Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ..
0
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει...

Αν με ρωτήσεις ποια κουζίνα θεωρείται δημοφιλής στα ελληνικά εστιατόρια, η απάντηση δεν θα χρειαστεί μεγάλη αναζήτηση: η ασιατική. Είναι η τάση που προσελκύει και κερδίζει έδαφος στις επιλογές εξόδου του Έλληνα. Αρκετοί είναι και οι σεφ που εμπνέονται από τα ιδιαίτερα ασιατικά υλικά τα οποία «παίζουν» στην κουζίνα τους, πλουτίζοντας με εξωτικές πινελιές τα μεσογειακά πιάτα. «Καθαρόαιμη» ασιατική κουζίνα θα γευθείς στο εστιατόριο Oozora The House που βάζει την αυθεντική σφραγίδα του στο καινούργιο μόνιμο σπίτι του στο εμβληματικό νεοκλασικό στο Κεφαλάρι, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν το Cash και παλαιότερα το Far East. Στη νέα του μορφή το εστιατόριο της οδού Δηλιγιάννη δείχνει να είναι καλύτερο και πιο ώριμο παρά ποτέ. Μόλις διαβείς το κατώφλι, ένα «δάσος» από χρυσά μπαμπού σε αγκαλιάζει, δημιουργώντας έναν μαγικό διάδρομο που σε οδηγεί στη σάλα. Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει.

Πίσω από τη γοητευτική μπάρα ο Σπύρος Κερκύρας ετοιμάζει κοκτέιλ, αφήνοντας τη φαντασία του να εμπνευστεί από τα ασιατικά υλικά. Όμως, πέρα από τη διακόσμηση που κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, το παιχνίδι κερδίζει οριστικά το Oozora όταν δοκιμάσεις τη νέα του κουζίνα, όπως έχει διαμορφωθεί χάρη στη μαγειρική ευφυΐα του νέου του σεφ Γιώργου Βενιέρη, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά ώριμος πλέον να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο όσο και οι γεύσεις των πιάτων του. «Ετοίμασα ένα casual ασιατικό μενού με γεύσεις από Κίνα, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ. Αγαπώ την Ασία, είναι το χόμπι μου», λέει ο σεφ και προσθέτει, «Δεν κάνω copy paste πιάτα. Είναι δικές μου εμπνεύσεις από τα πολύχρονα ταξίδια μου στο South East. Υπάρχει ειλικρίνεια στην κουζίνα μου. Κάνω easy going φαγάκι». Στο Oozora ο Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο..

Η παρέλαση των γεύσεων στο τραπέζι σου αποδεικνύεται απολαυστική και εθιστική ταυτόχρονα. Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ (€16), που σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά της και το παιχνίδι των υλικών στην επίγευση. Αρκετά πικάντικο, με κάθε μπουκιά να σκάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανίσκο, είναι το μοσχάρι με νουντλς, baby καλαμπόκι, κινέζικο λάχανο και τσίλι ψιλοκομμένο (€18). Ενθουσιάζει το πιάτο Εbi Μayo (€14), με τις αέρινες γαρίδες σε άψογη τεμπούρα, που με τα τσοπ-στικς τις βουτάς μέσα σε χειροποίητο γιαπωνέζικο green κάρι που φτιάχνει η κουζίνα, είναι εθιστικές. Ένα από τα πιάτα που καταγράφονται στη γευστική μνήμη είναι τα υπέροχα baozi (€6). Πρόκειται για ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο. Τρώγονται με τα χέρια και δεν θέλεις να τελειώσουν. Απολαυστικό το κοτόπουλο green curry (€18) που συνδυάζεται υπέροχα με γλυκοπατάτες, μελωμένες μελιτζάνες και πράσινα φασόλια. Το Black cod (€30) με tamarind και mung beans είναι ένας βελούδινης υφής μαύρος μπακαλιάρος που σε εντυπωσιάζει η πολυπλοκότητα της γεύσης του μέσα από την αλληλεπίδραση των υλικών. Το φαγητό του Γιώργου Βενιέρη είναι απόλυτα προσηλωμένο στην ιδέα της απόλαυσης. Πιάτα προκλητικής νοστιμιάς που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις για να τα γευθείς πάλι.

Να μη σας πω και για τα γλυκά, όπως η roasted banana, το lime και το παγωτό φιστικοβούτυρο (€10). Εξαιρετικός είναι ο κατάλογος των κρασιών και ευγενικό και αποτελεσματικό το σέρβις, υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της σάλας Νεκτάριου Ντάλλα. Το Oozora The House ένας πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και έχει κερδίσει το στοίχημα, αφού φεύγεις και παίρνεις μαζί σου μια υπέροχη ανάμνηση.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο...
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter

Oozora The House, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ