινα φασόλια. Το Black cod (€30) με tamarind και mung beans είναι ένας βελούδινης υφής μαύρος μπακαλιάρος που σε εντυπωσιάζει η πολυπλοκότητα της γεύσης του μέσα από την αλληλεπίδραση των υλικών. Το φαγητό του Γιώργου Βενιέρη είναι απόλυτα προσηλωμένο στην ιδέα της απόλαυσης. Πιάτα προκλητικής νοστιμιάς που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις για να τα γευθείς πάλι.

Να μη σας πω και για τα γλυκά, όπως η roasted banana, το lime και το παγωτό φιστικοβούτυρο (€10). Εξαιρετικός είναι ο κατάλογος των κρασιών και ευγενικό και αποτελεσματικό το σέρβις, υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της σάλας Νεκτάριου Ντάλλα. Το Oozora The House ένας πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και έχει κερδίσει το στοίχημα, αφού φεύγεις και παίρνεις μαζί σου μια υπέροχη ανάμνηση.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο...
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter

Oozora The House, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM