«Tilia by Μέθη»: Ο νέος οινο-γαστρονομικός προορισμός του Πηλίου

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.
0

Το «Tilia by Μέθη» δεν είναι απλώς ένας οινο-γαστρονομικός προορισμός, είναι το σημείο όπου η ευλογημένη φύση του Πηλίου συναντιέται με τη θάλασσα ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Είναι το σημείο όπου ο άνθρωπος επιτρέπεται μόνο με σεβασμό να δημιουργεί, χωρίς να επεμβαίνει στην εικόνα που τόσο πλούσια προσφέρεται από το περιβάλλον αλλά και την ιστορία.

Εδώ, λοιπόν, το 1701 εγκαταστάθηκε η οικογένεια Κομή, έμποροι από την Αίγυπτο, χτίζοντας το σπίτι της και φυτεύοντας στην αυλή μία tilia, τη γνωστή μας φλαμουριά.

Σήμερα, 321 χρόνια μετά, το κτίσμα αυτό αποτελεί το εστιατόριο του wine restaurant «Tilia by Μέθη» όπου η οικογένεια του Τάσου Παρτάλη και της Νένας Καζάκου μεγαλουργεί υπηρετώντας αυτό που ονομάζουμε εστίαση, μαγειρική τέχνη, γεύση, τραπέζι, φαγητό, κρασί.

Άλλωστε από το 2012 διατηρεί το «Μέθη wine bar» στη Θεσσαλονίκη, σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς λάτρεις του οίνου και του καλού φαγητού και όχι μόνο.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων.

Ο Τάσος, γνωστός καβίστας με ειδίκευση στο κρασί, και η σύζυγός του Νένα, σεφ που έχει εντρυφήσει στην τέχνη της μαγειρικής χρόνο με το χρόνο, χτίζοντας με γνώση, φαντασία και κυρίως αγάπη, αποφάσισαν να επενδύσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και σε έναν άλλον προορισμό, το Πήλιο, έναν τόπο αγαπητό σε Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες. 

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Τραχανότο σπετσοφάι.

Πάντα υπό την προστασία της αιωνόβιας διατηρητέας φλαμουριάς και με μία άξια ομάδα συνεργατών στην κουζίνα και στο σέρβις, είναι βέβαιο πως το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα. Ένα σημείο που από μόνο του θα αποτελεί λόγο για ταξίδι ή απλώς εκδρομή.

Και όλοι οι οιωνοί το προδιαγράφουν. Βρίσκεται εξάλλου σε ένα ονειρεμένο σημείο, στο Μούρεσι του Πηλίου, συγκεκριμένα στο τουριστικό συγκρότημα «Tilia Resort» του επιχειρηματία Τάσου Ταχιάου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες με πλήρως εξοπλισμένες παραδοσιακές κατοικίες.

Ήδη όμως την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνουν ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar και το «Bar Komi», φόρος τιμής στους αρχικούς ιδιοκτήτες, κάτω από την εντυπωσιακή ιστορική φλαμουριά, χώρος ιδιαίτερα επιμελημένος με φωτιστικά κρεμαστά και αντίκες που τη νύχτα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε μαγνητίζει.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική.

Στο εστιατόριο από πιάτα λατρέψαμε το τραχανότο σπετσοφάι, τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με πούδρα μυρωδικών, τσιπς πατάτας και κρέμα φέτας με κύμινο, την οσπριάδα με μανούρι και κρητικό σύγκλινο, το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με τσιπς παρεζάνας, κρέμα ρόκας, μαγιονέζα τρούφας και πίκλες από μανιτάρια σιμέτζι, ενώ ακόμη γευόμαστε τη ζουμερή λουκουμένια ταλιάτα.

Στα γλυκά κονταροχτυπήθηκαν η πάβλοβα με τη μηλόπιτα ενώ στους σοκολατόφιλους υπήρξε ντέρμπι μεταξύ προφιτερόλ και σφαίρα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα καραμέλας και γέμιση από παγωτό βανίλιας.

Πάντως στο «Tilia» ακόμη και το ψωμί και οι τηγανιτές πατάτες έχουν τη δική τους άποψη!

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με τσιπς πατάτας.

Οι τιμές λογικές, με ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές των κρασιών όπου υπάρχει επιλογή για φιάλη ή ποτήρι και Coravin σε premium ετικέτες.

Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική, όπως ήταν αναμενόμενο με τις γνώσεις του Τάσου Παρτάλη, όμως εμείς για να τιμήσουμε την περιοχή προτιμήσαμε να συνοδεύσουμε το δείπνο μας με κρασιά από το οινοποιείο Μηλέα του Λάζαρου Καριπίδη στην Αργαλαστή Πηλίου.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων, όσων θα προλάβουν να κλείσουν τραπέζι για εκείνη τη βραδιά.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Προτάσεις για σοκολατόφιλους.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κάτω από την αιωνόβια διατηρητέα φλαμουριά.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνει ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar.

Tilia by Μέθη, Μούρεσι Πηλίου, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2426049700

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ