Το Cinco έχει καταφέρει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Το πετυχημένο concept του με τον εξαιρετικό συνδυασμό ενδιαφέρουσας κουζίνας και bar-restaurant έχει ταιριάξει σε πολλές διαθέσεις και διαφορετικές απαιτήσεις. Οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν –πέντε φίλοι– έρχονται να ενισχύσουν την πετυχημένη συνταγή τους, προσφέροντας κάτι περισσότερο και παρουσιάζοντας το καινούργιο και ενδιαφέρον μεσημεριανό μενού. Τα beats και τα ποτά υποχωρούν και η γοητευτική σάλα του Cinco μεταμορφώνεται περισσότερο σε εστιατόριο και λιγότερο σε μπαρ. Το μεσημέρι θα έρθεις με την παρέα σου αλλά και μόνος σου, αν θέλεις να απολαύσεις ένα ωραίο και δημιουργικό πιάτο και να αισθανθείς φιλοξενούμενος. Ξεφυλλίζοντας το μενού με τον τίτλο «Street Food Feast» μπαίνεις αμέσως στο παιχνίδι της γιορτής της γεύσης.
Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης υπηρετεί με τέχνη την κουζίνα JSP (Japan, Spain, Peru) σε προσιτές, street food παραλλαγές. Τα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι είναι σαν μικροί, ζωγραφικοί πίνακες. Η σαλάτα με κόκκινη κινόα ταιριάζει με τον καπνιστό σολομό, το αβοκάντο, τα τρυφερά λαχανικά και ένα υπέροχο ντρέσινγκ ταχίνι (€7,90). Σαν κήπος όπου έχεις τη χαρά να γεύεσαι το πάντρεμα των υλικών και τη δροσιά των τρυφερών λαχανικών που αγγίζει διακριτικά το «έξυπνο» ντρέσινγκ ταχίνι. Την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης διαπιστώνεις με την πρώτη μπουκιά από το μοσχαρίσιο ταρτάρ Black angus-flap, που συνδυάζεται με τορτίγια καλαμποκιού και ντιζόν (€7,90). Το πιάτο Rock-Shrimp Tempura (€11,50) είναι πρόκληση. Οι τραγανές γαρίδες τεμπούρα συνδυάζονται απίστευτα με τσίλι μάγιο, καρύδια καραμελωμένα και γουασάμπι, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι εναλλαγών της γεύσης. Διαπιστώνεις, καθώς δοκιμάζεις, ότι τα πιάτα είναι σοφά μελετημένα. Το crispy κοτόπουλο με κάσιους είναι σούπερ χορταστικό πιάτο, με ισπανική σάλτσα ρομέσκο με φουντούκι, ροκότο και μαύρη τσιαπάτα (€10,50). Μου έμεινε απωθημένο να δοκιμάσω το Skirt Steak με αυγό ποσέ και γουακαμόλε και μερικά άλλα, γι' αυτό υπολογίζω να ξαναπάω.
☛ Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603