Όλοι αγαπούν τα παγωτά

Όλοι αγαπούν τα παγωτά Facebook Twitter
0

Σορμπέ Λεμονι

To ιδανικό μου παγωτό για το καλοκαίρι είναι το σορμπέ λεμόνι! Ιδαίτερα αν προσθέσουμε στο σορμπέ φρέσκο βασιλικό, που δίνει απίστευτη βοτανικότητα και συμπληρώνει τη δροσιστική αίσθηση του λεμονιού.

Γκίκας Ξενάκης, σεφ στο εστιατόριο Aleria

Παρφε κρεμα

To αγαπημένο μου παγωτό το έχω φάει πολλές φορές στη ζωή μου σε μικρότερη ηλικία, μια και το έφτιαχνε το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς στην οποία μεγάλωσα, στον Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια ο βετεράνος μάστορας αποσύρθηκε και έκτοτε μου έμεινε μόνο η ανάμνηση. Το έλεγαν «παρφέ κρέμα» και ήταν ένας γευστικός παράδεισος, με το απαραίτητο κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα παγωτά που περιέχουν φρέσκα αυγά, παχύ, πλούσιο και γεμάτο καβουρντισμένα αμύγδαλα και μικρά κομματάκια από κεράσια γλασέ. Μπορούσες να μυρίσεις το φρέσκο γάλα από μακριά και δεν χρειαζόταν τίποτα από πάνω ή δίπλα για να το ενισχύσει. Απλό και αληθινό! Μου λείπει...

Ρένα Οροκλού, www.facebook.com/chocorockdesserts

Σορμπε φρουτων και γρανιτες

Απόλυτο παγωτό για μένα, ειδικά ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι, είναι να μπορώ να απολαύσω φρουτένιες δροσερές γεύσεις, συνδυασμένες με φρέσκα αρωματικά και κομμάτια φρούτων! Τα σορμπέ ή οι γρανίτες είναι η επιλογή μου, συγκεκριμένα το τρίπτυχο σορμπέ πεπόνι, σορμπέ καρπούζι, το οποίο περιέχει μέσα τριμμένη σοκολάτα, και παγωτό με μοσχολέμονο και χιώτικο μανταρίνι - είναι το ιδανικό. Ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με παγωμένη σάλτσα από λευκόσαρκα ροδάκινα και είναι περιχυμένο από σιρόπι με λουίζα ή αρμπαρόριζα!

Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef

Παγωτο φιστικι, μαρεγκες απ' τον Βαρσο και σαλτσα σοκολατας

Η απόλυτη φαντασίωσή μου για το τέλειο παγωτό είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων εκλεκτών πραγμάτων: φιστίκι παγωτό, σπασμένη μαρέγκα από τον Βάρσο στην Κηφισιά, ζεστή σος σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Αν θες να με ακολουθήσεις στον Παράδεισο, τότε άνοιξε αυτή την πόρτα και μπες στον κόπο να φτιάξεις το παγωτό μόνος σου ή να ανακαλύψεις κάπου ένα ειλικρινές παγωτό φιστίκι, να πεταχτείς μέχρι την Κηφισιά για τη μαρέγκα, να φτιάξεις τη σος και να σπάσεις λίγα φιστίκια.

Twominutes Angie, food blogger - twominutesangie.blogspot.com

Η ανακαλυψη της beurre noisette

Είναι το πιο ωραίο παγωμένο γλύκισμα. Όταν ήμασταν μικροί τα μετρούσαμε το καλοκαίρι και θυμάμαι ακόμα τον παγωτατζή στην παραλία με το τροχήλατο που τρέχαμε πίσω του όλο λαχτάρα για να πάρουμε ένα χωνάκι. Τα χρόνια πέρασαν και να που τα έφερε έτσι η ζωή και φτιάχνω παγωτά μόνος μου για τα παιδιά αλλά και για εμένα, φυσικά. Παγωτά κλασικά αλλά και με λίγο πιο περίεργες γεύσεις. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για τη μυρωδιά και τη γεύση του καλού βουτύρου, ειδικά όταν αρχίζει να καίγεται και να γίνεται beurre noisette. Έτσι, πριν από λίγο καιρό έκανα την απόπειρα να φτιάξω ένα παγωτό με βάση μια crème anglaise και πρόσθεσα beurre noisette. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό και πιστεύω ότι θα είναι το παγωτό του καλοκαιριού εδώ στο Studio Sidayes, αλλά θα το φτιάχνω πολύ και για το σπίτι. Μπορείτε και εσείς, με λίγη φαντασία, πειραματισμούς και σύμμαχο μια απλή σπιτική παγωτομηχανή, να φτιάξετε πολύ ωραίο παγωτό.

Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ