Στο αστραφτερό ξύλινο μπαρ του Mr.Fox μπορείς, αν σου αρέσει το ρούμι, να ζητήσεις το Cuban Cherry, ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το κλασικό Cuba Libre. Όταν εμφανιστεί μπροστά σου, όμως, δεν θα το αναγνωρίζεις: ένα ψηλό ποτήρι με μια βέργα πάγου και μια παστέλ ροζ πούδρα στο χείλος έρχεται μαζί με ένα μικρό, γυάλινο μπουκάλι με ανοιχτοκίτρινο περιεχόμενο – αποχρωματισμένη κόκα-κόλα μαζί με σκούρο ρούμι. Όσο πίνεις, η κερασένια πούδρα αλλάζει σταδιακά το χρώμα του από κίτρινο σε ροζ.
Αποστάξεις, αποχρωματισμοί, πούδρες, πειράματα, συμβαίνουν όλη την ημέρα υπό την επιμέλεια του βραβευμένου bartender Πάνου Κανατσούλη στο νέο μπαρ της Γλυφάδας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο μέρες. Ένα δημιουργικό μιξ επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, των επιχειρήσεων και των media (Πάνος Κανατσούλης, Άρης Δούκας, Martin Hazell, Άγγελος Τριάντης και Λευτέρης Κεφαλάς) αποτελεί την ομάδα πίσω από το Mr.Fox Bar.
Πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.
Με το μπλε του Λονδίνου, βελούδα, ξύλινες επενδύσεις, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία-«μαγεμένο δάσος» και τον τοίχο δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, να έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης –κάποια απλώνονται και στο ταβάνι–, ο χώρος θυμίζει κάτι μεταξύ παλιού, αγγλικού, αρχοντικού μπαρ στο Mayfair και σπιτιού των μυστηρίων. Λεπτομέρειες όπως οι denim στολές των bartenders, οι πορσελάνινες κανάτες και οι φωτισμένες, ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές, όπως και η παρουσίαση των ποτών.
«Μου αρέσουν τα πιο μίνιμαλ κοκτέιλ, χωρίς πολλές φαντεζί γαρνιτούρες» αναφέρει ο Πάνος Κανατσούλης, νικητής του World Class 2017, που έχει διατελέσει υπεύθυνος του «εργαστηρίου» του Clumsies. «Προσπαθώ να δίνω περισσότερη έμφαση σ' αυτό που πίνει ο πελάτης παρά σε αυτό που βλέπει. Ακόμα και ένα καλό κομμάτι πάγου αποτελεί από μόνο του γαρνιτούρα. Το trend αυτήν τη στιγμή είναι τα classics. Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά κοκτέιλ. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς».
Όντως, πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.
Μία από τις προτάσεις του καταλόγου που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι η Great Paloma, μια εντυπωσιακή, ελαφρά smokey εκδοχή της Paloma με Don Julio Blanco, πιπέρι και fermented γκρέιπφρουτ, όπως και το Foxygroni, ένα διαφορετικό Negroni, στο οποίο το τζιν είναι Tanqueray infused με παντζάρια.
Κάθε εικονογράφηση στο μικρό βιβλίο που κρύβει τον κατάλογο είναι και ένα mood board που αποκαλύπτει την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε κοκτέιλ, με αναφορές στο original και hints για τη φρέσκια εκδοχή του. Ο Trader Vic και ο Donn Beach, οι δύο τύποι που διεκδικούν τα πνευματικά δικαιώματα του Mai Tai, εμφανίζονται έτοιμοι να παλέψουν σε μία από τις σελίδες. Στο Mr.Fox, πάντως, το Mai Tai γίνεται Indian Tai, με ρούμι, ανανά, καρύδα και κουρκουμά.
Στα αναπαυτικά καθίσματα στην μπάρα, στις ψηλές ροτόντες ή στα τραπέζια έξω, καθώς ακούς funk, soul και Motown, θα δοκιμάσεις, εκτός απ' τα απρόβλεπτα κοκτέιλ, καπνιστά ουίσκι, δροσερά aperitivi, παγωμένες μπίρες, τις άψογα εκτελεσμένες original εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, πολλές και προσεγμένες non alcoholic προτάσεις ή και καφέ.
Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food-σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbread με καπνιστό speck, σύκα και ρικότα μέχρι baobuns με spicy τραγανό κοτόπουλο, yakitori, jerk chicken ή mac & cheese με τρούφα και ραγού.
Mr.Fox Bar, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8981654, Instagram: @mrfoxthebar, mrfoxbar.com
σχόλια