Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία

Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία Facebook Twitter
0

Σε ένα νησί στις Μπαχάμες υπάρχει ένα μικρό «καταφύγιο» που μοιάζει με παράδεισο για τους ανθρώπους που έχουν παραπάνω καμπύλες, όπου μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για το σώμα τους- σε περίπτωση που το κάνουν.

Ο James King αποφάσισε να ανοίξει το συγκεκριμένο θέρετρο, που ονομάζεται απλώς «The Resort», πριν δύο χρόνια όταν διαπίστωσε πως οι υπέρβαροι άνθρωποι δυσκολεύονται συνήθως να διασκεδάσουν σε άλλα ξενοδοχεία, επειδή νιώθουν άβολα με το σώμα τους.

«Την πρώτη ημέρα που πήγα στη δουλειά σε ένα ξενοδοχείο της Γρανάδα, μια νεαρή γυναίκα κάθισε πάνω σε μια από τις ξαπλώστρες, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να περάσει από μέσα, κι όλοι στην παραλία έβαλαν τα γέλια. Την επόμενη μέρα, ενώ ήμουν στο γραφείο μου, άκουσα ξαφνικά φωνές και ουρλιαχτά. Η ίδια τσακωνόταν με το προσωπικό επειδή σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου έπρεπε να πληρώσει 150 δολάρια επειδή κατέστρεψε ιδιοκτησία της επιχείρησης. Το θεώρησα εντελώς παράλογο», αναφέρει ο ίδιος. «Προσπάθησα να πείσω τους ιδιοκτήτες πως χρειαζόμαστε έπιπλα που δεν είναι αυτό το φτηνιάρικο πλαστικό, αλλά δεν τους ένοιαζε. Τότε ήταν που αποφάσισα πως πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί ο James, δούλευε την ιδέα για σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι που βρήκε μια έκταση πέντε μιλίων ιδιωτικής παραλίας στο νησί Ελεύθερα, στις Μπαχάμες. Ωστόσο η υλοποίηση της ιδέας δεν ήταν τόσο  εύκολη καθώς συνάντησε διάφορα προβλήματα, ειδικά στην κατασκευή των επίπλων για τους μελλοντικούς πελάτες του. «Το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν πως κανείς δεν κατασκευάζει για plus-size ανθρώπους. Χρειαζόμασταν κρεβάτια που να αντέχουν μέχρι και 680 κιλά, ξαπλώστρες και έπιπλα παραλίας που δεν θα σπάνε. Και αυτό απλώς δεν υπάρχει. Οπότε σε όσα έχουμε τώρα εκεί χρειάστηκε δημιουργία από το μηδέν και έπρεπε να πρωτοτυπήσω», σημειώνει.

Αυτό που διαπίστωσε με τον καιρό είναι πως όσοι επιλέγουν την επιχείρησή του, ακόμη κι αν δεν γνωρίζονται προκαταβολικά, νιώθουν τόσο άνετα μεταξύ τους που γίνονται σχεδόν αμέσως μια παρέα. «Δένουν λόγω κοινού "παρελθόντος". Είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες ζωές αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα και εδώ, εντελώς ξαφνικά, εξαφανίζεται κάθε στίγμα, επειδή κανείς δεν τους κοιτάζει επίμονα. Νιώθουν πως μπορούν να ταυτιστούν με τον διπλανό τους. Πολλοί ήρθαν χωρίς να ξέρουν ο ένας τον άλλον αλλά μετά το πρώτο βράδυ είναι σαν να γνωρίζονται χρόνια», λέει ο James.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού στην ιδέα του είναι καταπληκτική και, όπως λέει, είναι κλεισμένος για όλη της χρονιά, ενώ το 10% των κρατήσεων είναι από τακτικούς πλέον πελάτες. Προς το παρόν, το Resort έχει περιορισμένες κλίνες, αφού μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 24 άτομα, αλλά ο James σχεδιάζει σύντομα να το επεκτείνει σε ένα διπλανό νησί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ