10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα

10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Θυμάστε εκείνο τον καιρό που όντως κοιτούσαμε και θαυμάζαμε τα τουριστικά αξιοθέατα ή τέλος πάντων οποιαδήποτε όμορφη και ξεχωριστή τοποθεσία τύγχανε να βρεθούμε, αντί να τα βλέπουμε μέσω μιας κάμερας, αδημονώντας να ποστάρουμε μια φωτογραφία στα social media; Φαίνεται πως αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού με την άνοδο και εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και τα πιο καλά κρυμμένα «διαμάντια» έχουν αποκαλυφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να συρρέουν πλέον σε δημοφιλείς προορισμούς, που ήταν έγινα μέσω της μεγάλης προβολής, κι αντί απλώς να θαυμάζουν το τοπίο, να το χρησιμοποιούν κυρίως ως ένα πρωτότυπο φόντο για την τέλεια selfie.

Η Helen Coffey, επικεφαλής του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στον Independent, ξεχώρισε δέκα δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, που κατά την γνώμη της, έχει επηρεαστεί περισσότερο από την υπερπροβολή στα social media, ειδικά το Instagram.

Το πρώτο που παραθέτει στα παραδείγματά της είναι η Σαντορίνη. «Αυτές οι ξεχωριστές μπλε στέγες, οι λευκοί τοίχοι και το τέλειο γαλάζιο της θάλασσας είναι στοιχεία που οι απανταχού Instagrammers καραδοκούν να φωτογραφίσουν. Αλλά οι αφίξεις τουριστών είναι τόσο πολλές που το ελληνικό νησί επέβαλε όριο στον αριθμό των επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων φέτος, ορίζοντάς του στους 8.000 μετά την κορύφωση των 10.000 που άγγιξε το 2015», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Summer evenings in my @colourfulrebel sweater ?✨ get 20% off with "DEBI" #colourfulrebel #love #paradise #santorini #oia #ad

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Debi Flügge | Vegan Diet (@debiflue) στις

Στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς περιλαμβάνονται το Πορτοφίνο στην Ιταλία, η εμβληματική πλέον πισίνα στην κορυφή του Marina Bay Sands Hotel στη Σιγκαπούρη, το Σινικό Τείχος, το Μάτσου Πίτσου, ο Πύργος της Πίζας, το Grand Mosque στο Ντουμπάι, το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη, η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Λόγω της μαζικής προσέλευσης σε κάποια από αυτά, όπως στο Μάτσου Πίτσου το οποίο επισκέφθηκαν το 2014 πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει οδηγήσει τις αρχές στη λήψη μέτρων περιορισμού στον αριθμό των τουριστών και ειδικών κατευθύνσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2019, προκειμένου να μειωθεί η τεράστια ροή, όσοι τουρίστες επισκέπτονται το σημείο θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλαμβάνουν οδηγό και να ακολουθούν ένα από τρία ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια πρόσβασης στο μνημείο.


Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, οι αναρίθμητοι τουρίστες που ποζάρουν χαμογελαστοί θεωρείται πως προσβάλλουν τον χαρακτήρα του μνημείου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Grande Mosque που είναι τόπος λατρείας ή του Μνημείου Ολοκαυτώματος. 

Да, в Рамадан в Дубае нелегко. Вообще. Мало того, что жара невозможная, на пляже делать нечего, если не хочешь получить солнечный удар ☀️??? по улицам все передвигаются короткими перебежками ??‍♀️?? Днём ни в одной кафешке нельзя ни есть ни пить, ?☕️⛔️максимум - наливают в take away стакан и отправляют на улицу ? И вообще тут все такие тормоза сейчас. Кому не позвоню - все по берлогам, днём спят, а ночью шатаются, как неприкаянные. Хотя, из Екатеринбурга в самолёте со мной летели одни туристы! Я вот думаю, чем они сейчас занимаются в Дубае? ?? Да, не самый лучший выбор места для отпуска. )) Не вздумайте ехать в Дубай сейчас, я вас умаляю! #жизнь#рамадан#дубай#мечеть

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алёна Голдина ? Дубай (@alena.goldina) στις


Finde den Lukas ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη كيارا (@chiara.nou) στις

Living
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ