In Love Again: Ποιοτικός καφές, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Νομίζω πως για όσους τριγυρίζουν, βγαίνουν, απολαμβάνουν τα ποτά τους στην καρδιά του κέντρου, το Baba Au Rum δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έχουν περάσει δώδεκα και κάτι χρόνια από τότε που ο Θάνος Προυναρούς δημιούργησε ένα από τα καλύτερα cocktail-bar της πόλης, ένα εκ των κορυφαίων του κόσμου, αφού φιγουράρει σταθερά στη λίστα των World's 50 Best Bars. 

Όπως λέει η ομάδα του, «ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και επισκεπτόμαστε αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουμε οι ίδιοι και διαλέγουμε προσεκτικά τι θα βάλουμε στις αποσκευές μας για να το ξαναφέρουμε σ' εσάς. Επιλέγουμε τοπικούς καλλιεργητές για τα βότανα και τα φρούτα και πειραματιζόμαστε με τις δικές μας παραγωγές. Στο τέλος να είστε σίγουροι πως το κοκτέιλ που θα απολαύσετε έγινε με πολλή προσοχή και φροντίδα. Τα πάντα, άλλωστε, εδώ έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι».

Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Ακριβώς απέναντι από τη χαρακτηριστική βιτρίνα του δημοφιλούς ρουμάδικου στέκονταν επί πενήντα περίπου χρόνια τα μαλλιά Μολοκότου. Δυστυχώς, μέσα στην καραντίνα το φυσικό τους κατάστημα έκλεισε, αλλά η παρουσία τους συνεχίζεται διαδικτυακά. Ευτυχώς, ο Θάνος Προυναρούς κινήθηκε γρήγορα. 

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας.

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας, «κι αυτό έχει να κάνει τόσο μ' εμένα όσο και με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου, αφορά την κοινότητα που μας περιτριγυρίζει.

Πιστεύω ότι η εστίαση, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ είναι ζωντανοί χώροι, οι οποίοι πρέπει να δίνουν στον κόσμο τους με όποιο δημιουργικό τρόπο μπορούν. Η ιδέα του In Love Again προέκυψε από την ανάγκη να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι των μπαρ είναι άνθρωποι της γεύσης και οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις εκφάνσεις της. Είμαστε πολύ παραπάνω από αυτό που πιστεύει κι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος, δεν νιώθουμε λοιπόν πως αυτό το concept είναι κάτι έξω από εμάς». 

Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί, στις 8:30, σερβίρει καφέ, πρωτότυπα γλυκά και «κουζίνα καφετέριας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως brunch» μέχρι τις 19:00. Μένει ανοιχτό έως τις 23:30 και λειτουργεί ως pastry και plant shop, θυμίζοντας εκείνες τις εποχές που όταν έκανε κανείς επίσκεψη σε ένα σπίτι, ήταν σχεδόν επιβεβλημένο να αγοράσει γλυκά ή μια γλάστρα.  

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

«Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα γλυκών τα οποία βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists.

Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί, με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Η τάρτα Mai Tai φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Το Zombie profiterole έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματισμένα bitters, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Στο Piña Colada cheesecake η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα, καρπάτσιο ανανά και αρωματικό δροσερό καφίρ λάιμ. Το δημοφιλέστερο ποτό του μπαρ δεν θα μπορούσε να μη μετατραπεί σε γλυκό, έτσι το Spicy Baba Dark edition είναι μια πυκνή μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα. 

Θα συναντήσετε επίσης ένα εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα, κι ακόμα ένα vegan γλυκό, ένα ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ και σορμπέ βατόμουρο. Στο In Love Again ψήνουν καθημερινά κέικ με φρούτα ή κρέμα, rolls με κανέλα, σοκολάτα ή τυριά και κρέμες χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι ακακίας. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στις αλμυρές γεύσεις του θα βρείτε πιάτα όπως μια λεπτή κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα, τυρί στρατσιατέλα με μοσχολέμονο, καγιανά με βιολογικά αυγά και προσεγμένα σάντουιτς. 

Τα φυτά πώς βρέθηκαν εκεί; «Έχουν να κάνουν με την αισθητική, με μια δική μου αγάπη γι’ αυτά, έχω μια πολύ μεγάλη βεράντα γεμάτη φυτά με τα οποία ασχολούμαι πάρα πολύ» εξηγεί ο Θάνος Προυναρούς. Έπειτα, πόσες είναι εκείνες οι φορές που έχετε ζηλέψει τις κανάτες και τις κούπες ενός μαγαζιού; Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ' όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το In Love Again. Αυτήν τη στιγμή σερβίρεται ένας natural καφές από την Κόστα Ρίκα κι ένας washed από την Κένυα, που θα δουλεύεται από τον Μιχάλη Μυλωνάκη σε παρασκευές εσπρέσο και φίλτρου. Μπορούν να σας αλέσουν καφέ και για το σπίτι, θα τον αλλάζουν και θα προσφέρουν συνέχεια κάτι διαφορετικό για να δοκιμάζετε. 

Και για να ολοκληρωθεί η ώσμωση των δύο μαγαζιών της Κλειτίου, στο In Love Again θα βρείτε κοκτέιλ βασισμένα στον ποιοτικό καφέ του, επιμελημένα από την έμπειρη μπάρα του Baba Au Rum. 

In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ