Σε ολική ανανέωση της κουζίνας του προχώρησε το TSquare στο Γκολφ της Γλυφάδας με νέο σεφ επικεφαλής αλλά και ολοκαίνουργιο μενού, το οποίο δείχνει να δένει εξαιρετικά με την all day φιλοσοφία που υπηρετεί ο όμορφος χώρος εδώ και έναν χρόνο. Αυτό που διατηρήθηκε είναι το φιλόξενο εσωτερικό περιβάλλον του αλλά και ο καταπράσινος εξωτερικός χώρος που κάνουν το εστιατόριο να ξεχωρίζει. Ωστόσο, τον πρώτο λόγο έχει το φαγητό και εδώ ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας, που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου, έχει πολλά να πει.
Ο σεφ και η ομάδα του ετοιμάζουν πιάτα στα οποία η δημιουργικότητα, η οικειότητα και η νοστιμάδα βρίσκονται σε καλές αναλογίες και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των προτάσεων που δένουν με όλες τις θέσεις των δεικτών του ρολογιού. Από το πρωινό διαλέγω την καλοφτιαγμένη ομελέτα «Εnergy» με ασπράδια αυγών, φρέσκα λαχανικά, γαλοπούλα και ανθότυρο (€9) και την τριλογία των μπριός (€9), στην οποία το φρεσκοφτιαγμένο ψωμάκι έρχεται σε τρεις εκδοχές: με καπνιστό σολομό, λάιμ, γουακαμόλε και μαγιονέζα η πρώτη, με ισπανικό τσορίθο και τυρί ματσένγκο η δεύτερη, με ξινόγλυκο τυρί Θεσσαλίας, baby σπανάκι και Κρητικό απάκι η τρίτη. Η κάρτα του μεσημεριανού και του βραδινού δεν θα σε απογοητεύσει. Το ταρτάρ σολομού με wasabi, yuzu και καρπάτσιο ρέβας (€16) είναι βελούδινο στο στόμα. Το πιλάφι σε τούρκικη εκδοχή, με καβουρμά και φιστίκια Αιγίνης (€10), είναι αρωματικό και πληθωρικό. Τα άγρια μανιτάρια απελευθερώνουν τα αρώματά τους μαγειρεμένα σε σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί και τρούφα (€14). Από τα ριζότι και τα ζυμαρικά διαλέγω το κριθαράκι Γιαννιτσών με γαρίδες, μαγειρεμένο σε γιουβέτσι με ζωμό θαλασσινών (€15), και το ριζότο με φιλετάκια κοτόπουλου, φρέσκα φύλλα σπανάκι και τυρί ματσένγκο (€16). Το φιλέτο του σολομού ανεβάζει τόνους με τον πουρέ πατάτας, ο οποίος είναι εμπλουτισμένος με wasabi και wakame και δέχεται ένα τελείωμα από μέλι και σόγια (€19,50). Χορταστικό και γνήσια νόστιμο είναι το κότσι από κατσικάκι στον φούρνο με παραδοσιακές χυλοπίτες και φρέσκια λεβάντα, συνδυασμένο με γλυκόξινο τυρί Θεσσαλίας (€18). Σε απαιτητικούς κρεατοφάγους απευθύνεται το Τomahawk για 2 άτομα, που συνοδεύεται με σάλτσα μουστάρδας και ταρτουφάτα (€56). Γλυκό επίλογο θα κάνεις με ένα δροσερό κι αρωματικό εκχύλισμα από μέντα, ζαμπούκο και κυνόροδο, που συνδυάζεται με κρεμώδες κέικ από πετιμέζι και σταφίδες (€8) ή την εκδοχή του TSquare για τη μηλόπιτα (€9). Από τον Μάρτιο το TSquare ή Glyfada Golf Gardens, όπως ονομάζεται το συγκρότημα στο οποίο ανήκει, θα εγκαινιάσει το family brunch κάθε Κυριακή 12:00-17:00 που θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μουσική, μεγάλο διεθνή μπουφέ, live cooking και άφθονο ποτό.
☛TSquare, Golf Γλυφάδας, 210 8982138
σχόλια