Hoggies: Το fun project μιας παρέας αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Επτά φίλοι - sandwich lovers που δίνουν συχνά ραντεβού σε σπίτια ετοιμάζοντας συνταγές δικής τους έμπνευσης συζητούσαν συχνά ότι το σάντουιτς έχει περισσότερο τη φήμη του σνακ παρά του κυρίως γεύματος. Κουβέντα στην κουβέντα, το έβαλαν σκοπό να στήσουν ένα food concept που θα αναδείξει το σάντουιτς από κομπάρσο των μενού σε πρωταγωνιστή.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως πολλές άλλες νόστιμες ιδέες που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά ως pop - ups σε φεστιβάλ φαγητά και έπειτα εξελίχθηκαν σε μαγαζιά, έτσι και τα Hoggies τα συναντήσαμε στο Athens Street Food Festival 2022. Ειδικεύονται στα hot meat sandwiches - έχουν βέβαια και steak κουνουπιδιού ως vegan επιλογή- προσφέρουν ένα πλήρες, comfort, νόστιμο γεύμα, το περίπτερό τους παρουσιάζει το σάντουιτς “όπως πραγματικά του αξίζει” κατά τους δημιουργούς του. «Είναι μια πρόταση για φαγητό στο χέρι, ιδανική για τους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθούν οι κάτοικοι μιας μεγαλούπολης σαν την Αθήνα. Απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι περισσότερο από σουβλάκια που θα του κοστίσουν πέντε με έξι ευρώ και κάτι λιγότερο από όσους θα έπαιρναν ένα  burger των δώδεκα ευρώ. Εμείς φροντίσαμε να χορτάσετε με έξι, το πολύ εννιά ευρώ», όπως εξηγούν. Προς το παρόν, στο Athens Street Food Festival τα Hoggies κοστίζουν εφτά με εφτάμιση ευρώ.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Μεταξύ των επτά φίλων που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, τον σεφ του πρότζεκτ μπορεί να τον έχετε συναντήσει σε ένα από τα πιο φημισμένα κρεοπωλεία της πόλης, στον Γιάννη της Καλλιδρομίου και των Εξαρχείων. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ ενώ το κρεοπωλείο προμηθεύει τα Hoggies με όλα τα ποιοτικά κρέατα που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, είτε αυτά είναι νωπά είτε παρασκευάσματά του όπως είναι το χειροποίητο chorizo και το guanciale.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Οι περισσότερες συνταγές έχουν προκύψει από τους πειραματισμούς της παρέας και έχουν τις αναφορές τους σε κουζίνες από μέρη του κόσμου που έχουν ψηλά το σάντουιτς -Κορέα, Ιταλία, Αργεντινή, Αμερική. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να προσαρμόσει τις συνταγές στα δεδομένα ενός φεστιβάλ φαγητού. Το ψωμί που χρησιμοποιούν φτιάχνεται μόνο γι’ αυτούς, είναι ένα hoagie roll που βασίζεται στη ζύμη της τσιαπάτα με μερικές μικρές τροποποιήσεις ώστε να είναι μεν μαλακό αλλά να έχει μια πολύ λεπτή crunchy κρούστα όταν περνάει από το πλατό ψησίματος.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

«Korean chicken» με τηγανητό κοτόπουλο γλασαρισμένο με gochujang (πάστα φασολιού σόγιας- γλυκιά και καυτερή), με πίκλες πράσινου μήλου, asian coleslaw και ginger mayo ή «Chicken marinara» με μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι sous - vide, μοτσαρέλα, σάλτσα μαρινάρα, γκουαντσιάλε, φρέσκο βασιλικό, σκορδάτο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό;  Ένα «Pork cheesesteak» με μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα, προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια με μεδούλι, αγγουράκι τουρσί, beurre noisette και cheesy mayo ή το «Pulled pork» με αργομαγειρεμένο χοιρινό, γραβιέρα, σαλάτα coleslaw, πίκλες πράσινου μήλου και bbq sauce;

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Σε αυτά τα διλήμματα θα σας βάλουν τα Hoggies. «Είναι ένα γρήγορο πλήρες γεύμα πέρα από τα συνηθισμένα.  Τα τρως στο χέρι, σε ένα πάσο ή στο σπίτι. Τα χρειάζεσαι τις Τετάρτες που το μεσημέρι έφαγες φακές, τις Πέμπτες βλέποντας σειρές, τις Παρασκευές που είναι το cheat day σου, τα Σάββατα πριν πας για ποτό, τις Κυριακές που μαζεύεσαι με φίλους, τις Δευτέρες για να νιώσεις καλά, τις Τρίτες μετά τη γιόγκα. Σίγουρα είναι για εκείνους που μετά από μεθύσι θα στηθούν στη βροχή στην ουρά μιας καντίνας για junk food ώστε να κλείσει ευχάριστα η βραδιά, που τα πρωινά θα προτιμήσουν σάντουιτς με chorizo αντί για βραστή γαλοπούλα, που περιμένουν πώς και πως να πάνε στα food festivals». Οι δημιουργοί των Hoggies ξέρουν σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Έχετε ακόμα ένα τριήμερο για να δοκιμάσετε άμεσα τα Hoggies στο Athens Street Food Festival 2022, στις 27, 28 και 29 Μαΐου, στο στο Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Μετά ετοιμάζουν μερικά ακόμα pop - ups σε φεστιβάλ φαγητού που έρχονται, μπυραρίες και άλλους σχετικούς χώρους. Δίνουν μια πιθανότητα να εμφανιστούν ως ghost κουζίνα για μια μικρή περίοδο σε κάποια πλατφόρμα φαγητού. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβρη που σκοπεύουν να αποκτήσουν μόνιμη έδρα στα Εξάρχεια στην οποία θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου που θα περιλαμβάνει σάντουιτς και craft μπύρες φτιαγμένες αποκλειστικά για εκείνους και τις γεύσεις που προσφέρουν.  «Θέλουμε να σχεδιάσουμε μια ξεχωριστή πρόταση, μια εμπειρία γύρω από το street food φαγητό», όπως λένε και οι ίδιοι. Αναμένουμε λοιπόν τα νέα τους.

Ακολουθήστε τα Hoggies στο Instagram  προκειμένου να μαθαίνετε τα νέα τους, τί ετοιμάζουν και πού θα εμφανιστούν.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ