Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο!

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Σε αυτά τα δροσιστικά σάντουιτς η κρούστα του κρουασάν είναι φτιαγμένη από καραμελωμένα τρίμματα ζύμης, πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν που βοηθά στη μείωση του food waste.
0

Croissant Ice Cream Sandwich στην Kora

Το γλυκό που στάθηκε αφορμή για να γραφτεί αυτό το θέμα. Aκούστηκαν κάποια «πω» στην αίθουσα σύνταξης όταν το είδαμε να ανεβαίνει στο Instagram – καταλάβατε. Ο third wave φούρνος του Κολωνακίου ετοίμασε για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού τη λιχουδιά που λέγεται croissant ice cream sandwich και είναι ό,τι λέει το όνομά της. Κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις, θα βρείτε το chocolate hazelnut με parfait φουντούκι, ganache σοκολάτας και καβουρδισμένα φουντούκια και το raspberry pistachio με parfait φιστίκι, compote σμέουρων και καβουρδισμένα φιστίκια.

​​Εδώ όλα τα είδη βιενουαζερί φτιάχνονται με φρέσκια ζύμη κρουασάν που την παράγουν από το μηδέν. Σε αυτά τα δροσιστικά σάντουιτς η κρούστα του κρουασάν είναι φτιαγμένη από καραμελωμένα τρίμματα ζύμης, πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν που βοηθά στη μείωση του food waste. Πέρα από αυτό όμως, συμφωνούμε με το σχόλιο που γράφτηκε κάτω από το post τους και έλεγε «oh God, show me mercy».
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 210 3627855

Cocktail Chicago στο Epik gelato

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Cocktail Chigago, δηλαδή παγωτό σοκολάτα με σος σοκολάτα, καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, σιρόπι βύσσινο και φρέσκια σαντιγί.

Πρόκειται για ένα παγωτό παλιακό, που σερβίρεται μέχρι σήμερα σε μαγαζιά που έχουν ιστορία και δεν λένε να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις. Ας πούμε, το βρίσκουμε στον Βάρσο της Κηφισιάς και στη Χαρά της Πατησίων, που είναι και το προϊόν-ναυαρχίδα της. Βέβαια, κάποιοι βρήκαν τρόπο να το επανεφεύρουν και να το ξανακάνουν δημοφιλές ακόμα και σε αυτήν τη γενιά που δεν ξέρει τι πάει να πει να δίνεις ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο. Η νέας γενιάς gelateria στην Πλατεία Μαβίλη, που αγαπάει τα ρετρό γλυκά και τα ανανεώνει προσφέροντάς τα με ποιοτικές πρώτες ύλες, προσφέρει cocktail Chigago, δηλαδή παγωτό σοκολάτα με σος σοκολάτα, καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, σιρόπι βύσσινο και φρέσκια, παρακαλώ, σαντιγί, που κάνει τη διαφορά, σε κύπελλο (και σε δύο μεγέθη) το οποίο μπορείτε να πάρετε στο χέρι ή να φτάσει στην πόρτα σας.
Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, 210 6464105

Frozen pavlova στο Madame Fraise

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Το ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που παρουσιάζει συνέχεια και κάτι καινούργιο έχει φτιάξει μια σειρά από frozen desserts σε τέσσερις γεύσεις: gianduja caramel, exotic mousse, pistachio parfait και μια μοντέρνα πάβλοβα.

Πάβλοβα μάλλον θα έχετε δοκιμάσει, την παγωμένη εκδοχή της όμως; Το ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που παρουσιάζει συνέχεια και κάτι καινούργιο έχει φτιάξει μια σειρά από frozen desserts σε τέσσερις γεύσεις: gianduja caramel, exotic mousse, pistachio parfait και μια μοντέρνα πάβλοβα φτιαγμένη με στρώσεις μιας ξινούτσικης μους από φρέσκα βατόμουρα, με τραγανές μαρέγκες με ινδοκάρυδο και σος βατόμουρο που κλείνονται σε ένα βαζάκι. Είναι άκρως δροσιστικό, νόστιμο, είναι και gluten free. 
Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, παραγγελίες μέσω efood και wolt

Sable & γεμιστό αρκουδάκι κατάψυξης στο Ourse

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Το αρκουδάκι του Ourse με το κέλυφος λευκής σοκολάτας και γέμιση παγωτό λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με passion fruit, αλμυρή καραμέλα και μέλι.
Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Sable με παγωτό αλμυρής καραμέλας και ανθό αλατιού.

Στο μπουτίκ ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας, εκεί όπου μεγαλουργεί ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ετοιμάζουν δυο γλυκά κατάψυξης που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν γίνει πλέον κλασικά. Θα βρείτε λοιπόν σε ατομικό μέγεθος το Sable, το τραγανό μπισκότο με παγωτό αλμυρής καραμέλας και ανθό αλατιού, στο οποίο ο pâtissier κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δίνοντάς μας ένα παγωμένο γλυκό με επίπεδα και διαφορετικές υφές, που είναι κρατσανιστό και μαλακό, γλυκό και αλμυρό ταυτόχρονα. Μετά, υπάρχει και το αρκουδάκι του Ourse με το κέλυφος λευκής σοκολάτας και γέμιση παγωτό λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με passion fruit, αλμυρή καραμέλα και μέλι – με ένα κι ένα πρέπει να φύγετε από εκεί.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Panettone με παγωτό στο Antonis Selekos Conceptual Desserts

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Ο Αντώνης Σελέκος μας προσφέρει μια φέτα panettone με σοκολάτα πάνω στην οποία απλώνει παγωτό φουντούκι, σάλτσα καραμέλας, προσθέτει καβουρδισμένα φουντούκια και την πασπαλίζει με θαλασσινό αλάτι.

Ο Αντώνης Σελέκος, ο pastry chef που το έχει βάλει σκοπό να μας κάνει να ψάχνουμε και να τρώμε το δημοφιλές, ιταλικό, φουσκωτό και χριστουγεννιάτικο κέικ όλο τον χρόνο, μόλις παρέλαβε μια παγωτομηχανή στην έδρα του στο Παγκράτι για να μας προσφέρει μια φέτα panettone με σοκολάτα πάνω στην οποία απλώνει παγωτό φουντούκι, σάλτσα καραμέλας, προσθέτει καβουρδισμένα φουντούκια και την πασπαλίζει με θαλασσινό αλάτι. Δεν μας λυπάται κανείς φέτος το καλοκαίρι.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Τούρτα παγωτό με αλμυρή καραμέλα και φιστίκια στο Φύσις

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Τούρτα παγωτό με κρέμα καραμέλας με ανθό αλατιού και καβουρδισμένα αράπικα ελληνικά φιστίκια σε biscuit αμυγδάλου.

Αν αγαπάτε τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού σάς έχω ακόμα μια πρόταση που θα βρείτε σε ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Βορείων Προαστίων και δεν είναι ατομική αλλά για να την μοιραστείτε με φίλους. Στο Φύσις, που χρησιμοποιεί αγνά υλικά και μας δίνει γλυκά με τις πιο ανάλαφρες υφές, προσφέρουν μια τούρτα παγωτό με κρέμα καραμέλας με ανθό αλατιού και καβουρδισμένα αράπικα ελληνικά φιστίκια σε biscuit αμυγδάλου. Είναι φανταστική.
Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740 | Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 211 406926

Brioche siciliano με gelato στο Oggi

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Στο Oggi του Συντάγματος, που ξέρει από ιταλικό gelato, τα ψωμάκια αυτά παράγονται καθημερινά στο αρτοποιείο του και είναι πάντα φρέσκα και αφράτα.

Το αέρινο ιταλικό gelato ή ένα παγωτό γρανίτα μέσα σε μαλακό και άγλυκο ψωμάκι μπριός καταναλώνεται ακόμα και για πρωινό στη Σικελία. Δύο είναι οι θεωρίες για το πώς πήρε το σχήμα του το brioche siciliano ή «brioche col tuppo» με την ιδιαίτερη κορυφή που εξέχει. Η μία το θέλει να πρωτοφτιάχτηκε στην Κατάνια προς τιμήν της πολιούχου της πόλης Αγίας Αγαθής, η οποία βασανίστηκε ως οσιομάρτυρας και της έκοψαν τον μαστό. Η άλλη θέλει το «brioche col tuppo» να φέρνει στον χαμηλό σινιόν κότσο που έκαναν στα μαλλιά τους οι γυναίκες της περιοχής. Πάντως, το μπριός ως είδος ψωμιού το έφεραν οι Monzu, οι Γάλλοι μάγειρες που βρέθηκαν στη Σικελία μεταξύ δέκατου όγδοου και δέκατου ένατου αιώνα.

Στο Oggi του Συντάγματος, που ξέρει από ιταλικό gelato,  τα ψωμάκια αυτά παράγονται καθημερινά στο αρτοποιείο του και είναι πάντα φρέσκα και αφράτα. Μας το προτείνουν με δύο τρόπους: είτε με τις γρανίτες siciliana από φρέσκα φρούτα εποχής σερβιρισμένες σε ποτήρι, με το μπριός σε ένα πιατάκι για να το βουτάμε στη γρανίτα (δοκιμάστε τη γεύση λεμόνι), είτε ως δροσιστικό σάντουιτς γεμιστό με τις γεύσεις της επιλογής σας. Δοκιμάστε τον συνδυασμό σοκολάτα gianduja και παγωτό φιστίκι.
Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995

Παγωτίνια σάντουιτς με μπισκότο στο γαλακτοπωλείο Στάμου

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Αυτά τα παγωτίνια-σάντουιτς μοιάζουν λες και τα έχει φτιάξει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο στο σπίτι.

Στα γαλακτοπωλεία που συναντάμε σε πάρα πολλές γειτονιές της Αθήνας από το 1964 τα παγωτά φτιάχνονται με φρέσκο πρόβειο γάλα και τα παγωτίνια-σάντουιτς μοιάζουν λες και τα έχει φτιάξει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο στο σπίτι. Φτιάχνουν ένα με μπισκότο Digestive, παγωτό κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας και άλλο ένα με μπισκότο Oreo, παγωτό cookies και σοκολατένια επικάλυψη, είναι και δροσιστικά και comfort.
Μπορείτε να βρείτε το πιο κοντινό σε εσάς κατάστημα στο www.stamou.gr, καθώς και στις πλατφόρμες διανομής φαγητού.

Gelato sandwiches στο Le Greche

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Τα gelato sandwiches ενός εκ των κορυφαίων προορισμών για παγωτό στην Αθήνα έχουν εξαιρετικές πρώτες ύλες και είναι ακαταμάχητα.

To Melba έχει μπισκότα κανέλας, παγωτό κρέμα και ανθόγαλα, κομπόστα ροδάκινο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Το Mina γίνεται με μαλακό brownie, παγωτό μαύρης σοκολάτας, ανθόγαλα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Το Cheesecake φτιάχνεται με μπισκότα speculoos, παγωτό τυρί κρέμα και σορμπέ από φρούτα του δάσους. Για το Petit Beurre χρησιμοποιούν τα ομώνυμα μπισκότα, παγωτό ανθόγαλα, παγωτό και κρέμα gianduja. Το Βrownie έχει παγωτό cookies and cream με γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου και ανθόγαλα, ενώ το Caramello αποτελείται από μπισκότα ολικής άλεσης, παγωτό αλμυρή καραμέλα, ανθόγαλα και σιρόπι αλμυρής καραμέλας.

Τα gelato sandwiches ενός εκ των κορυφαίων προορισμών για παγωτό στην Αθήνα έχουν εξαιρετικές πρώτες ύλες και είναι ακαταμάχητα. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κολλήσετε. Θα σας πρότεινα να πάρετε λίγα απ’ όλα, σας το λέω γιατί δυσκολεύομαι να επιλέξω ποιο είναι το πιο ωραίο.
Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, 216 7006458 / Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 16, Ακρόπολη, 210 9244989/ Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, 213 0416299 / Λεωφ. Μεσογείων, Αγία Παρασκευή, 210 0101617

Παγωτίνια μπουκιές στον Ασημακόπουλο

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Στα ψυγεία του ιστορικού ζαχαροπλαστείου των Εξαρχείων βάζουν μερικά από τα πιο ωραία παγωτίνια της Αθήνας και έχουν και έμπνευση, δεν προσφέρουν μόνο τα κλασικά. Αν λοιπόν αγαπάτε όλες εκείνες τις γλυκές μπουκιές που προσφέρει τον χειμώνα, το καλοκαίρι να επιλέξετε τα παγωτίνια ταρτούφο, με παγωτό σοκολάτα-μασκαρπόνε με τρούφα σοκολάτας και κροκάν αμύγδαλο. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.
Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092

Raspberry vegan semifreddo  στο Yum Guilty Free

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Ένα semifreddo, vegan γλυκό με κρεμώδη υφή.

Αυτό το εναλλακτικό ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας φτιάχνει τα γλυκά του μόνο με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, μέλι και σκούρα σοκολάτα, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζάχαρη. Για να μας δροσίσει έχει ετοιμάσει ένα semifreddo, vegan γλυκό με κρεμώδη υφή από κάσιους, αμύγδαλα, βασιλικούς χουρμάδες, κρέμα και λάδι καρύδας, σμέουρο, σφένδαμο, κακάο και βανίλια.
Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

Mango Mochi από τη Wowchi Mochi

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Είναι gluten free και vegetarian, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια έκρηξη δροσιάς στο στόμα.

Aυτά τα ιαπωνικά κεκάκια-μπάλες ρυζιού με την κολλώδη υφή γεμίζονταν παραδοσιακά με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια, ενώ τη δεκαετία του ’80 εμφανίστηκε το mochi με γέμιση παγωτό και στα ‘20s έγινε ινσταγκραμικό food trend. Αν δεν τα έχετε γευτεί μέχρι τώρα, σας προτείνω να ξεκίνησετε με τη γεύση mango της Wowchi Mochi. Είναι gluten free και vegetarian, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια έκρηξη δροσιάς στο στόμα. Πριν τα καταναλώσετε, αφήστε τα εκτός κατάψυξης για πέντε λεπτά.  
Μπορείτε να βρείτε τις γεύσεις της Wowchi Mochi στα καταστήματα wok shop και Θανόπουλος.

Παγωτό μηχανής matcha στο Sushi Lunchi

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
Αυτό το soft παγωτό θέλω να το δοκιμάσετε, έχω λόγο.

Είχαμε πει ότι σε αυτήν τη λίστα θα βάλουμε γλυκά πιο σύνθετα από μια μπάλα παγωτό, αλλά αποφάσισα τελευταία στιγμή να κλέψω γιατί αυτό το soft παγωτό θέλω να το δοκιμάσετε, έχω λόγο. Δεν έχω αδυναμία στο τσάι, ούτε το matcha με συγκινεί, αλλά αυτό το παγωτό μηχανής που συνδυάζουν με soft βανίλια στο πιο street εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου είναι νοστιμότατο και ό,τι πρέπει για τις καυτές μέρες που περνάμε εδώ στην καρδιά του κέντρου. Περάστε μια βόλτα από εκεί για ελαφριά bowls με ξιδάτο ρύζι και ωμά ψάρια και πάρτε παγωτό για επιδόρπιο ή μπορείτε να ζητήσετε και μόνο αυτό.
Βουλής 45, Σύνταγμα, 210 3255356

Τάρτα λεμόνι στο Dimitris Economides

Θέλουμε γλυκό και να είναι παγωμένο Facebook Twitter
O «pastritect» του Νέου Ψυχικού δημιουργεί άλλο ένα γλυκό κομψοτέχνημα αξιοποιώντας το λεμόνι με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

Πάνω σε μπισκότο βουτύρου, ο «pastritect» του Νέου Ψυχικού δημιουργεί άλλο ένα γλυκό κομψοτέχνημα αξιοποιώντας το λεμόνι με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους και υφές, το κάνει confit και crémeux, μαρέγκα με βανίλια και σορμπέ - είναι όνειρο. 
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 2106755000

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ