Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του;

Άγχος, πορνό και ψεύτικες φωτογραφίες: Τι κάνει έναν άνδρα να λέει ψέματα για το μέγεθος του πέους του; Facebook Twitter
Το πορνογραφικό ιδεώδες στο οποίο πολλοί θέλουν να προσαρμοστούν δεν είναι ούτε ρεαλιστικό αλλά ούτε απαραίτητο.
0

ΣΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ διαφωτιστικό βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο God’s Doodle: The Life and Times of the Penis («Το σκαρίφημα του Θεού: Έργα και ημέρες του πέους»), ο δημοσιογράφος Τόμας Χίκμαν γράφει ότι «ο άνδρας γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέγεθος του πέους του δεν έχει καμία απολύτως σημασία στις σχέσεις του, ξέρει ότι δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το πώς θα ανταποκριθεί μια γυναίκα... Παρ’ όλα αυτά, του είναι αδύνατο να μη σκεφτεί το αντίθετο».

Και δεν είναι μόνο το μέγεθος του «οργάνου» του που τον ανησυχεί: πιστεύει επίσης ότι το ύψος παίζει επίσης πρωταρχικό ρόλο στις σχέσεις. Τόσο πολύ, που μερικές φορές οι άνδρες λένε ψέματα (και) γι' αυτό στις πλατφόρμες γνωριμιών (αλλά και στα βιογραφικά τους στοιχεία κάποιοι πολιτικοί), προσθέτοντας μερικά εκατοστά ώστε να φαίνονται ψηλότεροι, παρόλο που η εξαπάτηση γίνεται εμφανής όταν η διαδικτυακή συζήτηση οδηγηθεί στο φυσικό επίπεδο.

Το μέσο μέγεθος ενός ερεθισμένου πέους στην πορνογραφία είναι γύρω στα 20 εκατοστά ενώ μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το μέσο μέγεθος του πέους των ανδρών σε στύση είναι γύρω στα 13 εκατοστά.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Jaume I της Ισπανίας, μεταξύ 12% και 26% των Ισπανών θεωρούν το μέλος τους μικρό. Ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί –όπως διαπιστώθηκε σε άλλη πρόσφατη έρευνα– η πλειοψηφία των ανδρών λέει ψέματα για το μέγεθός του πέους τους, τείνοντας να προσθέτουν μερικά εκατοστά για να επιτύχουν μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή ή, τουλάχιστον, μια πιο ενθουσιώδη ανταπόκριση όταν πρόκειται για πλατφόρμες γνωριμιών.

Αυτά τα ψέματα συχνά ξεπερνούν τα απλά λόγια: δεν είναι λίγοι εκείνοι που βγάζουν και αποστέλλουν φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων από γωνίες που τα κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερα.

Άλλοι άνδρες, που δεν αρκούνται σε τόσο βασικά κόλπα, προχωρούν σε επιμελή επεξεργασία της εικόνας, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σαν αυτές που «δημιουργούν» κοιλιακούς και θωρακικούς μύες και γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες και πιο εύχρηστες. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, κάποιοι στέλνουν ακόμη και φωτογραφίες του πέους κάποιου άλλου ατόμου.

Αυτές οι πρακτικές ισοδυναμούν με «cockfishing» (επίσης γνωστό ως «catcock»), ένας όρος που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Urban Dictionary το 2017. «Όταν ένας άνδρας μιλάει για το πόσο μεγάλο είναι το πέος του και στέλνει φωτογραφίες επιδιώκοντας να φαίνεται αυτό μεγαλύτερο από ό,τι είναι», αναφέρει η ιστοσελίδα στον ορισμό του λήμματος.

«Oι άνδρες φαίνονται να πιστεύουν ότι θα κερδίσουν περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον προβάλλοντας μια τέτοια εικόνα», λέει η Μέγκουιν Γουάιτ, σεξολόγος και διευθύντρια σεξουαλικής εκπαίδευσης στην εταιρεία σεξουαλικών παιχνιδιών Satisfyer. «Ανησυχούν επίσης για την σύγκριση με άλλους άνδρες. Τους είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουν τα μηνύματα και τα κριτήρια που θέτει η πορνογραφία καθώς και τις σεξουαλικές αναπαραστάσεις σε ολόκληρη τη σύγχρονη κουλτούρα και τα μέσα ενημέρωσης, που μοιάζουν να δίνουν τεράστια έμφαση στο μέγεθος του πέους και στο διεισδυτικό σεξ.

Στο επίκεντρο αυτής της πεποίθησης βρίσκεται η ιδέα ότι το πέος είναι το οριστικό σύμβολο του ανδρισμού και της σεξουαλικής ικανότητας. Το μέσο μέγεθος ενός ερεθισμένου πέους στην πορνογραφία είναι γύρω στα 20 εκατοστά ενώ μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το μέσο μέγεθος του πέους των ανδρών σε στύση είναι γύρω στα 13 εκατοστά. Αυτό δείχνει ότι το πορνογραφικό ιδεώδες στο οποίο πολλοί θέλουν να προσαρμοστούν δεν είναι ούτε ρεαλιστικό αλλά ούτε απαραίτητο».

Η ειδικός προσθέτει ότι μερικές φορές, το άγχος που σχετίζεται με το μέγεθος είναι τόσο έντονο που «υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ορισμένοι άνδρες λένε ότι το πέος τους είναι μικρότερο από ό,τι πραγματικά είναι για να μειώσουν τις προσδοκίες πριν από μια σεξουαλική επαφή».

Ο δρ Φρανσίσκο Γκόμεζ Λεόν, ο οποίος ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία των ανδρών και είναι ειδικός στη στυτική δυσλειτουργία και την ανικανότητα, επίσης αναφέρει τη γιγαντιαία επιρροή της πορνογραφίας στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ιδίως μεταξύ των ανδρών. Πολλοί έρχονται στην κλινική του αναζητώντας πληροφορίες για το πώς να αυξήσουν το μέγεθος του πέους, είτε σε μήκος είτε σε εύρος.

«Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να αποδομούμε την παραπληροφόρηση που μας έχει έρθει μέσω της πορνογραφίας, στην οποία το πέος είναι πάντα στο επίκεντρο. Για παράδειγμα, στις κλινικές μας, όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε μια διεύρυνση πέους ή μια αυξητική φαλλοπλαστική με υαλουρονικό οξύ, πραγματοποιούμε κλινική σεξολογική θεραπεία που προσανατολίζεται στην κατάρριψη των μύθων και των πεποιθήσεων που μπορεί να έχει ένας ασθενής. Καταγράφουμε ένα κλινικό ιστορικό σχετικά με την πραγματική ανάγκη ή το κίνητρο που φέρει ο ασθενής τη στιγμή που θα υποβληθεί στην επέμβαση και τον τοποθετούμε σε μια πραγματικότητα που είναι, πάνω απ' όλα, είναι σημαντική για την ψυχοσυναισθηματική του ευεξία».

Με στοιχεία από El Pais

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόσα χρόνια υπομονής για μια άδεια διαμονής;»

Ελλάδα / «Πόσα χρόνια υπομονής για μια άδεια διαμονής;»

Ποια είναι σήμερα η θέση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα και γιατί συχνά θυμίζει το επιτραπέζιο «φιδάκι»; Τι συμβαίνει με τις ακριβοθώρητες άδειες διαμονής, την πολιτογράφηση και τις συντάξεις;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ