Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
Η διακόσμηση του Soleto συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του.
0


Δύο χρόνια παρουσίας έκλεισε το Soleto στη Λαοδίκης, τον πιο καυτό δρόμο διασκέδασης στη Γλυφάδα, και στον απολογισμό του γι' αυτήν τη διετία μπορεί άνετα να θεωρήσει ότι έχει κερδίσει το στοίχημα στη δύσκολη αγορά της περιοχής απέναντι σε αρκετά all day μαγαζιά. Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις, αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στον χώρο του, η διακόσμηση του οποίου συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του. Το πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό κοινό επιβεβαιώνει ότι το εστιατόριο με άρωμα ιταλικής τρατορίας που εξελίχθηκε αρμονικά σε ελληνική υπερπαραγωγή περιλαμβάνει στο πελατολόγιό του από νεαρά ζευγάρια που πίνουν τον καφέ τους και κοσμικούς που απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους έως επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε business lunch. Επικεφαλής της κουζίνας του παραμένει ο Ιταλός σεφ Στέφανο Ρόσι, με τον οποίο ξεκίνησε, πράγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για την ποιότητα του φαγητού, καθώς η μακρά παραμονή ενός σεφ σε ένα εστιατόριο το απαλλάσσει από την αμηχανία και τις κακοτοπιές που συνοδεύουν τις αλλαγές ηγεσίας στην κουζίνα του, εξασφαλίζοντας σταδιακή ωριμότητα και συνεχή βελτίωση της ποιότητας, ακόμη και αν το μενού δεν υφίσταται διαφοροποιήσεις. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνεσαι αν δοκιμάσεις ορισμένα από τα πιάτα που βρίσκεις στο Soleto.

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
H σαλάτα με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας...

Η φιλοσοφία της κουζίνας παραμένει προσανατολισμένη στην ιταλική παράδοση με πλούσιο μενού που ενισχύεται καθημερινά με αρκετά πιάτα ημέρας, ανάλογα με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. Εδώ αξίζει να ανοίξει κανείς μια παρένθεση για να σημειώσει ότι η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης γίνεται συστηματικά από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου και στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ο ιδιόκτητος μπαχτσές και τα λιόδεντρά τους στις Σπέτσες. Τη φρέσκια πρώτη ύλη τη βρίσκεις εύκολα στις σαλάτες, μεταξύ των οποίων αυτή με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena (€12) ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας. Την ωριμότητα της κουζίνας διαπιστώνεις στα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα νιόκι με γκοργκοντζόλα και καρύδια (€12) που ξεχειλίζουν νοστιμάδα. Την ίδια αίσθηση μεστής γεύσης αποπνέουν και οι φλογέρες με κρέμα τυριού, άγρια μανιτάρια, τρούφα μαύρη και στρώμα από μέλι και σπόρους (€12). Ιδανικά λεπτή και τραγανή είναι η ζύμη της πίτσας που απογειώνουν τα ευγενικά αγγίγματα της σάλτσας ντομάτας, της παρμεζάνας, του Ρrosciutto, του βασιλικού και της ρόκας στην εκδοχή Parmese (€13). Ολόφρεσκο και διακριτικά ψημένο ήταν το φιλέτο τόνου, συνοδευόμενο από άψογα βρασμένο μαύρο ρύζι (€26). Η λίστα με κοκτέιλ και μπίρες είναι πλούσια, αλλά οι φίλοι του κρασιού δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς υπάρχουν περισσότερες από 20 ετικέτες και προσωπικό πολυπληθές, ευγενικό και ενημερωμένο που σε βοηθά στην επιλογή. Το Soleto τείνει να αποκτήσει τη σφραγίδα της σταθερής αξίας για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

☛ Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ