Airbnb: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες εμπειρίες φαγητού και γευσιγνωσίας του κόσμου

Airbnb: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες εμπειρίες φαγητού και γευσιγνωσίας του κόσμου Facebook Twitter
0

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες οργανώνουν τις διακοπές τους με γνώμονα τη γευσιγνωσία και την κουλτούρα του φαγητού, εμπειρίες που έχουν γίνει σχεδόν τόσο σημαντικές για κάποιους τουρίστες, όσο και τα αξιοθέατα.

Πλέον είναι εξαιρετικά εύκολο και δημοφιλές να κάνετε κράτηση για γευστικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο μέσω ιστότοπων και εφαρμογών που προσφέρουν εκδρομές, γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής. Το 2017 η Airbnb εγκαινίασε το "Experiences" για να προσφέρει στους χρήστες της κάτι περισσότερο από απλή στέγαση.

Η Airbnb συγκέντρωσε στοιχεία για τις κορυφαίες «Εμπειρίες» στην πλατφόρμα της και παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ως προς το φαγητό συνθέτοντας μια μοναδική λίστα για όσους αγαπούν τα ταξίδια και τις νέες γεύσεις.

1. Οι καλύτερες γεύσεις της Λισαβόνας (Λισαβόνα): «Θα γνωρίσετε την πορτογαλική κουζίνα καθώς περπατάτε στα σοκάκια για να βρούμε μαζί μοναδικά μέρη γεμάτα γαστρονομικούς θησαυρούς». 

2. Pastamania (Φλωρεντία): «Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτού του διάσημου μαγαζιού ζυμαρικών που ονομάζεται" Dalle nostre mani". Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά καθώς η μητέρα και η γιαγιά μας, μας έδωσαν τη γνώση και θα μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά της εργασίας με το αλεύρι και το νερό».

3. Paella Maestro (Βαρκελώνη): «Μάθετε βήμα προς βήμα πώς να μαγειρέψετε την παέγια από την μυστική συνταγή της οικογένειάς μου σε μια εκπληκτική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαγειρέματος θα ετοιμάσουμε ένα από τα πιο παραδοσιακά και δροσιστικά ποτά της Ισπανίας, την Σανγκρία, αλλά και το αγαπημένο επιδόρπιο κρέμα καταλάνα».

4. Ice Cream Roll (Λος Άντζελες): «Αυτός είναι ένας μπουφές παγωτού. Όταν δεν φτιάχνεις την δική σου προσαρμοσμένη δημιουργία με ρολά παγωτού βλέπεις παγωτό να τυλίγεται ακριβώς μπροστά σου στις παγωμένες σχάρες».

5. Μαγειρική στους λόφους του Chianti (Φλωρεντία): «Θα εξερευνήσουμε τις πλούσιες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας σε αυτή τη διαδραστική μαγειρική τάξη σε μια πλαγιά ενός λόφου».

6. Sushi-Making Experience (Shinjuku): «Υπάρχουν διάφορα είδη σούσι, αλλά εδώ φτιάχνονται πέντε είδη και συμμετέχετε και εσείς».

7. Τελετή τσαγιού στο Kyoto Townhouse (Κιότο): «Ας γνωρίσουμε την ιδέα και τη φιλοσοφία πίσω από αυτή την τέχνη. Αρχικά, θα μάθετε τις βασικές έννοιες και ιδέες για την τελετή τσαγιού. Θα εκτιμήσετε τη διακόσμησή σε ένα δωμάτιο τσαγιού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσετε μια επίδειξη  και πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε την ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα καθώς θα φτιάχνουμε το δικό σας τσάι!».

8. Τα αυθεντικά τάπας της Βαρκελώνης (Βαρκελώνη): «Αυτή η νυχτερινή εξόρμηση έχει σχεδιαστεί για να ανακαλύψετε σε μια σύντομη περιπέτεια που διαρκεί 3 ώρες, τα πιο αυθεντικά και δημοφιλή εστιατόρια με τάπας και μπαρ της Βαρκελώνης».

9. Από την αγορά στο γεύμα (Shibuya): «Ξεκινάτε με ένα από τα αγαπημένα μου σούπερ μάρκετ. Σας παρουσιάζω και εξηγώ τα πιο εποχιακά και ιαπωνικά πρωτότυπα προϊόντα και βασικά καρυκεύματα όπως σάλτσα σόγιας, miso και φύκια. Είναι μέρος της εμπειρίας για τον κάθε καλεσμένο να ανακαλύψει τι τρώνε οι Ιάπωνες καθημερινά και ποια είναι τα κοινά συστατικά της ιαπωνικής κουζίνας».

10. Το αυθεντικό ταϊλανδέζικο (Μπανγκόκ): «Στο σχολείο μαγειρικής της Ταϊλάνδης, θα έχετε τη δυνατότητα να ψωνίσετε στην αγορά, να μαγειρέψετε αυθεντικά τρόφιμα της Ταϊλάνδης και να φάτε τέσσερα αγαπημένα πιάτα. Και θα εξερευνήσετε τη μεγαλύτερη αγορά στην Μπανγκόκ όπου θα μάθετε τα πάντα για τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ