Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To «poule rouge» του Dimitris Economides φέρνει στο σήμερα ένα πολύ κλασικό σχέδιο με σοκολάτα γάλακτος 33%.

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

0

Dimitris Economides

Για άλλη μια χρονιά δυσκολεύτηκα να επιλέξω ποιο είναι το αγαπημένο μου απ’ την πασχαλινή κολεξιόν του Dimitris Economides που συνδυάζει πάντα τις ποιοτικές πρώτες ύλες, με τις οποίες δουλεύει, με την υψηλής αισθητική. Κατέληξα στο «poule rouge» που φέρνει στο σήμερα ένα πολύ κλασικό σχέδιο με σοκολάτα γάλακτος 33% και στο πιο μίνιμαλ και μοιρασμένο στα δύο «noir et lait» από σοκολάτα γάλακτος 33% και σοκολάτα noir 66%. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει και το «crunch turbillon» του που κυκλοφορεί και φέτος, το μεγάλο και άκρως εντυπωσιακό αυγό γάλακτος-δίνη που εσωτερικά κρύβει μια στρώση πραλίνας, οφείλω να πω ότι είναι φοβερό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Pavlov’s Lab

Στη Νέα Ερυθραία, ο Alex Pavlov, που εμπνέεται τόσο από την παράδοση όσο και από την καινοτομία, ετοιμάζει κάθε χρόνο πασχαλινά σοκολατένια αυγά που ξεχωρίζουν. Το φετινό του αυγό είναι φτιαγμένο με bitter σοκολάτα, εμπνέεται και είναι αφιερωμένο στην άνοιξη, και είναι τόσα όμορφα στολισμένο με ένα μπουκέτο από μαργαρίτες που μας κάνει να μη θέλουμε να το σπάσουμε.
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Νέα Ερυθραία, 211 0124691

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το φετινό αυγό είναι φτιαγμένο με bitter σοκολάτα, εμπνέεται και είναι αφιερωμένο στην άνοιξη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Poulette

Η Κατερίνα Λιβά διατηρεί ένα μικρό μπουτίκ ζαχαροπλαστείο στην Αγία Παρασκευή και τα γλυκά που βάζει στη βιτρίνα του δεν είναι μόνο πολύ νόστιμα και ντελικάτα σε γεύση αλλά έχουν και την ανάλογη εμφάνιση. Τα φετινά της πασχαλινά αυγά έχουν κάτι το παιχνιδιάρικο, έχουν φλοράλ μοτίβα και είναι φτιαγμένα σε διάφορα χρώματα. Κάτω από το σχέδιο της φωτογραφίας κρύβεται Callebaut σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα με γεύση φράουλα. Σε όλα έχει προσθέσει έναν λαγό που είναι φολκλορική φιγούρα και σύμβολο της άνοιξης σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Ελληνοσερβικής Φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, 211 1114172

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Κάτω από το σχέδιο της φωτογραφίας κρύβεται Callebaut σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα με γεύση φράουλα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ourse

Η φετινή δημιουργία του-πρόταση για το Πάσχα είναι ουσιαστικά ένα ήδη σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα-σήμα κατατεθέν του γνωστού new age ζαχαροπλαστείου της Γλυφάδας. Κυκλοφορεί μάλιστα σε δύο γεύσεις: με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου και πραλίνας φιστικιού Αιγίνης. Το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα, ενώ το αυγό στη βάση έχει καραμελωμένη λευκή σοκολάτα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ειδικός στο να απογειώνει ένα γλυκό, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές. Αυτό κάνει και στο πασχαλινό του αυγό, το οποίο και μόνο που το κοιτάμε είναι ακαταμάχητο. 
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ειδικός στο να απογειώνει ένα γλυκό, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές.

Esophy x Kora

Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε το περσινό Πάσχα, αποδείχθηκε πολύ πετυχημένη και συνεχίζεται. Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου της Esophy έχουν αφιερωθεί στις εξαιρετικές χειροποίητες σοκολάτες με μεσογειακά υλικά και μαζί με έναν από τους καλύτερους third wave φούρνους της Αθήνας, την Kora, έχουν ετοιμάσει δύο μεγάλα αυγά, ένα από σοκολάτα γάλακτος και ένα από λευκή σοκολάτα, στολισμένα με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου τα οποία τα προμηθεύονται από την Olympus Fields που χρησιμοποιεί πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας. Κάνουν όμως και μια άλλη σειρά αυγών μαζί που δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω πέρσι. Οι αυγοθήκες με τα μικρά σοκολατένια αυγά είναι κι αυτές διαθέσιμες σε δύο γεύσεις: λευκή σοκολάτα με κομματάκια από το αρωματικό τσουρέκι του Kora και σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια του κλασικού κρουασάν του φούρνου – να τα πάρετε, θα κολλήσετε. 
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230, esophychocolates.gr // Kora, Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 210 3627855, shop.korabakery.com

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Κουτί με σοκολατένια αυγά τα οποία έχουν γεύσεις τσουρέκι και καραμελωμένο κρουασάν.
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φτιαγμένο με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου, το αυγό με αγριολούλουδα είναι μια ρομαντική αναφορά στην ομορφιά της φύσης τους ανοιξιάτικους μήνες.

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Ο Αντώνης Σελέκος στολίζει τα σοκολατένια αυγά του πάντα πληθωρικά και φροντίζει να ξεχωρίζουν με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όπως κάνει και για τα πανετόνε-σήμα κατατεθέν του. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, φέρνει εξωτερικά στη chocolate pinata του (που αν δεν την έχετε δοκιμάσει ήδη, πρέπει να το κάνετε άμεσα) και είναι φτιαγμένο από σοκολάτα Εκουαδόρ 70% και 40% γάλακτος. Έχει λεπτομέρειες λευκής «τσαλακωμένης» σοκολάτας να το στολίζουν.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 728888

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το κατακόκκινο αυγό του Αντώνη Σελέκου.

Madame Fraise

Σε σχήμα τούρτας και διακοσμημένο με μια σοκολατένια «φωλιά πουλιών», φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος με 40% κακάο ποικιλίας Forastero, με αφράτη πραλίνα από φουντούκια Piemonte και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, το σοκολατένιο αυγό της Madame Fraise δεν μοιάζει με κανένα άλλο – πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και μάλλον θα γίνει signature. H πλούσια σοκολάτα γάλακτος λιώνει στο στόμα μαζί με τη χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, ενώ οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί θρυμματίζονται σε κάθε δάγκωμα, προσθέτοντας υφή και ένταση.
Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, διανομή μέσω efood και Wolt

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το αυγό της Madame Fraise πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και μάλλον θα γίνει signature.

Φίλινγκς

Στο pastry lab νέας γενιάς, ο νεαρός ζαχαροπλάστης Αλέξανδρος Κόνιαρης με τη φρέσκια ματιά ετοιμάζει καθημερινά πεντανόστιμα είδη βιενουαζερί για πρωινό και κλασικά γλυκά δοσμένα αλλιώς για επιδόρπιο, ενώ στα ηχεία του παίζει ΛΕΞ, Metallica και AC/DC. Το αυγό του δεν θα μπορούσε παρά να είναι εναλλακτικό. Ποια είναι τα Easter φίλινγκς; «Να βουτάς τσουρέκι με καραμέλα στο γάλα, να πίνεις τον πρωινό σου καφέ με αυτό, να τρως τσουρέκι μέχρι να μην μπορείς άλλο» - να πάρετε και από αυτό, καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο για να κάνετε την προπαραγγελία σας. 
Πύρρωνος 23, Παγκράτι, 210 7564760

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το εναλλακτικό αυγό του Φίλινγκς.

Holly Llama

Κάθε χρόνο έχουμε σε αυτήν τη λίστα από ένα abstract ζωγραφισμένο αυγό και φέτος το πιο πετυχημένο το βρήκαμε στο πρώτο plant-based bakery της Αθήνας. To αυγό του Holly Llama είναι φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα με αρώματα βανίλιας Μαδαγασκάρης και μπαίνει μέσα ένα κουτί από ανακυκλώσιμο χαρτί.
Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078 // Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3212756, holyllama.gr

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To αυγό του Holly Llama είναι φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα με αρώματα βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Bread B.C.

Στον new age φούρνο των βορείων προαστίων αντί να βάλουν κομματάκια από προζυμένια κρουασάν μέσα στα αυγά τα χρησιμοποίησαν για να τα πασπαλίσουν εξωτερικά. Φτιάχνουν λοιπόν ένα αυγό γάλακτος με επικάλυψη από τα καραμελωμένα κρουασάν τους που σε εμφάνιση μου θυμίζει τα αγαπημένα μου τυποποιημένα σοκολατάκια, τα Ferrero Rocher, κάτι που με προκαταβάλει θετικά. 
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 21 0685 1961

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το αυγό του Bread B.C. με επικάλυψη καραμελωμένου κρουασάν.

Αριστοκρατικόν

Και ένα αυγό-διαχρονική αξία. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, τα πασχαλινά αυγά του κλασικού ζαχαροπλαστείου της Αθήνας έχουν ένα μεγάλο ατού, ότι στο εσωτερικό τους κρύβουν τα εκπληκτικά σοκολατάκια του.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To αυγό του Αριστοκρατικόν κρύβει στο εσωτερικό του τα εκπληκτικά σοκολατάκια του.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM