Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
0

Το Borough Market βρίσκεται στην περιοχή Southwork από το 1014 και θεωρείται η πιο ιστορική αγορά τροφίμων του Λονδίνου. Ημιυπαίθρια με γυάλινο σκέπαστρο, συγκεντρώνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, περί τους εκατό πάγκους οικογενειακών και ατομικών επιχειρήσεων κι έχει αποκτήσει τη φήμη της εκλεκτότερης αγοράς γκουρμέ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Μια ολόκληρη κοινότητα παραγωγών, οικοτεχνιών και εισαγωγέων, με ζητούμενο την παράδοση, την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα ελέγχονται για την ποιότητα, τη γεύση και την προέλευση τους από ειδική επιτροπή.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Ένα σύμπλεγμα τριών διαφορετικών αγορών, τις Green Market, Jubilee Market και Middle Market, όπου εκτός από ζαρζαβατικά, φρούτα, κρέατα και ψάρια, κυρίως Βρετανικής αλλά και ευρωπαϊκής προέλευσης, βρίσκει κανείς τα πλέον σπάνια φαγώσιμα.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Παραγωγοί που καταφθάνουν ακόμα και από απομακρυσμένες επαρχίες, έμποροι που φέρνουν τυριά από τα πιο απίθανα σημεία της Γαλλίας, αλατισμένα βούτυρα, φουά γκρα, πατέ, τρούφα όταν είναι η εποχή της, ζαμπόν κάθε λογής, από την Ιταλία παρμεζάνες, σαλάμια, λάδι. Επίσης ελληνικό παρθένο λάδι ψυχρής εμφιάλωσης από τη Λακωνία που φέρνει η Μαριάνα Κολοκοτρώνη και η εταιρία της Oliveology, από κτήματα έξω από την Σπάρτη, όπως και μέλι της περιοχής.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Πουλερικά μαγειρεμένα με γαλλικές συνταγές, αλλαντικά αγριογούρουνου, δημητριακά και λιναρόσπορος για διαβητικούς, βιολογικά κάθε λογής. Οικοτεχνίες που έχουν ανοίξει σ' ολόκληρη την αγγλική επαρχία που εκμεταλλεύονται οικογενειακές συνταγές και πουλούν εξαιρετικά αρτοποιήματα, τάρτες, μαρμελάδες, γλυκά, σοκολάτες, μουστάρδες, καζολέ, αυθεντικά από μανάδες και γιαγιάδες σε υπέροχα αμπαλάζ στην Μπάροου Μάρκετ. 'Όλοι ειδικεύονται σε κάτι και αποδεικνύονται ασυναγώνιστοι. Κρασιά από τα Απέννινα Όρη, από τη Βουργουνδία, την Τοσκάνη και την Καλαβρία, από τον Λίβανο και την Νέα Ζηλανδία, μπίρες απ' όλο τον κόσμο. Μια γαστρονομική πανδαισία όπου όλοι προσφέρουν το καλύτερο και δεν φείδονται συμβουλών μαγειρέματος. Μια οργανωμένη μικροκοινωνία φιλικής συμπεριφοράς αλλά και αλληλεγγύης.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ