Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
0

Έχουμε δει σε αυτή την πόλη μπεργκεράδικα τα οποία σερβίρουν μέσα σε διάφορα και διαφορετικά interiors, κάποια από τα οποία μπορεί να αφηγούνται και μια ιστορία, ή να θυμίζουν αμερικάνικο diner. Τώρα κάποιοι φαντάστηκαν ένα τεράστιο (και πιο παιχνιδιάρικο από τα συνηθισμένα) ATM που αντί για μετρητά βγάζει μπέργκερ και πατάτες τηγανητές. Θα μου πείτε, το design κάνει το φαγητό καλό; Όχι, αλλά εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο για την Αθήνα και απόλυτα ινσταγκραμικό, από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης κάνουμε ανάληψη και ένα πολύ δυνατό street food.

To ATM αυτό λειτουργεί στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη Αρχελάου, και βρίσκεται μέσα στο ολοκαίνουργιο World X11. Θα δείτε στον αριθμό 14 του δρόμου το όνομα του μπεργκεράδικου γραμμένο με σύμβολα, ένα μπλε Χ με καμπύλες και το 11 γραμμένο με δυο σταγόνες που συμβολίζουν ότι «με αυτό που θα φας θα κλάψεις».

Μπαίνετε στα αριστερά και δεν βλέπετε κανέναν, δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει την παραγγελία σας. Σκανάρετε ένα QR code, είναι εμφανέστατο, θα το δείτε. Στο κινητό σας θα εμφανιστεί ένα πολύ σύντομο μενού με τέσσερα μπέργκερ, πατάτες σε κλασική fast food εκδοχή, αναψυκτικά και μια μπίρα.

Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Επιλέγετε όσα θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά το μικρό σας όνομα, πληρώνετε μόνο με κάρτα, με viva, google wallet και apple pay. Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το σκηνικό του World X11 παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ο Βασίλης Στεφανάκης έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, και όπου και αν πάει, σε κάθε πόλη, φροντίζει να δοκιμάσει τα φημισμένα της μπεργκεράδικα. Το πρώτο που του άλλαξε τη ζωή ήταν το Gasoline Grill της Κοπεγχάγης πριν ακόμα αυτό αποκτήσει εννιά διαφορετικά καταστήματα, όταν είχε εμφανιστεί σε ένα πρώην πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Landgreven. Εκεί συνειδητοποίησε ότι όσο απλό ή πρόχειρο και αν θεωρείται ένα φαγητό, πάντα υπάρχουν περιθώρια να το απογειώσει κάποιος.

Αυτή την ιστορία με το Gasoline Grill που τον έκανε να δει ότι το μπέργκερ μπορεί να γίνει και αλλιώς, που τον έκανε να το σκέφτεται για μέρες, μου την έχει πει και παλιότερα. Και έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε όλοι τη δική του συνταγή, που τη μελετά εδώ και καιρό γυρίζοντας τους φούρνους για να φτιάξει το σωστό ψωμί και τα κρεοπωλεία για να βγάλει το τέλειο μπιφτέκι.

Εκείνος έβαλε την αγάπη του για το μπέργκερ, μάζεψε και μια παρέα που το πιστεύει πολύ, ενώ η ιδέα για το πρωτότυπο concept και το σκηνικό του World X11 –που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους– ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Ουμουδουμίδη.

Από αυτό το ATM, που με λίγη φαντασία φέρνει στα παιχνίδια με τις δαγκάνες που μας παίδευαν στα λούνα παρκ και σε εκείνη την πισίνα μέσα από την οποία πεταγόταν ο Sheldon Cooper του «The Big Bang Theory» φωνάζοντας «bazinga», θα βγαίνουν και μερικά μπλε μπαλάκια, θα μπαίνουν σε σακούλες παραγγελιών και όσοι τα πετύχουν θα κερδίζουν κάτι, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι - αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
 Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του World X11 θα συναντήσετε ένα booth, εκεί σκέφτονται να διοργανώσουν silent disco πάρτι, μπορεί κάποιοι να γράψουν ένα σετ εκεί τρώγοντας ταυτόχρονα μπέργκερ. Τι ακριβώς θα τρώνε και τι απολαμβάνουμε και εμείς εκεί;

Το potato bun του World X11 αγκαλιάζει άψογα τα καραμελωμένα και ζουμερά smashed μπιφτέκια από black angus κιμά που βρίσκουμε στο Double Smash (7,50 ευρώ) με το κλασικό τσένταρ, το πολύ ψιλοκοµµένο κρεμμύδι και τη δική τους πίκλα αγγούρι. Μπουστάρουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη δική τους μυστική σος που δεν έχει μέσα ούτε κέτσαπ ούτε μαγιονέζα.

Σε αυτό το ισορροπημένο και λιτό μπέργκερ δεν εξέχει τίποτα, τα υλικά γίνονται ένα και σε κάθε μπουκιά θα τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει. Η διαφορά του Green Smash από το Double είναι πως έχει έξτρα μαρούλι και ντομάτα. Υπάρχει ακόμα ένα vegetarian μπέργκερ σε συνταγή της Ελένης Σαράντη (Lost Athens, Diego) και το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι – αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Οι τηγανητές τους πατάτες (2,50 ευρώ) είναι οι σγουρές της McCain, που δεν τους αντιστέκεσαι. Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. 

Σημαντικό: Στην εποχή της παντοκρατορίας του delivery, το World X11 δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ευκαιρία να βγούμε λίγο έξω και για το γρήγορο φαγητό μας. Επίσης υπενθυμίζω ότι δεν δέχονται μετρητά.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Αρχελάου 14, Παγκράτι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.