Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
0

Έχουμε δει σε αυτή την πόλη μπεργκεράδικα τα οποία σερβίρουν μέσα σε διάφορα και διαφορετικά interiors, κάποια από τα οποία μπορεί να αφηγούνται και μια ιστορία, ή να θυμίζουν αμερικάνικο diner. Τώρα κάποιοι φαντάστηκαν ένα τεράστιο (και πιο παιχνιδιάρικο από τα συνηθισμένα) ATM που αντί για μετρητά βγάζει μπέργκερ και πατάτες τηγανητές. Θα μου πείτε, το design κάνει το φαγητό καλό; Όχι, αλλά εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο για την Αθήνα και απόλυτα ινσταγκραμικό, από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης κάνουμε ανάληψη και ένα πολύ δυνατό street food.

To ATM αυτό λειτουργεί στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη Αρχελάου, και βρίσκεται μέσα στο ολοκαίνουργιο World X11. Θα δείτε στον αριθμό 14 του δρόμου το όνομα του μπεργκεράδικου γραμμένο με σύμβολα, ένα μπλε Χ με καμπύλες και το 11 γραμμένο με δυο σταγόνες που συμβολίζουν ότι «με αυτό που θα φας θα κλάψεις».

Μπαίνετε στα αριστερά και δεν βλέπετε κανέναν, δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει την παραγγελία σας. Σκανάρετε ένα QR code, είναι εμφανέστατο, θα το δείτε. Στο κινητό σας θα εμφανιστεί ένα πολύ σύντομο μενού με τέσσερα μπέργκερ, πατάτες σε κλασική fast food εκδοχή, αναψυκτικά και μια μπίρα.

Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Επιλέγετε όσα θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά το μικρό σας όνομα, πληρώνετε μόνο με κάρτα, με viva, google wallet και apple pay. Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το σκηνικό του World X11 παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ο Βασίλης Στεφανάκης έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, και όπου και αν πάει, σε κάθε πόλη, φροντίζει να δοκιμάσει τα φημισμένα της μπεργκεράδικα. Το πρώτο που του άλλαξε τη ζωή ήταν το Gasoline Grill της Κοπεγχάγης πριν ακόμα αυτό αποκτήσει εννιά διαφορετικά καταστήματα, όταν είχε εμφανιστεί σε ένα πρώην πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Landgreven. Εκεί συνειδητοποίησε ότι όσο απλό ή πρόχειρο και αν θεωρείται ένα φαγητό, πάντα υπάρχουν περιθώρια να το απογειώσει κάποιος.

Αυτή την ιστορία με το Gasoline Grill που τον έκανε να δει ότι το μπέργκερ μπορεί να γίνει και αλλιώς, που τον έκανε να το σκέφτεται για μέρες, μου την έχει πει και παλιότερα. Και έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε όλοι τη δική του συνταγή, που τη μελετά εδώ και καιρό γυρίζοντας τους φούρνους για να φτιάξει το σωστό ψωμί και τα κρεοπωλεία για να βγάλει το τέλειο μπιφτέκι.

Εκείνος έβαλε την αγάπη του για το μπέργκερ, μάζεψε και μια παρέα που το πιστεύει πολύ, ενώ η ιδέα για το πρωτότυπο concept και το σκηνικό του World X11 –που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους– ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Ουμουδουμίδη.

Από αυτό το ATM, που με λίγη φαντασία φέρνει στα παιχνίδια με τις δαγκάνες που μας παίδευαν στα λούνα παρκ και σε εκείνη την πισίνα μέσα από την οποία πεταγόταν ο Sheldon Cooper του «The Big Bang Theory» φωνάζοντας «bazinga», θα βγαίνουν και μερικά μπλε μπαλάκια, θα μπαίνουν σε σακούλες παραγγελιών και όσοι τα πετύχουν θα κερδίζουν κάτι, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι - αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
 Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του World X11 θα συναντήσετε ένα booth, εκεί σκέφτονται να διοργανώσουν silent disco πάρτι, μπορεί κάποιοι να γράψουν ένα σετ εκεί τρώγοντας ταυτόχρονα μπέργκερ. Τι ακριβώς θα τρώνε και τι απολαμβάνουμε και εμείς εκεί;

Το potato bun του World X11 αγκαλιάζει άψογα τα καραμελωμένα και ζουμερά smashed μπιφτέκια από black angus κιμά που βρίσκουμε στο Double Smash (7,50 ευρώ) με το κλασικό τσένταρ, το πολύ ψιλοκοµµένο κρεμμύδι και τη δική τους πίκλα αγγούρι. Μπουστάρουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη δική τους μυστική σος που δεν έχει μέσα ούτε κέτσαπ ούτε μαγιονέζα.

Σε αυτό το ισορροπημένο και λιτό μπέργκερ δεν εξέχει τίποτα, τα υλικά γίνονται ένα και σε κάθε μπουκιά θα τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει. Η διαφορά του Green Smash από το Double είναι πως έχει έξτρα μαρούλι και ντομάτα. Υπάρχει ακόμα ένα vegetarian μπέργκερ σε συνταγή της Ελένης Σαράντη (Lost Athens, Diego) και το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι – αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Οι τηγανητές τους πατάτες (2,50 ευρώ) είναι οι σγουρές της McCain, που δεν τους αντιστέκεσαι. Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. 

Σημαντικό: Στην εποχή της παντοκρατορίας του delivery, το World X11 δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ευκαιρία να βγούμε λίγο έξω και για το γρήγορο φαγητό μας. Επίσης υπενθυμίζω ότι δεν δέχονται μετρητά.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Αρχελάου 14, Παγκράτι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM