"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες

"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες Facebook Twitter
11

Το Hövding ξεκίνησε ως διπλωματική εργασία δύο φοιτητριών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Lund, το 2005 και κατέληξε να είναι ένα πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο προϊόν, που εξυπηρετεί όσους ποδηλάτες ιδρώνουν και μόνο στην ιδέα να φορέσουν κράνος.

Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία που συνδυάζει δημιουργικά διάφορες -γνωστές- τεχνολογίες και αποτελεί προϊόν αγάπης αλλά και εξαντλητικής μελέτης πολλών video από πτώσεις με ποδήλατο, προκειμένου η Anna Haupt και η Terese Alsti να καταλήξουν στην τελική μορφή του "αόρατου κράνους".

Το video που ακολουθεί, εξηγεί πως λειτουργεί το "κράνος". 

Στην ουσία, δεν πρόκειται κάν για κράνος με τη γνωστή έννοια, αλλά για έναν αερόσακο λαιμού που φοριέται σαν κασκόλ και που ενεργοποιείται ακαριαία, μόλις οι αισθητήρες του 'νιώσουν' απότομη μεταβολή στην ισορροπία του ποδηλάτη, ως αποτέλεσμα πτώσης, καλύπτοντας το κεφάλι.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

8 σχόλια
Θα μπορούσε ίσως να επεκταθεί σε ολόσωμη προστατευτική στολή που να φουσκώνει όπως ο αερόσακκος. Θα μπορούσε να φοριέται όχι μόνο από ποδηλάτες, αλλά και από μοτοσυκλετιστές ή επιβάτες αυτοκινήτου.
Ανεπιβεβαιωτες πηγες υποστηριζουν πως εμπνευση για το αορατο κρανος υπηρξαν οι Ελληνες μοτοσυκλετιστες που το πολυ να δεις να φορανε κρανος στον..αγκωνα τους!
Είναι πολύ πρωτοποριακό και φαίνεται καλό...Στην πράξη βέβαια θα δείξει τι πιάνει!!!Ωραίο σαν ιδέα μου φάνηκε και αυτό που είχαν βγάλει στο Demolition man, με τα αυτοκίνητα. Που όταν τράκαρες σε γέμιζε με έναν αφρό που γινόταν συμπαγής και ήταν καλύτερος από αερόσακο!!!Αυτό θα ήταν η ανακάλυψη του αιώνα!!!
Διαβάζω με προσοχή και υπομονή όλο το άρθρο περιμένοντας και γω να δω το "αόρατο κράνος" και στο τέλος ο αρθρογράφος καταλήγει ότι δεν υπάρχει στη πραγματικότητα κανένα κράνος αλλά αερόσακος λαιμού. Είναι σαν να κάνεις άρθρο για τους αερόσακους στο αυτοκίνητο και να τους ονομάζεις αόρατες ζώνες... Τι να πω.