In Love Again: Ποιοτικός καφές, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Νομίζω πως για όσους τριγυρίζουν, βγαίνουν, απολαμβάνουν τα ποτά τους στην καρδιά του κέντρου, το Baba Au Rum δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έχουν περάσει δώδεκα και κάτι χρόνια από τότε που ο Θάνος Προυναρούς δημιούργησε ένα από τα καλύτερα cocktail-bar της πόλης, ένα εκ των κορυφαίων του κόσμου, αφού φιγουράρει σταθερά στη λίστα των World's 50 Best Bars. 

Όπως λέει η ομάδα του, «ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και επισκεπτόμαστε αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουμε οι ίδιοι και διαλέγουμε προσεκτικά τι θα βάλουμε στις αποσκευές μας για να το ξαναφέρουμε σ' εσάς. Επιλέγουμε τοπικούς καλλιεργητές για τα βότανα και τα φρούτα και πειραματιζόμαστε με τις δικές μας παραγωγές. Στο τέλος να είστε σίγουροι πως το κοκτέιλ που θα απολαύσετε έγινε με πολλή προσοχή και φροντίδα. Τα πάντα, άλλωστε, εδώ έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι».

Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Ακριβώς απέναντι από τη χαρακτηριστική βιτρίνα του δημοφιλούς ρουμάδικου στέκονταν επί πενήντα περίπου χρόνια τα μαλλιά Μολοκότου. Δυστυχώς, μέσα στην καραντίνα το φυσικό τους κατάστημα έκλεισε, αλλά η παρουσία τους συνεχίζεται διαδικτυακά. Ευτυχώς, ο Θάνος Προυναρούς κινήθηκε γρήγορα. 

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας.

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας, «κι αυτό έχει να κάνει τόσο μ' εμένα όσο και με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου, αφορά την κοινότητα που μας περιτριγυρίζει.

Πιστεύω ότι η εστίαση, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ είναι ζωντανοί χώροι, οι οποίοι πρέπει να δίνουν στον κόσμο τους με όποιο δημιουργικό τρόπο μπορούν. Η ιδέα του In Love Again προέκυψε από την ανάγκη να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι των μπαρ είναι άνθρωποι της γεύσης και οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις εκφάνσεις της. Είμαστε πολύ παραπάνω από αυτό που πιστεύει κι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος, δεν νιώθουμε λοιπόν πως αυτό το concept είναι κάτι έξω από εμάς». 

Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί, στις 8:30, σερβίρει καφέ, πρωτότυπα γλυκά και «κουζίνα καφετέριας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως brunch» μέχρι τις 19:00. Μένει ανοιχτό έως τις 23:30 και λειτουργεί ως pastry και plant shop, θυμίζοντας εκείνες τις εποχές που όταν έκανε κανείς επίσκεψη σε ένα σπίτι, ήταν σχεδόν επιβεβλημένο να αγοράσει γλυκά ή μια γλάστρα.  

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

«Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα γλυκών τα οποία βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists.

Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί, με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Η τάρτα Mai Tai φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Το Zombie profiterole έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματισμένα bitters, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Στο Piña Colada cheesecake η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα, καρπάτσιο ανανά και αρωματικό δροσερό καφίρ λάιμ. Το δημοφιλέστερο ποτό του μπαρ δεν θα μπορούσε να μη μετατραπεί σε γλυκό, έτσι το Spicy Baba Dark edition είναι μια πυκνή μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα. 

Θα συναντήσετε επίσης ένα εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα, κι ακόμα ένα vegan γλυκό, ένα ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ και σορμπέ βατόμουρο. Στο In Love Again ψήνουν καθημερινά κέικ με φρούτα ή κρέμα, rolls με κανέλα, σοκολάτα ή τυριά και κρέμες χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι ακακίας. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στις αλμυρές γεύσεις του θα βρείτε πιάτα όπως μια λεπτή κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα, τυρί στρατσιατέλα με μοσχολέμονο, καγιανά με βιολογικά αυγά και προσεγμένα σάντουιτς. 

Τα φυτά πώς βρέθηκαν εκεί; «Έχουν να κάνουν με την αισθητική, με μια δική μου αγάπη γι’ αυτά, έχω μια πολύ μεγάλη βεράντα γεμάτη φυτά με τα οποία ασχολούμαι πάρα πολύ» εξηγεί ο Θάνος Προυναρούς. Έπειτα, πόσες είναι εκείνες οι φορές που έχετε ζηλέψει τις κανάτες και τις κούπες ενός μαγαζιού; Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ' όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το In Love Again. Αυτήν τη στιγμή σερβίρεται ένας natural καφές από την Κόστα Ρίκα κι ένας washed από την Κένυα, που θα δουλεύεται από τον Μιχάλη Μυλωνάκη σε παρασκευές εσπρέσο και φίλτρου. Μπορούν να σας αλέσουν καφέ και για το σπίτι, θα τον αλλάζουν και θα προσφέρουν συνέχεια κάτι διαφορετικό για να δοκιμάζετε. 

Και για να ολοκληρωθεί η ώσμωση των δύο μαγαζιών της Κλειτίου, στο In Love Again θα βρείτε κοκτέιλ βασισμένα στον ποιοτικό καφέ του, επιμελημένα από την έμπειρη μπάρα του Baba Au Rum. 

In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT