Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ απαγόρευσε την κοτσίδα στα αγόρια (man bun)

Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ απαγόρευσε την κοτσίδα στα αγόρια (man bun) Facebook Twitter
5

Οι αντρικές κοτσίδες (man -buns) είναι φέτος ένα από τα πιο συζητημένα trends που έχει καταφέρει να διχάσει - κάποιοι τις λατρεύουν και κάποιοι τις μισούν.

Στη δεύτερη κατηγορία των haters, προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα ένας ακόμη σύμμαχος ο οποίος προχώρησε σε απαγόρευσή τους. Το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Brigham Young του Αϊντάχο έκρινε πως η μόδα δεν είναι συμβατή με το στιλ και την εικόνα που θέλει για τα αγόρια που φοιτούν στις αίθουσες του και εφεξής απαγορεύει τα man buns.

O Student Honor Administrator του Πανεπιστήμιου υποστήριξε πως το συγκεκριμένο κούρεμα εξετάστηκε για το αν πληροί του στιλιστικούς κανόνες της σχολής και κρίθηκε ακραίο χτένισμα. Ωστόσο φέρεται να δηλώνει πως δεν είναι το μόνο που συμπεριλαμβάνεται σε τέτοιους αυστηρούς κανόνες και πως αντίστοιχα χτενίσματα, ακόμη και των κοριτσιών, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση."Είναι απλά κάτι που αποκλίνει από τον κανόνα." είπε.

Για των ώρα δεν έχει σημειωθεί κάποια αποβολή ή τιμωρία φοιτητή που έφερε το συγκεκριμένο χτένισμα. Αντιθέτως η πολιτική της σχολής για γην ώρα είναι μάλλον πιο συμβουλευτική μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση. Σύμφωνα με την αντίληψη της διεύθυνσης του Brigham Young, το χτένισμα, η ενδυμασία και όλο το στιλ των φοιτητών θα πρέπει να απέχει από το εκκεντρικό και να ακολουθεί συγκεκριμένες φόρμες που ορίζονται από τον κανονισμό που ονομάζεται "Honor Code".

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται θέμα για τους κανόνες στο ντύσιμο και το στιλ των μαθητών μια και στο παρελθόν έχει στραφεί κατά των ρεβέρ στα παντελόνια που άφηναν εκτεθειμένους τους αστραγάλους, αλλά και στο μούσι.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

5 σχόλια
Το συγκεκριμένο ειναι ένα ιδιωτικό χριστιανικό πανεπιστήμιο που ανήκει στην αίρεση των μορμόνων. Απευθύνεται σε φανατικούς χριστιανούς που δεν θέλουν να πάνε στα κανονικά (και υπέρ της άθεης παλιό-επιστήμης ) πανεπιστήμια.