ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς

0

Με αφορμή την έκθεση «Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» προσπάθησα να θυμηθώ την οινική πραγματικότητα εκείνα τα χρόνια. Έφερα στον νου μου, λοιπόν, καμιά δεκαπενταριά αναγνωρίσιμα ελληνικά οινοποιεία, ελάχιστα εισαγόμενα κρασιά ευρείας κατανάλωσης −με το πορτογαλικό Mateus να ξεχωρίζει για το σχήμα του μπουκαλιού του− και τη Στροφυλιά στην πλατεία Καρύτση, προάγγελο των σημερινών wine bars & restaurants στην Αθήνα. Και κάβες − πώς ήταν τότε οι κάβες; Εκτός από λιγοστές, με «ευρωπαϊκό αέρα», η πλειονότητα ήταν συνοικιακά καταστήματα που πουλούσαν ξηρούς καρπούς, κάποια είδη σκληρού ποτού (μη φανταστείτε ότι ξέραμε ακριβώς τι ήταν βότκα, τεκίλα και ρούμι), λίγες ετικέτες κρασιών, ελληνικής παραγωγής μπίρες και αναψυκτικά. Σ' αυτά τα μαγαζιά σχηματίζονταν ουρές στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, μια και μαζευόμασταν σε σπίτια για να τις παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση (όποιος είχε έγχρωμη, ήταν ο προνομιούχος της παρέας) και έπρεπε να προμηθευτούμε «πυρομαχικά». Ενθουσιασμός με το «χρυσό της Άννας» τον Σεπτέμβριο του '82, διχασμός στο «χέρι του θεού» τον Ιούνιο του '86, έκσταση στη «μητέρα των μαχών» τον Ιούνιο του '87. Ποιος ξεχνάει, επίσης, ότι μέχρι και τη δεκαετία του '80, την παραμονή των εκλογικών αναμετρήσεων τα μπαρ παρέμεναν κλειστά κι έτσι πάλι στις κάβες τρέχαμε;

Με τούτα και μ' εκείνα, φτάνουμε στο 2017, με το επώνυμο κρασί στο επίκεντρο τα τελευταία 7-8 χρόνια. «Προϊόν της κρίσης;», θα αναρωτηθεί κάποιος. «Παγκόσμια τάση, που καθυστερημένα ήρθε στη χώρα μας» απαντώ εγώ. Δεν έχει σημασία γιατί, πώς και πότε μπήκε μαζικά στην καθημερινότητά μας, το σημαντικό είναι ότι μπήκε. Ας γνωρίσουμε μαζί εξειδικευμένα σημεία απ' όπου μπορούμε να προμηθευτούμε ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά, με τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Cellier
Στα τέλη της δεκαετίας του '30 άνοιξε στην οδό Κριεζώτου 1Δ το πρώτο γκουρμέ εστιατόριο Cellier κι έτσι για πρώτη φορά εμφανίζεται ένα κατάστημα στην Αθήνα που εκπροσωπεί, μέχρι και σήμερα, τα μεγαλύτερα διεθνή brands κρασιού και ποτού.

Μετά τον πόλεμο το εστιατόριο κλείνει και γίνεται κάβα. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, που πλησιάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier λειτουργεί στην ίδια διεύθυνση.

Το παλαιότερο κελάρι της Αθήνας φιλοξενεί πάνω από 1.500 ετικέτες κρασιών και ποτών και μια μεγάλη συλλογή από magnum και jeroboam φιάλες από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικών φιαλών από τις καλύτερες οινικές χρονιές, ενώ το έμπειρο προσωπικό σε καθοδηγεί κατάλληλα. Πέρα από τα γνωστά ελληνικά κτήματα που θα βρείτε, τα Cellier αντιπροσωπεύουν στην Ελλάδα 39 από τα πιο γνωστά κτήματα στον κόσμο που αποτελούν μυθικά ονόματα για κάθε οινόφιλο, όπως τα Champagnes Bollinger, Torres, Antinori, Gaja, Baron Philippe de Rothschild, Bertrand, Hugel, Guigal, Robert Mondavi κ.λπ.

Συνήθως, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες στο Cellier της Κριεζώτου, όπου 20 άτομα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικά κρασιά απ' όλο τον κόσμο, με παρουσίαση από οινοχόους ή ακόμα και από τον ίδιο τον παραγωγό.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr
Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Θέση Φάμπρικα, Μύκονος

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Το παλαιότερο κελάρι της Αθήνας φιλοξενεί πάνω από 1.500 ετικέτες κρασιών και ποτών. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το παλαιότερο κελάρι της Αθήνας φιλοξενεί πάνω από 1.500 ετικέτες κρασιών και ποτών. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

WineBox
Το WineBox άνοιξε το 2002 και στην παρούσα διεύθυνση μεταφέρθηκε το 2011. Εκεί δίνεται έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία. Επίσης, κρασιά του οινοποιείου Colomé από τους ψηλότερους αμπελώνες του κόσμου στη Salta της Αργεντινής και του M. Chapoutier από τον Ροδανό, που πέρσι ψηφίστηκε ο καλύτερος παραγωγός της Γαλλίας, αλλά και ιδιαίτερα και σπάνια, όπως αυτό του Οικονόμου από τη Σητεία και το Shiraz Αυστραλίας από αμπελώνες 185 ετών. Προτεραιότητα για τους ανθρώπους του WineBox είναι να ταιριάξουν τις προτάσεις τους με τα γούστα των πελατών.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Kylix
Η κάβα Kylix ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2005. Πρόκειται για μία πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει στους πελάτες της ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές. Αξίζει να «περιηγηθείτε» σε κτήματα της Ιταλίας όπως τα Barba, Bava, Bertani, Bidoli, Castello di Fonterutoli (Mazzei), Cocchi, Elio Altare, Masi Argicola, Planeta, Sacchetto, Tenimenti Angelini, Tenuta dell' Ornellaia, Tenuta di Toscana, Tenuta di Trinoro, Passopisciaro (Tenuta di Trinoro) και Tenuta Valdicava. Από τη Γαλλία θα βρείτε τα Andre Lurton, Champagne Jacquesson, Champagne Palmer & Co, Chateau Maucoil, Chateau Puybarbe, Domaine Henri Boillot, Domaine Henri Bourgeois, Domaine Weinbach και Jean-Marc Brocard. Επιπλέον, θα βρείτε σημαντικές αποκλειστικότητες από οινοπαραγωγικές χώρες του παλαιού και νέου κόσμου, με το Château Kefraya από το Λίβανο να ξεχωρίζει.
Η κάβα Kylix διαθέτει, επίσης, σπάνιες και ιδιαίτερες ετικέτες όπως οι Ornellaia 2013, Masseto 2013, Leroy Nuits St Georges «Aux Allots» '11, Leroy Vosne Romanee 1ER Cru Les Beaux Monts '11 κ.λπ.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Mr. Vertigo
Το 2006, ο Γιάννης Σιγανός ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ατλάντα και αγοράζει τη νουβέλα του Πολ Όστερ, «Mr. Vertigo». Αυτό το βιβλίο του άλλαξε τη ζωή κι έτσι βάλθηκε να δημιουργήσει έναν χώρο «για να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους». Αρχικά σκεφτόταν ν' ανοίξει βιβλιοπωλείο, όμως η σχέση του με την οικογενειακή επιχείρηση στην Κρήτη τον έκανε να γνωρίσει και ν' αγαπήσει το κρασί. Νιώθοντας ότι στο κρασί υπάρχει μαγεία, όπως στα βιβλία και τη μουσική, ανοίγει το 2013 την κάβα στην πλατεία Κολωνακίου για να μοιραστεί με τον κόσμο «τη χαρά της ύπαρξης μέσα από ένα ποτήρι κρασί». Είναι εντελώς αντισυμβατικό ν' ακούς έναν επαγγελματία να σου λέει: «Ακόμα και τώρα αισθάνομαι ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το κρασί», αυτό όμως κάνει την ομάδα του Mr. Vertigo να μην εφησυχάζει, ν' ανακαλύπτει νέα κτήματα και ετικέτες. Στην κάβα του θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα, ενώ στο Mr. Vertigo κάνουν τη διαφορά δίνοντας έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά. Κι όλα αυτά με χαμόγελο και απλότητα, βασικός λόγος να πας και να ξαναπάς... Επιπλέον, στην κάβα του Κολωνακίου γίνονται τακτικά δοκιμές και παρουσιάσεις με την επιμέλεια του Γρηγόρη Μιχαήλου (Dip WSET).

Ο Γιάννης με ξεπροβόδισε, λέγοντάς μου: «Πασχίζουμε να περάσουμε στον άνθρωπο τη μαγεία της σύνθεσης και τη μέθεξη».

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Στο Mr. Vertigo κάνουν τη διαφορά δίνοντας έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στο Mr. Vertigo κάνουν τη διαφορά δίνοντας έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Cava Vinifera
Η αγάπη της Κατερίνας Γιώτη-Ζουμπούλη και του Νίκου Σταυρινίδη για το κρασί οδήγησε στη δημιουργία της Cava Vinifera το 1983 σε ένα κηφισιώτικο πέτρινο νεοκλασικό σπίτι του 1890. Τη βάφτισαν Vinifera από το «Vitis vinifera», που σημαίνει άμπελος η οινοφόρος. Από τότε και για 34 χρόνια υπηρετούν πιστά και με πάθος το κρασί, προσπαθώντας να προσφέρουν πάντα την κατάλληλη οινική επιλογή για κάθε περίσταση. Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επίλογες και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν. Η Cava Vinifera αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν προσωπική εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Η Cava Vinifera αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν προσωπική εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Cava Vinifera αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν προσωπική εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Oak
Η κάβα Oak άνοιξε πριν από τριάμισι χρόνια στο Χαλάνδρι, δίνοντας έμφαση στην αρχιτεκτονική αισθητική, με ένα εντυπωσιακό event table να δεσπόζει στον χώρο. Στα ράφια της θα βρείτε 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs. Θεματικές παρουσιάσεις κρασιών, γευσιγνωσίες και masterclasses είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην κάβα. Η ομάδα της Oak έχει πιστοποιημένη γνώση για το κρασί και τα αλκοολούχα ποτά, γι' αυτό και η κάβα της έγινε τόσο γρήγορα γνωστή.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Στα ράφια της θα βρείτε 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στα ράφια της θα βρείτε 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

House of Wine
Οι περισσότερες κάβες προσπαθούν να έχουν πολυάριθμους κωδικούς, γεμάτα ράφια και κάποιες από αυτές επενδύουν σε e-shop. Λίγο πριν από το τέλος του '16 άνοιξε στο Χαλάνδρι ένας πρωτότυπος χώρος λιανικής πώλησης οίνου, ποτών και αξεσουάρ, χωρίς προϊόντα στις προθήκες του, μόνο με έναν «πύργο» με premium προτάσεις κι ένα μεγάλο μπαρ. Θα αναρωτηθείτε πώς γίνεται η πώληση. Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» θέλησε να γνωρίσει ο κόσμος τους ανθρώπους του, χωρίς να χαθεί η φυσιογνωμία του e-shop. Σε ένα προσεγμένο και καλαίσθητο περιβάλλον 300 τ.μ. κυριαρχούν 2 μεγάλες οθόνες, από τις οποίες ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες στο υπόγειο. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές. Το concept αυτού του καταστήματος, εκτός από παγκόσμια πρωτοτυπία, αποτελεί κι ένα μεγάλο επιχειρηματικό στοίχημα σε χαλεπούς καιρούς. Αν προσθέσετε, δε, ότι μέσω του e-shop μπορούν σε 4-5 ημέρες να σταλούν παντού στον κόσμο τα κρασιά που επιθυμείτε, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το House of Wine έχει αλλάξει τα δεδομένα στην πώληση. Με τη νέα χρονιά ξεκίνησαν προϊοντικές παρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις, με επίκεντρο πάντα το κρασί.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» θέλησε να γνωρίσει ο κόσμος τους ανθρώπους του, χωρίς να χαθεί η φυσιογνωμία του e-shop. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» θέλησε να γνωρίσει ο κόσμος τους ανθρώπους του, χωρίς να χαθεί η φυσιογνωμία του e-shop. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Cava Faidon
Η Κάβα Φαίδων ξεκίνησε το 1978 από τον Φαίδωνα Τσικνάκο στην Καλλιθέα ως κάβα με έμφαση στον καλό ξηρό καρπό, στο ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί και στην τεράστια ποικιλία εισαγόμενης μπίρας μια εποχή που στην αγορά κυκλοφορούσαν ελάχιστες μπίρες εισαγωγής. Παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, στοχεύοντας αποκλειστικά στη λιανική πώληση και στο καλό επαγγελματικό δώρο. Το 1995 δημιούργησε 2ο κατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας και το 2011, μετά από έρευνα αγοράς στα νότια προάστια, άνοιξε το 3ο κατάστημα, η Cava Faidon Nuts & Wine stores, στην περιοχή της Βούλας. Σε μια δύσκολη για την εποχή αγορά, στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, η οικογένεια Τσικνάκου θέλησε να δώσει διαφορετικό νόημα στον όρο «παροχή υπηρεσιών και πώληση», με γνώση του καλού εμφιαλωμένου κρασιού, πάντα με κριτήριο ποιότητα/τιμή.

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία. Επιπλέον, από το γειτονικό Faidon Delicatessen μπορείτε να προμηθευτείτε τυριά και αλλαντικά, για να συνδυάσετε ευχάριστα το κρασί σας.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα

Τι κρασί πίνουν οι Αθηναίοι και -κυρίως- από πού; 8 κάβες για απαιτητικούς Facebook Twitter
Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα wine bars πουλάνε σε τιμές κάβας τις περισσότερες ετικέτες που έχουν στη λίστα τους. Έτσι, μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε ένα κρασί που μόλις δοκιμάσατε και σας κέρδισε.
Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ