Όλοι αγαπούν τα παγωτά

Όλοι αγαπούν τα παγωτά Facebook Twitter
0

Σορμπέ Λεμονι

To ιδανικό μου παγωτό για το καλοκαίρι είναι το σορμπέ λεμόνι! Ιδαίτερα αν προσθέσουμε στο σορμπέ φρέσκο βασιλικό, που δίνει απίστευτη βοτανικότητα και συμπληρώνει τη δροσιστική αίσθηση του λεμονιού.

Γκίκας Ξενάκης, σεφ στο εστιατόριο Aleria

Παρφε κρεμα

To αγαπημένο μου παγωτό το έχω φάει πολλές φορές στη ζωή μου σε μικρότερη ηλικία, μια και το έφτιαχνε το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς στην οποία μεγάλωσα, στον Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια ο βετεράνος μάστορας αποσύρθηκε και έκτοτε μου έμεινε μόνο η ανάμνηση. Το έλεγαν «παρφέ κρέμα» και ήταν ένας γευστικός παράδεισος, με το απαραίτητο κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα παγωτά που περιέχουν φρέσκα αυγά, παχύ, πλούσιο και γεμάτο καβουρντισμένα αμύγδαλα και μικρά κομματάκια από κεράσια γλασέ. Μπορούσες να μυρίσεις το φρέσκο γάλα από μακριά και δεν χρειαζόταν τίποτα από πάνω ή δίπλα για να το ενισχύσει. Απλό και αληθινό! Μου λείπει...

Ρένα Οροκλού, www.facebook.com/chocorockdesserts

Σορμπε φρουτων και γρανιτες

Απόλυτο παγωτό για μένα, ειδικά ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι, είναι να μπορώ να απολαύσω φρουτένιες δροσερές γεύσεις, συνδυασμένες με φρέσκα αρωματικά και κομμάτια φρούτων! Τα σορμπέ ή οι γρανίτες είναι η επιλογή μου, συγκεκριμένα το τρίπτυχο σορμπέ πεπόνι, σορμπέ καρπούζι, το οποίο περιέχει μέσα τριμμένη σοκολάτα, και παγωτό με μοσχολέμονο και χιώτικο μανταρίνι - είναι το ιδανικό. Ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με παγωμένη σάλτσα από λευκόσαρκα ροδάκινα και είναι περιχυμένο από σιρόπι με λουίζα ή αρμπαρόριζα!

Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef

Παγωτο φιστικι, μαρεγκες απ' τον Βαρσο και σαλτσα σοκολατας

Η απόλυτη φαντασίωσή μου για το τέλειο παγωτό είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων εκλεκτών πραγμάτων: φιστίκι παγωτό, σπασμένη μαρέγκα από τον Βάρσο στην Κηφισιά, ζεστή σος σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Αν θες να με ακολουθήσεις στον Παράδεισο, τότε άνοιξε αυτή την πόρτα και μπες στον κόπο να φτιάξεις το παγωτό μόνος σου ή να ανακαλύψεις κάπου ένα ειλικρινές παγωτό φιστίκι, να πεταχτείς μέχρι την Κηφισιά για τη μαρέγκα, να φτιάξεις τη σος και να σπάσεις λίγα φιστίκια.

Twominutes Angie, food blogger - twominutesangie.blogspot.com

Η ανακαλυψη της beurre noisette

Είναι το πιο ωραίο παγωμένο γλύκισμα. Όταν ήμασταν μικροί τα μετρούσαμε το καλοκαίρι και θυμάμαι ακόμα τον παγωτατζή στην παραλία με το τροχήλατο που τρέχαμε πίσω του όλο λαχτάρα για να πάρουμε ένα χωνάκι. Τα χρόνια πέρασαν και να που τα έφερε έτσι η ζωή και φτιάχνω παγωτά μόνος μου για τα παιδιά αλλά και για εμένα, φυσικά. Παγωτά κλασικά αλλά και με λίγο πιο περίεργες γεύσεις. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για τη μυρωδιά και τη γεύση του καλού βουτύρου, ειδικά όταν αρχίζει να καίγεται και να γίνεται beurre noisette. Έτσι, πριν από λίγο καιρό έκανα την απόπειρα να φτιάξω ένα παγωτό με βάση μια crème anglaise και πρόσθεσα beurre noisette. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό και πιστεύω ότι θα είναι το παγωτό του καλοκαιριού εδώ στο Studio Sidayes, αλλά θα το φτιάχνω πολύ και για το σπίτι. Μπορείτε και εσείς, με λίγη φαντασία, πειραματισμούς και σύμμαχο μια απλή σπιτική παγωτομηχανή, να φτιάξετε πολύ ωραίο παγωτό.

Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ