Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα!

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

Η επιτυχία του bougatsan είναι σαρωτική. Η ιδέα του σεφ του Estrella στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Κοπαράνη,  να δημιουργήσει ένα νέο γλυκό το οποίο θα συνδυάζει την τραγανη ζύμη ενός κρουασάν με την κρέμα μιας μπουγάτσας έγινε η γαστρονομική επιθυμία όλων μας, ενώ η είδηση γι’ αυτό το πιάτο ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, με δημοσιεύματα ανά τον κόσμο. Έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του bougatsan και ενώ ακόμα περιμένουμε να διατίθεται σε καθημερινή βάση και στην Αθήνα, οι δημιουργοί του bougatsan και του Estrella επέστρεψαν με μια νέα ιδέα. Αντλώντας έμπνευση από τη νέα μόδα παγκοσμίως, που μας θέλει να «επεμβαίνουμε» δημιουργικά στα éclair (!), δημιούργησαν, σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, μια σειρά από éclair, εμπνευσμένα από γεύσεις ελληνικές και όχι μόνο.

Ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης καταγράφει μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το #prettyeclair.

  • Τα #prettyeclair είναι μια capsule συλλογή γλυκών εμπνευσμένων από την αστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Παράδοση, τσουρέκια με σοκολάτα, μοντερνιτέ, flashy pop αισθητική, ένα κούφιο success story και, φυσικά ,η απαραίτητη Κυριακή στο χωριό. Το ονομάζουμε #pretty γιατί είναι όμορφο. 
  • Το #prettyeclair είναι ένα κλασικό γαλλικό éclair, φτιαγμένο με τρόπο που να μοιάζει με τσουρέκι, είναι δηλαδή ένα νέο hybrid γλυκό. Το φτιάχνουμε με κρέμα από ταχίνι και σοκολάτα, κρέμα σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, κρέμα λεμονιού, τσάι του βούνου και κηρήθρα και με αρκετούς ακόμα τρόπους. Μια εκδοχή με βάση την κρέμα #bougatsan πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα. 

 

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter

  • Για τη δημιουργία του συνεργαζόμαστε με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν φτιάξαμε το πουράκι #bougatsan. Τα πήγαμε τόσο καλά, που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. 
  • Πριν από έναν χρόνο περίπου, μια φωτογραφία στο instagram ήταν η αφορμή για να γίνει το #bougatsan το πρώτο food viral και ένα από τα πιο δημοφιλή #hastag πιάτου στο instagram. Βλέποντας τον κόσμο να το φωτογραφίζει, κατάλαβα τη δύναμη της εικόνας. Ήταν τότε που αποφάσισα ότι, μετά το #bougatsan, θα έφτιαχνα το πιο όμορφο γλυκό που μπορούσα. 
  • Η ιδέα μού ήρθε από τη γιαγιά μου, που έτρωγε τσουρέκι με ταχίνι, πίνοντας τσάι του βουνού. Τα πρώτα eclair θα είναι διαθέσιμα από 01.12.2014 στο Estrella, στην Π. Μελά 48, και σε όλα τα καταστήματα Χατζηφωτίου στην Ελλάδα. 
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια
Ό,τι είναι για να γεμίζουμε την κοιλιά μας στην Ελλάδα πάει με χίλια.Το κλασικό εκλέρ είναι από την φύση του θεσπέσιο όπως και η κλασική μπουγάτσα.Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους ανικανοποίητους.