XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
0

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον η Electra Hotel & Resorts στις εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανά την Ελλάδα δίνει ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής και συνέπειας στο Electra Athens, το ξενοδοχείο της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.


Πράγματι, στο XFloor, το νέο εστιατόριο που στεγάζεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, η φιλοσοφία της εταιρείας υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό.

Ασφαλώς, το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.


Την ευθύνη για τη δημιουργία του μενού αλλά και την καθημερινή λειτουργία της κουζίνας του εστιατορίου έχει αναλάβει ένας νέος σεφ με εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Ο Δημήτρης Σιώζος θέλησε να φτιάξει ένα μενού με προσήλωση στις βασικές αρχές της μεσογειακής κουζίνας, όπου όμως τα ελληνικά υλικά με ονομασία προέλευσης αλλά και οι τοπικές συνταγές από τα διάφορα μέρη της χώρας θα έχουν σημαντικό ρόλο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το αποτέλεσμα, όπως το διαπιστώνεις καταρχάς παίρνοντας στα χέρια σου τον κατάλογο, αλλά και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας τις προτάσεις του, φαίνεται να τον δικαιώνει.

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα, την κατάρτιση και στην οινική αισθητική του οποίου μπορείς να εμπιστευτείς πλήρως για την επιλογή των κρασιών από την εξαιρετική και ενημερωμένη οινική λίστα που ο ίδιος έχει καταρτίσει με ενδιαφέρουσες επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.


Ο σεφ φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των πιάτων του. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με την ποικιλία πράσινων δροσερών λαχανικών με βαλεριάνα, ραπανάκι πίκλα, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ από ξίδι xeres (€12). Δροσερό πιάτο για αρχή.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια (€17). Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας (€16) ‒ ένα καλοκαιρινό πιάτο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κι αν εκτιμάς τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το σκοπελίτικο κριθαρότο που είναι μαγειρεμένο με φρέσκα καλαμαράκια, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα και σβησμένο με ρακή (€19). Πατάει σε παραδοσιακή συνταγή της Σκοπέλου και η βαθιά νοστιμιά του κατακλύζει την ψυχή σου.


Ο Δημήτρης Σιώζος αγαπά το κρητικό ελαιόλαδο. «Είναι το αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα» δηλώνει χωρίς περιστροφές. Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου (€22) ‒ χάρμα οφθαλμών το πιάτο.


Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους (€8) και μια ιδιαίτερη πάβλοβα με λευκή σοκολάτα Valrhona, βανίλια Μαγαδασκάρης και σορμπέ φράουλα (8).

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Info

Electra Athens Hotel, XFloor, Ερμού 5, 210 3378000

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT