Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της

Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες μαγειρεύουν για να ταΐσουν την οικογένεια- οι άντρες μαγειρεύουν για να εντυπωσιάσουν και αφήνουν το πλύσιμο των πιάτων στη γυναίκα. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί, όσο κι αν κάποιοι από εσάς διαφωνούν, εγώ δεν μεταπείθομαι.

Η καθημερινή απόφαση «τι να μαγειρέψω αύριο» είναι ένα τεράστιο βάρος για τις γυναίκες που ταΐζουν άντρες και παιδιά- ο ένας δεν τρώει το ένα, ο άλλος δεν τρώει το άλλο και η μόνιμη επωδός είναι «πάαααλι αυτό;» Αν νομίζετε ότι τώρα ζείτε δύσκολα, δείτε άρθρο του 1955 από το περιοδικό Housekeeping Monthly με τίτλο «Οδηγός της καλής συζύγου». Έχει έμμεση σχέση με το φαγητό αλλά ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.


  • Να έχετε έτοιμο το βραδινό. Κάντε εγκαίρως τις προετοιμασίες, ακόμα και το προηγούμενο βράδι αν χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα υπέροχο δείπνο έτοιμο την ώρα που αυτός θα γυρίσει. Αυτός είναι ένας τρόπος για να του πείτε ότι τον σκέφτεστε και οι ανάγκες του σας απασχολούν. Οι περισσότεροι άντρες είναι πεινασμένοι όταν φτάνουν σπίτι και η προοπτική ενός καλού δείπνου είναι μέρος της θερμής υποδοχής που χρειάζονται.
  • Προετοιμαστείτε. Ξεκουραστείτε για 15 λεπτά ώστε να είσαστε αναζωογονημένη όταν αυτός φτάσει. Διορθώστε το make-up σας, βάλτε μία κορδέλα στα μαλλιά ώστε να είσαστε φρέσκια. Ο άντρας σας ήταν στη δουλειά μαζί με κουρασμένους ανθρώπους.

  • Να είσαστε χαρούμενη και να δείχνετε ενδιαφέρον. Η βαρετή του ημέρα χρειάζεται να γίνει καλύτερη και μία από τις υποχρεώσεις σας είναι να κάνετε αυτό πραγματικότητα.
  • Φροντίστε να μην υπάρχει ακαταστασία. Κάντε ένα πέρασμα από τα κεντρικά σημεία του σπιτιού λίγο πριν φτάσει σπίτι ο άντρας σας. Περάστε τα τραπέζια με ένα ξεσκονόπανο.
  • Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών φροντίστε να έχετε ανάψει μία φωτιά. Ο άντρας σας θα νιώσει ότι έχει φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι, κάτι που θα ικανοποιήσει κι εσάς τις ίδιες. Στο κάτω κάτω, το να φροντίζετε την ικανοποίησή του θα σας δώσει κι εσάς τεράστια ευχαρίστηση.

  • Ελαχιστοποιήστε τους θορύβους. Την ώρα της άφιξής του, κλείστε το πλυντήριο και την ηλεκτρική σκούπα. Παροτρύνετε και τα παιδιά να είναι ήσυχα.
  • Να είσαστε χαρούμενη που τον είδατε.
  • Χαιρετήστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και δείξτε ειλικρίνεια στην προσπάθειά σας να τον ευχαριστήσετε.
  • Ακούστε τον. Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα να του πείτε, αλλά δεν είναι η ώρα της άφιξής του η κατάλληλη. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος-θυμηθείτε, τα δικά του θέματα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

  • Μη τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
  • Μην παραπονιέστε αν αργήσει για το φαγητό ή αν μείνει εκτός όλο το βράδυ. Δείτε το ως ασήμαντο σε σχέση με αυτά που περνάει στη δουλειά.
  • Κάντε τον να νιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει σε μία άνετη πολυθρόνα ή να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Να έχετε ένα ζεστό ή κρύο ποτό να τον περιμένει.

  • Φτιάξτε το μαξιλάρι του και βγάλτε του τα παπούτσια. Μιλήστε του με χαμηλή, ευχάριστη και ήρεμη φωνή.
  • Μην του κάνετε ερωτήσεις και μην αμφισβητείτε την κρίση του ή την ακεραιότητά του. Να θυμόσαστε ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού κι ως τέτοιος θα εξασκεί την εξουσία του πάντα δίκαια και σωστά. Δεν έχετε δικαίωμα να τον αμφισβητείτε.
  • Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ