Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Κασσιανή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

0

Οι σοκολατερί του κέντρου: Κάθε μαγαζί που πουλάει σοκολάτες και γλυκά στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει στη συλλογή του κάτι σε σχήμα καρδιάς.

Μια πρώτη στάση στο Αριστοκρατικόν (Βουλής 7) για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς (με σοκολάτα bitter, γάλακτος και λευκή), ενώ ακριβώς απέναντι, στην Καραγεώργη Σερβίας, τόσο στο Le Chocolat (Βουλής 14) και όσο στο Leonidas (Κ. Σερβίας 7), θα βρείτε αντίστοιχης ποιότητας σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, τυλιγμένα σε κόκκινο μεταλλικό χαρτί για επιπλέον εφέ.

Για τους λιγότερο κλασικούς, οι καραμέλες σε σχήμα καρδιάς που θα βρείτε σε μαγαζιά όπως ο Ματσούκας (σε όλο το κέντρο) είναι πολύ όμορφες. Marshmallows, ζελεδάκια, γκοφρέτες, γεμιστές καρδιές και ό,τι άλλο φανταστείς υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες και λογικές τιμές.

❤ ❤ ❤


Στο Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου (Ηροδότου 24, Κολωνάκι) θα βρεις το πιο classy γλυκό γι' αυτήν τη γιορτή αλλά και δεκάδες διαφορετικά είδη σοκολάτας και γλυκών που ταιριάζουν στην περίσταση.

Η τούρτα-καρδιά στο φινετσάτο κολωνακιώτικο ζαχαροπλαστείο είναι ένα κατακόκκινο κατασκεύασμα από λευκή σοκολάτα ψεκασμένη με σπρέι κακάο, γεμιστή με σοκολάτα Caraibe (66% κακάο), πραλίνα φουντουκιού και μαλακό μπισκότο σοκολάτας (70% κακά), και γαρνιρισμένη με ένα δραματικό και απόλυτα ρομαντικό κόκκινο ζαχαρένιο τριαντάφυλλο. Ένα αριστούργημα που θα σε ταξιδέψει απευθείας στα μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης.

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Sweet Alchemy

❤ ❤ ❤

Μαγευτήκαμε από την Κασσιανή (Βενιζέλου Ελευθερίου 129 & Ανατολικής Ρωμυλίας, Πετρούπολη) σε προηγούμενο ρεπορτάζ της LiFO, αλλά αυτό που ετοιμάζεται στο ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη στην Πετρούπολη είναι, εκτός από νόστιμο, και χάρμα οφθαλμών.

Αυτό το σύννεφο από σαντιγί, πέρλες και κόκκινες καρδιές είναι ένα πολύ δελεαστικό γλυκό με μπισκότο βουτύρου, biscuit αμυγδάλου, κρέμα φράουλα, μους λευκή σοκολάτα - βανίλια και επικάλυψη κουβερτούρα, φράουλα και αμύγδαλα.

❤ ❤ ❤


Η αγαπημένη μας Μέλισσα στο Περιστέρι (Eθνάρχου Μακαρίου 43) κάνει θαύματα με τη σοκολάτα, αλλά δεν σταματάει εκεί. Υπέροχες οι καρδιές από πικρή σοκολάτα σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις, αριστοτεχνικά φτιαγμένες, σαν μικρά κοσμήματα.

Μαγευτικά και τα παστάκια σε σχήμα καρδιάς που μοιάζουν με μαξιλαράκια. Απαλή μους από φράουλα με μασκαρπόνε και μους από φυσική βανίλια πάνω σε μπισκότο κραμπλ και απαλή μους από καραμελωμένη κρέμα, επίσης πάνω σε μπισκότο κραμπλ. Αυτές είναι οι γεύσεις τους. Αξίζει ένα μικρό ταξίδι μέχρι τη Μέλισσα γι' αυτά τα κοσμήματα!

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Μέλισσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

                                                                                              ❤ ❤ ❤

Στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino (Μητροπόλεως 80), θα βρείτε υπέροχες γλυκές προτάσεις στην πιο love εκδοχή τους, όλες φτιαγμένες αποκλειστικά για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου!

Οι chef patissiers έχουν δώσει σχήμα καρδιάς σε τούρτες, πάστες, κέικ, μπισκότα, σοκολατάκια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό.

Για όσους από εσάς είστε λίγο πιο τολμηροί και θέλετε να μοιραστείτε με το ταίρι σας μια πιο ιδιαίτερη δημιουργία, σας περιμένουν δύο υπέροχες προτάσεις, πιστές στο κόκκινο χρώμα που απαιτεί η μέρα: Πανακότα μαστίχας με φρέσκο ρόδι & πανακότα με κόκκινο κρασί & φρούτα του δάσους.

Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Mέλισσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Le Chocolat. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Ματσούκας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα αγαπημένα μας γλυκά και σοκολατάκια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
|article_full_no_portrait|
|article_full_no_portrait|
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ