Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Vegan Hot Dog

Πριν πεις τη γνώμη σου για το vegan hot dog, δοκίμασε το vegan hot dog. Το «λουκάνικό» του είναι της εταιρίας Beyond που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φυτικά προϊόντα που αναπτύσσει και τα οποία μοιάζουν απίστευτα σε γεύση με το κρέας. Στο Joshua Tree Café θα το βρεις σε ψωμί παπαρουνόσπορου με σος μαγιονέζας, γλυκού τσίλι και αβοκάντο.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 1, Μετς, 210 9239747

Egg Salad Bagel

Τα bagel του Dope (όπως και τα μπριός) φτιάχνονται in house και το πετυχημένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αλλά προϊόν της συνεργασίας με τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Επίλεξε τη γέμιση που σου αρέσει ή δοκίμασε αυτό με την αυγοσαλάτα, το μπέικον και τη μαρμελάδα ντομάτα.

Dope, Βύσσης 25, Αθήνα, 210 3215209

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το «τοστ» της Kobra

Το πιο μαλακό μπριός γεμίζεται με στρώσεις παστράμι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, τσένταρ και γκούντα και ψήνεται μέχρι το εξωτερικό να γίνει ελαφρά τραγανό και το τυρί στο εσωτερικό λιωμένο και βελούδινο.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 21 0363 8134

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

F& S Club Sandwich

Ανάμεσα σε φέτες φρυγανισμένου λευκού ψωμιού θα βρεις τα κλασικά υλικά του διαχρονικού club sandwich: μαγιονέζα, ντομάτα, ζαμπόν, τσένταρ και μαρούλι. Αντί για φέτες κοτόπουλου όμως εδώ έχουμε κροκέτες κοτόπουλου με μπεσαμέλ, μυρωδικά και παρμεζάνα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες baby.

Frater & Soror, Αμύντα 6, Παγκράτι, 21 0721 3720

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

The Satay

Μαριναρισμένο χοιρινό σούβλας σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου με σάλτσα satay από γάλα καρύδας και φιστίκι, λεπτοκομμένο καρότο και λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, 21 1183 9731

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Iberico Katsu

Μαλακό, τραγανό, ζουμερό και μετά πάλι τραγανό. To katsu sando του Birdman πετυχαίνει όλες τις επιθυμητές υφές με: χειροποίητο milkbread, παναρισμένο και τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Το «sando» είναι απλά το γιαπωνέζικο χαϊδευτικό για τη λέξη σάντουιτς και «katsu» η γιαπωνέζικη εκδοχή του παναρισμένου (συνήθως με πάνκο) τηγανητού κρέατος.

Birdman, Βουλής 35, Σύνταγμα, 21 0321 2800

 

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ