10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα

10 τουριστικοί προορισμοί που «κατέστρεψε» το Instagram- Ανάμεσά τους και ένας στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Θυμάστε εκείνο τον καιρό που όντως κοιτούσαμε και θαυμάζαμε τα τουριστικά αξιοθέατα ή τέλος πάντων οποιαδήποτε όμορφη και ξεχωριστή τοποθεσία τύγχανε να βρεθούμε, αντί να τα βλέπουμε μέσω μιας κάμερας, αδημονώντας να ποστάρουμε μια φωτογραφία στα social media; Φαίνεται πως αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού με την άνοδο και εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και τα πιο καλά κρυμμένα «διαμάντια» έχουν αποκαλυφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να συρρέουν πλέον σε δημοφιλείς προορισμούς, που ήταν έγινα μέσω της μεγάλης προβολής, κι αντί απλώς να θαυμάζουν το τοπίο, να το χρησιμοποιούν κυρίως ως ένα πρωτότυπο φόντο για την τέλεια selfie.

Η Helen Coffey, επικεφαλής του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στον Independent, ξεχώρισε δέκα δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, που κατά την γνώμη της, έχει επηρεαστεί περισσότερο από την υπερπροβολή στα social media, ειδικά το Instagram.

Το πρώτο που παραθέτει στα παραδείγματά της είναι η Σαντορίνη. «Αυτές οι ξεχωριστές μπλε στέγες, οι λευκοί τοίχοι και το τέλειο γαλάζιο της θάλασσας είναι στοιχεία που οι απανταχού Instagrammers καραδοκούν να φωτογραφίσουν. Αλλά οι αφίξεις τουριστών είναι τόσο πολλές που το ελληνικό νησί επέβαλε όριο στον αριθμό των επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων φέτος, ορίζοντάς του στους 8.000 μετά την κορύφωση των 10.000 που άγγιξε το 2015», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Summer evenings in my @colourfulrebel sweater ?✨ get 20% off with "DEBI" #colourfulrebel #love #paradise #santorini #oia #ad

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Debi Flügge | Vegan Diet (@debiflue) στις

Στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς περιλαμβάνονται το Πορτοφίνο στην Ιταλία, η εμβληματική πλέον πισίνα στην κορυφή του Marina Bay Sands Hotel στη Σιγκαπούρη, το Σινικό Τείχος, το Μάτσου Πίτσου, ο Πύργος της Πίζας, το Grand Mosque στο Ντουμπάι, το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη, η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Λόγω της μαζικής προσέλευσης σε κάποια από αυτά, όπως στο Μάτσου Πίτσου το οποίο επισκέφθηκαν το 2014 πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει οδηγήσει τις αρχές στη λήψη μέτρων περιορισμού στον αριθμό των τουριστών και ειδικών κατευθύνσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2019, προκειμένου να μειωθεί η τεράστια ροή, όσοι τουρίστες επισκέπτονται το σημείο θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλαμβάνουν οδηγό και να ακολουθούν ένα από τρία ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια πρόσβασης στο μνημείο.


Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, οι αναρίθμητοι τουρίστες που ποζάρουν χαμογελαστοί θεωρείται πως προσβάλλουν τον χαρακτήρα του μνημείου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Grande Mosque που είναι τόπος λατρείας ή του Μνημείου Ολοκαυτώματος. 

Да, в Рамадан в Дубае нелегко. Вообще. Мало того, что жара невозможная, на пляже делать нечего, если не хочешь получить солнечный удар ☀️??? по улицам все передвигаются короткими перебежками ??‍♀️?? Днём ни в одной кафешке нельзя ни есть ни пить, ?☕️⛔️максимум - наливают в take away стакан и отправляют на улицу ? И вообще тут все такие тормоза сейчас. Кому не позвоню - все по берлогам, днём спят, а ночью шатаются, как неприкаянные. Хотя, из Екатеринбурга в самолёте со мной летели одни туристы! Я вот думаю, чем они сейчас занимаются в Дубае? ?? Да, не самый лучший выбор места для отпуска. )) Не вздумайте ехать в Дубай сейчас, я вас умаляю! #жизнь#рамадан#дубай#мечеть

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алёна Голдина ? Дубай (@alena.goldina) στις


Finde den Lukas ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη كيارا (@chiara.nou) στις

Living
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ