Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
0
Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

Τα καινούργια πιάτα που παρουσίασε στο χειμερινό του μενού το Baku, το εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη, επιβεβαιώνουν τη συνεχή βελτίωση που χαρακτηρίζει την κουζίνα του γνωστού ξενοδοχείου στην πορεία του χρόνου. Ταυτόχρονα δικαιώνουν τις επιλογές που έχουν γίνει στη νέα εποχή του, με τον Παναγιώτη Γιακαλή στη θέση του executive chef, ο οποίος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων αλλά και των προσδοκιών που γεννούν. Η κουζίνα του Baku είναι ταυτόχρονα οικεία, εκλεπτυσμένη, προσιτά δημιουργική και άψογη τεχνικά. Ιδιαίτερα σημαντικό για το εστιατόριο είναι το γεγονός ότι έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς η φάρμα του που έχει δημιουργηθεί στα Καλύβια, επιτρέποντας την παραγωγή ικανής ποσότητας ελεγχόμενων πρώτων υλών για την κουζίνα.

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, σοταρισμένο καλαμάρι και αχινοσαλάτα.

Η μαγειρική τέχνη του σεφ και το πάθος του αποκαλύπτονται στα πιάτα του που θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες. Εξαιρετικό πιάτο αποδεικνύεται η σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο Βraise πάνω σε πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι και δίπλα μια φινετσάτη μπρουσκέτα με πατέ φουαγκρά που συνοδεύεται όμορφα με τσάτνεϊ αχλαδιού. Εξίσου ψηλά στην κλίμακα της γευστικής αξιολόγησης ανεβαίνει και το ταρτάρ από δύο είδη σολομού (gravlax και μαριναρισμένο),που πάνω του αναπαυόταν μια χρυσαφένια μπάλα από κρούστα ψωμιού, η καρδιά της οποίας αποκάλυπτε κρόκο αυγού και το σύνολο έδενε με διακριτική σος γιαουρτιού και γουασάμπι. Γευστικό και ισορροπημένο ήρθε και το λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι, όπου την ένταση χάριζε ο λευκός ταραμάς, κάνοντας ωραίο γάμο με το σοταρισμένο καλαμάρι, και μια πινελιά θάλασσας που έδινε η αχινοσαλάτα. Ανάλαφρο το επιδόρπιο, με πρωταγωνιστές τα εσπεριδοειδή που χάριζαν τα αρώματα και τη γεύση τους στο μιλφέιγ λεμονιού, το οποίο συνόδευε φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier. Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

☛ Baku, Λητούς 11, Βουλιαγμένη (ξενοδοχείο The Margi), 210 9670924

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Μιλφέιγ λεμονιού με φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT