Υλικά:
Ένα πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
Μισό κιλό κιμάς κοτόπουλο από μπούτι, χοντροκομμένος
1 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. black bean sauce
Την ψίχα από 3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε γάλα, στυμμένες καλά
Μία ντομάτα τριμμένη για τον κιμά και
Δύο ντομάτες τριμμένες για τη σάλτσα
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. τριμμένο ginger
2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
1 μεγάλο αβγό
Λίγο αλεύρι για αλεύρωμα.
Ζυμώνουμε τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες και αλευρώνουμε.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Την ίδια ώρα φτιάχνουμε τα καφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, βάζουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε. Όταν ψηθούν από τη μία μεριά, τους γυρνάμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύομε μέχρι να είναι έτοιμοι οι κεφτέδες. Θα χρειαστούμε 15 περίπου λεπτά.
Tips & Tricks
Η black bean sauce είναι αλμυρή σάλτσα. Για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιούμε αλάτι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ζεστό πιάτο με τριμμένο τυρί.
*Το Estrella είναι hot spot της Θεσσαλονίκης. Παύλου Μελά 48.
σχόλια