Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια

Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια Facebook Twitter
SOOC
0

Τους φόβους, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των ταξιδιωτών παγκοσμίως, αποτυπώνει μία νέα έρευνα, του Global Travel Intentions της Visa, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 ταξιδιώτες από 27 χώρες. 

Πιο μικρά ταξίδια

Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα, με τον μέσο όρο, παγκοσμίως, να διαμορφώνεται πλέον στις οχτώ διανυκτερεύσεις, συγκριτικά με δέκα που ήταν το 2013.

Οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες κατέχουν την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα, με 3,2 ταξίδια ετησίως, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι 2,5 ταξίδια τον χρόνο. 

Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια Facebook Twitter
SOOC

Η Ιαπωνία πάνω από τις ΗΠΑ

Η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Οι ταξιδιώτες στην Ασία προτιμούν σε μεγάλο βαθμό την Ιαπωνία σαν προορισμό, ανεβάζοντας την στην πρώτη θέση ενώ οι Αμερικάνοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό.

Ποιοι ξοδεύουν τα περισσότερα 

Οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, με τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Κουβέιτ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Συνταξιδιώτης η τεχνολογία

 

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους αλλά και για να πλοηγούνται όταν φτάνουν στον προορισμό τους.


Το 2017, το 83% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησε μέσα τεχνολογίας, ποσοστό που ανέβηκε σε σύγκριση με το 2015 (78%).

Προτιμούν τα μετρητά και ας τους αγχώνουν


Μολονότι πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κάρτες στις διακοπές, οι περισσότεροι (77%) προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα, τα μετρητά προκαλούν στρες καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν πως αγχώνονται για το ενδεχόμενο απώλειάς τους. 

Πόσα ξοδεύουμε


Ο μέσος ταξιδιώτης ξοδεύει 1.793 δολάρια ανά ταξίδι, έχοντας πάρει μαζί του σε μετρητά τα 788 από αυτά. 

Το 72% των ταξιδιωτών παίρνουν συνάλλαγμα πριν το ταξίδι και μόνο ένας στους 10 ταξιδιώτες πραγματοποιεί ανάληψη μετρητών από ATM στον προορισμό τους.

Το 87% επιστρέφει με κάποια χρήματα στην τσέπη του, αλλά όχι πολλά, αφού κατά μέσο όρο γυρίζει στην πατρίδα του με 123 δολάρια. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ