Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά
0



ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ, vegetarian/vegan δείπνο με την υπογραφή της designer και part time σεφ Χριστίνας Κοτσιλέλου θα φιλοξενήσει για λίγες μέρες το κατάστημα ποδηλάτων και bike café 48Χ17 Cycles στο Κουκάκι. Ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, το pop up εστιατόριο «End of summer» θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την Κυριακή σερβίροντας ένα χορτοφαγικό μενού, βασισμένο στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού που είναι ακόμα διαθέσιμα, παρατείνοντας λίγο ακόμα την καλύτερη εποχή του χρόνου, πριν αποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια – οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού (μαζί με μερικά από τα πρώτα ωραία του φθινοπώρου) είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». Εξ ολοκλήρου vegetarian και vegan για όποιον το επιθυμεί, το μενού της Χριστίνας Κοτσιλέλου είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται στη μέση και περιλαμβάνει από μεζέδες (όπως το πατέ που φτιάχνει από ελληνικές φακές belunga, μανιτάρια, κρασί Πόρτο και καρύδια ή τη χειροποίητη μαρμελάδα της από πράσινο τσίλι) και κρύα σούπα gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο μέχρι vegan παγωτό σοκολάτα.

Το κυρίως πιάτο είναι μια «μεσογειακή tostada» με μελιτζάνα και ντοματίνια ψημένα στον φούρνο πάνω σε μία ζεστή και τραγανή πίτα, μαζί με κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με σουμάκ.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια- οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». 


«Ήθελα να είναι ένα μενού casual, να ταιριάζει με τον χώρο» λέει η ίδια. Το 48x17 Cycles στη Βεΐκου, όπου θα βρεις όμορφα, χειροποίητα ποδήλατα από ανεξάρτητα brands, ποδηλατικά εξαρτήματα και αξεσουάρ, επέκτεινε πρόσφατα τη δραστηριότητά του, λειτουργώντας πλέον παράλληλα και ως bike café με premium καφέ, κοκτέιλ, μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, DJ sets αλλά και «ελληνικά tacos».

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο


Ως συνδημιουργός του Greece is for Lovers η Χριστίνα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το 48x17 Cycles σχεδιάζοντας ένα ποδηλατικό jersey, για να επιστρέψει τώρα με την άλλη ιδιότητα της, αυτή της vegetarian/vegan σεφ.


Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο product design, αλλά πάντα αγαπούσε την μαγειρική. «Πριν από επτά χρόνια αποφάσισα να πάω σε μια σχολή vegan μαγειρικής στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται σε raw vegan παρασκευές». Από τότε μαγειρεύει αποκλειστικά χορτοφαγικά και vegan συνδυάζοντας την μαγειρική με το design, δημιουργώντας νόστιμα, όμορφα και υγιεινά πιάτα και χρησιμοποιώντας κατά βάση φρέσκα, εποχικά υλικά, δημητριακά ολικής άλεσης, καλά λιπαρά και εναλλακτικά γλυκαντικά.

«Κάνω κατά καιρούς πράγματα σε εστιατόρια φίλων, catering σε ιδιωτικά δείπνα, pop up, μικρά θεματικά events σε ενδιαφέροντες χώρους». Κάπως έτσι καταφέρνει να ισορροπεί τις δυο της ιδιότητες και να διατηρεί την δημιουργικότητά της.

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

Το μενού

Meze to share:

Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά

Μαρμελάδα με πράσινο chilli

Πατέ με φακές και μανιτάρια, Πόρτο και καρύδια

Σταφύλια με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο

Crackers και ψωμί

Κρύα σούπα:

Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο

Κυρίως πιάτο:

Μεσογειακή tostada με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια, κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με sumac (vegan επιλογή με κρέμα από tofu)

Γλυκό:

Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

End of summer pop up

8-11 Οκτωβρίου

48Χ17 Cycles, Βεΐκου 2, Κουκάκι

Τιμή μενού/άτομο: 26 ευρώ (μενού τεσσάρων πιάτων)

Κρατήσεις στο τηλ: 2109225488 ή στο Facebook Messenger

Κρατήσεις γίνονται για τραπέζια των 2, 4 ή 6 ατόμων. Θα υπάρχουν 2 slots κρατήσεων καθημερινά, 19:30-21:30 και 21:30-23:30. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT