Ο Σωτήρης Κοντιζάς μας καλεί στο πάρτι του Nolan με ένα εντυπωσιακό βίντεο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μας καλεί στο πάρτι του Nolan με ένα εντυπωσιακό βίντεο Facebook Twitter
0

To Nolan, το γνωστό εστιατόριο του κέντρου, κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας και ο Σωτήρης Κοντιζάς με την ομάδα του το γιορτάζουν με ένα μεγάλο πάρτι και ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Το Nolan, στην οδό Βουλής 31 στην Αθήνα,  μας συστήνει όλη την ομάδα του.

Αν κάτι έχει μάθει αυτά τα τρία χρόνια είναι πως για να στηθεί και να σταθεί ένα εστιατόριο σαν αυτό χρειάζεται πολλά, αλλά κυρίως χρειάζεται πολλούς -και τους χρειάζεται εξίσου.

Γιατί ένα εστιατόριο δεν είναι μόνο τα πιάτα του. Eίναι ένα ολόκληρο σύμπαν όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε αυτά τα γενέθλια λοιπόν γιορτάζουμε αυτούς τους πολλούς -τους 23 που στήνουν κάθε μέρα το σύμπαν του από την αρχή, αλλά και όλους εκείνους που το τιμούν και γίνονται η ουσία του.

It takes a crowd, it makes a family.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου από τις 8 το βράδυ θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Στο χώρο του εστιατορίου που, όπως και πέρυσι, δεν θα θυμίζει σε τίποτα εστιατόριο, σε ένα πάρτι ανοιχτό για όλους.

Για την ιστορία, το Nolan άνοιξε την πόρτα του στις αρχές του 2016 με κεντρική ιδέα την κουζίνα του Σωτήρη Κοντιζά, μια ιδιότυπη κουζίνα που συνδύαζε την κουλτούρα φαγητού, τα υλικά, τις τεχνικές, αλλά και το συναίσθημα των δύο χωρών καταγωγής του, της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

«Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να ορίσουμε το φαγητό μας βάση των γνωστών κατηγοριών. Το ορίζουμε κυρίως ως το φαγητό που εμείς αγαπάμε και θέλουμε να τρώμε. Με βασικά συστατικά τις φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, την εποχικότητα, την ιχνηλασιμότητα από το πρώτο έως το τελευταίο κρίκο της αλυσίδας κάθε υλικού, το πάθος για τη δημιουργική αλλά απλή στην ουσία της μαγειρική», λέει η ομάδα του Nolan.

 
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ