Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
0

Το Borough Market βρίσκεται στην περιοχή Southwork από το 1014 και θεωρείται η πιο ιστορική αγορά τροφίμων του Λονδίνου. Ημιυπαίθρια με γυάλινο σκέπαστρο, συγκεντρώνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, περί τους εκατό πάγκους οικογενειακών και ατομικών επιχειρήσεων κι έχει αποκτήσει τη φήμη της εκλεκτότερης αγοράς γκουρμέ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Μια ολόκληρη κοινότητα παραγωγών, οικοτεχνιών και εισαγωγέων, με ζητούμενο την παράδοση, την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα ελέγχονται για την ποιότητα, τη γεύση και την προέλευση τους από ειδική επιτροπή.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Ένα σύμπλεγμα τριών διαφορετικών αγορών, τις Green Market, Jubilee Market και Middle Market, όπου εκτός από ζαρζαβατικά, φρούτα, κρέατα και ψάρια, κυρίως Βρετανικής αλλά και ευρωπαϊκής προέλευσης, βρίσκει κανείς τα πλέον σπάνια φαγώσιμα.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Παραγωγοί που καταφθάνουν ακόμα και από απομακρυσμένες επαρχίες, έμποροι που φέρνουν τυριά από τα πιο απίθανα σημεία της Γαλλίας, αλατισμένα βούτυρα, φουά γκρα, πατέ, τρούφα όταν είναι η εποχή της, ζαμπόν κάθε λογής, από την Ιταλία παρμεζάνες, σαλάμια, λάδι. Επίσης ελληνικό παρθένο λάδι ψυχρής εμφιάλωσης από τη Λακωνία που φέρνει η Μαριάνα Κολοκοτρώνη και η εταιρία της Oliveology, από κτήματα έξω από την Σπάρτη, όπως και μέλι της περιοχής.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Πουλερικά μαγειρεμένα με γαλλικές συνταγές, αλλαντικά αγριογούρουνου, δημητριακά και λιναρόσπορος για διαβητικούς, βιολογικά κάθε λογής. Οικοτεχνίες που έχουν ανοίξει σ' ολόκληρη την αγγλική επαρχία που εκμεταλλεύονται οικογενειακές συνταγές και πουλούν εξαιρετικά αρτοποιήματα, τάρτες, μαρμελάδες, γλυκά, σοκολάτες, μουστάρδες, καζολέ, αυθεντικά από μανάδες και γιαγιάδες σε υπέροχα αμπαλάζ στην Μπάροου Μάρκετ. 'Όλοι ειδικεύονται σε κάτι και αποδεικνύονται ασυναγώνιστοι. Κρασιά από τα Απέννινα Όρη, από τη Βουργουνδία, την Τοσκάνη και την Καλαβρία, από τον Λίβανο και την Νέα Ζηλανδία, μπίρες απ' όλο τον κόσμο. Μια γαστρονομική πανδαισία όπου όλοι προσφέρουν το καλύτερο και δεν φείδονται συμβουλών μαγειρέματος. Μια οργανωμένη μικροκοινωνία φιλικής συμπεριφοράς αλλά και αλληλεγγύης.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ