Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο τοίχος δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
0

Στο αστραφτερό ξύλινο μπαρ του Mr.Fox μπορείς, αν σου αρέσει το ρούμι, να ζητήσεις το Cuban Cherry, ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το κλασικό Cuba Libre. Όταν εμφανιστεί μπροστά σου, όμως, δεν θα το αναγνωρίζεις: ένα ψηλό ποτήρι με μια βέργα πάγου και μια παστέλ ροζ πούδρα στο χείλος έρχεται μαζί με ένα μικρό, γυάλινο μπουκάλι με ανοιχτοκίτρινο περιεχόμενο – αποχρωματισμένη κόκα-κόλα μαζί με σκούρο ρούμι. Όσο πίνεις, η κερασένια πούδρα αλλάζει σταδιακά το χρώμα του από κίτρινο σε ροζ.

Αποστάξεις, αποχρωματισμοί, πούδρες, πειράματα, συμβαίνουν όλη την ημέρα υπό την επιμέλεια του βραβευμένου bartender Πάνου Κανατσούλη στο νέο μπαρ της Γλυφάδας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο μέρες. Ένα δημιουργικό μιξ επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, των επιχειρήσεων και των media (Πάνος Κανατσούλης, Άρης Δούκας, Martin Hazell, Άγγελος Τριάντης και Λευτέρης Κεφαλάς) αποτελεί την ομάδα πίσω από το Mr.Fox Bar.

Πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Με το μπλε του Λονδίνου, βελούδα, ξύλινες επενδύσεις, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία-«μαγεμένο δάσος» και τον τοίχο δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, να έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης –κάποια απλώνονται και στο ταβάνι–, ο χώρος θυμίζει κάτι μεταξύ παλιού, αγγλικού, αρχοντικού μπαρ στο Mayfair και σπιτιού των μυστηρίων. Λεπτομέρειες όπως οι denim στολές των bartenders, οι πορσελάνινες κανάτες και οι φωτισμένες, ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές, όπως και η παρουσίαση των ποτών.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο Πάνος Κανατσούλης με την ομάδα του. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

«Μου αρέσουν τα πιο μίνιμαλ κοκτέιλ, χωρίς πολλές φαντεζί γαρνιτούρες» αναφέρει ο Πάνος Κανατσούλης, νικητής του World Class 2017, που έχει διατελέσει υπεύθυνος του «εργαστηρίου» του Clumsies. «Προσπαθώ να δίνω περισσότερη έμφαση σ' αυτό που πίνει ο πελάτης παρά σε αυτό που βλέπει. Ακόμα και ένα καλό κομμάτι πάγου αποτελεί από μόνο του γαρνιτούρα. Το trend αυτήν τη στιγμή είναι τα classics. Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά κοκτέιλ. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς».

Όντως, πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Μία από τις προτάσεις του καταλόγου που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι η Great Paloma, μια εντυπωσιακή, ελαφρά smokey εκδοχή της Paloma με Don Julio Blanco, πιπέρι και fermented γκρέιπφρουτ, όπως και το Foxygroni, ένα διαφορετικό Negroni, στο οποίο το τζιν είναι Tanqueray infused με παντζάρια.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών κοκτέιλ. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ, με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Κάθε εικονογράφηση στο μικρό βιβλίο που κρύβει τον κατάλογο είναι και ένα mood board που αποκαλύπτει την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε κοκτέιλ, με αναφορές στο original και hints για τη φρέσκια εκδοχή του. Ο Trader Vic και ο Donn Beach, οι δύο τύποι που διεκδικούν τα πνευματικά δικαιώματα του Mai Tai, εμφανίζονται έτοιμοι να παλέψουν σε μία από τις σελίδες. Στο Mr.Fox, πάντως, το Mai Tai γίνεται Indian Tai, με ρούμι, ανανά, καρύδα και κουρκουμά.

Στα αναπαυτικά καθίσματα στην μπάρα, στις ψηλές ροτόντες ή στα τραπέζια έξω, καθώς ακούς funk, soul και Motown, θα δοκιμάσεις, εκτός απ' τα απρόβλεπτα κοκτέιλ, καπνιστά ουίσκι, δροσερά aperitivi, παγωμένες μπίρες, τις άψογα εκτελεσμένες original εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, πολλές και προσεγμένες non alcoholic προτάσεις ή και καφέ.

Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food-σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbread με καπνιστό speck, σύκα και ρικότα μέχρι baobuns με spicy τραγανό κοτόπουλο, yakitori, jerk chicken ή mac & cheese με τρούφα και ραγού.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Οι ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Mr.Fox Bar, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8981654, Instagram: @mrfoxthebarmrfoxbar.com

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ