Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη...
0

Το «μικρόβιο» της εστίασης και της φιλοξενίας είναι περασμένο στο DNA όσων ασχολούνται χρόνια και με πάθος. Και από αυτήν τη στόφα –με παράδοση σε ξακουστά εστιατόρια της Αθήνας– είναι οι άνθρωποι που έστησαν το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι. Και να, που μόλις διαβείς το κατώφλι του σε αγκαλιάζει ευχάριστα η σάλα με την εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη. Εδώ, από τη στιγμή που θα καθίσεις θα αντιληφθείς ότι τη λέξη «πελάτης» έχουν αντικαταστήσει με τη λέξη «καλεσμένος» και φροντίζουν να προσφέρουν με αγάπη μια φιλόξενη εμπειρία εστίασης.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ριζότο με γαρίδες και ούζο.

Το μενού κλείνει το μάτι στην Ιταλία, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές από άλλες κουζίνες της Μεσογείου. Εκτίμησα που σε κάθε πιάτο προτείνεται και η ποικιλία του οίνου που το συνοδεύει ιδανικά. Δυνατό ξεκίνημα με λαβράκι μαριναρισμένο, που ευωδιάζει μοσχολέμονο και συνοδεύει λεπτοκομμένο φινόκιο και λεμονόχορτο (€10). Η κρύα μοσχαρίσια γλώσσα ποσέ με πινελιές πέστο βασιλικού (€10) είναι σίγουρα ένα πιάτο που δεν το συναντάς εύκολα και εδώ μας ικανοποίησε απόλυτα. Το σπαγγέτι με αχινό (€23) καταξιώνει τον μάγειρα Κρεσέντσιο Ραπανότ που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ονομαστές ιταλικές κουζίνες. Άψογα βρασμένο, με φίνα σάλτσα με αυγά αχινού και μαζί κομμένα σε μικροσκοπικούς τραγανούς κύβους καρότο, κολοκύθι, σέλερι και μαϊντανός. Το άρωμα του ούζου ακολουθούσε το πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι με ριζότο, ευμεγέθεις γαρίδες, φινόκιο, μια ιδέα φρέσκια ντομάτα και ροζ πιπέρι (€14). Σωστά χυλωμένο, με τον κόκκο του ρυζιού ίσα να αντιστέκεται στο δόντι, αρωματικό, με διακριτές τις γεύσεις και στην επίγευση το ροζ πιπέρι να χαρίζει γοητευτική έκρηξη. Ιδανικά ψημένο, ώστε να κρατάει τους χυμούς του, ήταν το κόντρα φιλέτο από μοσχάρι με βούτυρο και φρέσκα βότανα (€19) που ανέβαζαν τη γευστική ένταση. Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά. Από δίπλα ακολουθεί μία σειρά από μπολ με διαφορετικές σάλτσες, που κάνουν την αναζήτηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν και οι γυναίκες προτιμούν το άψογο cheese cake (€6) λεμόνι, βρήκα προκλητική την «ανδρική» γεύση της μους σοκολάτας με Grand Marnier.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά.

La Pierrade, Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, 210 7237297

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ