ΚΙΝΗΣΗ

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
0
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Θα νιώσεις οικεία στο λιτό και φιλικό περιβάλλον του με τις θαλασσινές αποχρώσεις...


Tο Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια είναι το αδελφάκι της γνωστής ψαροταβέρνας Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι που βρήκε απάνεμο αγκυροβόλι σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία. Η κουζίνα του ευωδιάζει θάλασσα και ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της σάλας. Θα νιώσεις οικεία στο λιτό και φιλικό περιβάλλον του με τις θαλασσινές αποχρώσεις. Η πράσινη αυλή του είναι μια όαση δροσιάς και άνεσης – πλανάται η αίσθηση πως οι διακοπές συνεχίζονται. Οι ιδιοκτήτες του Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια έχουν εμμονή με ό,τι φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα. Του λόγου το αληθές το ανακαλύπτεις στους ψαρομεζέδες που έρχονται από την κουζίνα και η γεύση δεν λαθεύει. «Η πρώτη ύλη είναι φρέσκια και πιστεύουμε ότι όσο πια απλά μαγειρευτεί, τόσο καλύτερα θα αναδείξει τις χάρες της» υποστηρίζει ο συνιδιοκτήτης Ιορδάνης Σπαρίδης.

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Οι σουπιές μιλούν ελληνικά και ο σεφ τις περνάει ανάλαφρα από το τηγάνι και τις συνοδεύει με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο...

Στην κουζίνα, ο εξαιρετικός σεφ Ηλίας Κόκκορης ενστερνίζεται απόλυτα αυτή την άποψη μαγειρεύοντας χωρίς φιοριτούρες, πράγμα που ανακαλύπτεις με μεγάλη χαρά στα πιάτα του – μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα μαγειρεύει ένα ειδικά επιλεγμένο μενού μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα, με γεύσεις που θα μυρίζουν θάλασσα. Για να ερεθίσουμε την όρεξη, δοκιμάζουμε το καρπάτσιο από πελαγίσιο λαβράκι μαριναρισμένο με πιπέρι και λεμόνι (€13), αραχνοΰφαντο, με βελούδινη υφή και γεύση ντελικάτη. Εξαιρετικός μεζές που θα εκτιμήσουν οι μερακλήδες είναι το σπιτικό, καπνισμένο σκουμπρί (€9,50) που ενισχύεται με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Ο γαυροντολμάς (€5,90) είναι γευστικός και καλοφτιαγμένος, με το σκορδάτο φιλέτο γαύρου να τυλίγεται σε τρυφερό αμπελόφυλλο. Το γαριδάκι της Χαλκίδας (€6,80) βγαίνει από το τηγάνι λαχταριστό και τρώγεται με το χέρι. Οι σουπιές (€8,90) μιλούν ελληνικά και ο σεφ τις περνάει ανάλαφρα από το τηγάνι και τις συνοδεύει με άνηθο, κρεμμύδι και λαδολέμονο, στοιχεία που ανεβάζουν έξυπνα τη γευστική ένταση. Είναι τρυφερές, ξεχειλίζουν από νοστιμιά. Το φιλέτο της ψητής σαρδέλας (€7), ραντισμένο με αφράλατο, είναι τόσο ζουμερό που σε γοητεύει η βαθιά νοστιμιά αυτού του ταπεινού ψαριού. Στο μενού φιγουράρουν και ενδιαφέρουσες θαλασσινές μακαρονάδες καθώς και το βαρύ πυροβολικό, που είναι τα φρέσκα μεγάλα ψάρια. Τα τηγανητά, χρυσοκόκκινα, ζουμερά μπαρμπούνια (€16,50/μερίδα) είναι να τα πιεις... στο ποτήρι. Η κάρτα των κρασιών έχει ενδιαφέρουσες ετικέτες σε καλές τιμές, αλλά μπορείς να επιλέξεις και από τη λίστα με τα αποστάγματα. Φεύγοντας, την ικανοποίησή σου θα επιβεβαιώσει το γραμμένο στον τοίχο σλόγκαν «Το ζωντανό είναι καλύτερο από το φρέσκο».

Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Εξαιρετικός μεζές που θα εκτιμήσουν οι μερακλήδες είναι το σπιτικό, καπνισμένο σκουμπρί
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Αχινοσαλάτα
Ε/Γ Ταξιδέυοντας, σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Ερυθραία Facebook Twitter
Οστρακοσαλάτα

☛ Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια, Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, 210 6201572

0

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT