Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter
0

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, σειρά έχουν τώρα ώρα οι μπανάνες με βρώσιμη φλούδα.

Ένα ιαπωνικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί ως μέθοδο "ψύξης- απόψυξης" για να καλλιεργήσει τις μπανάνες που έχουν μια πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα.

Η D & T Farm δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης μπανάνας στους -60C βαθμούς πριν από την απόψυξη τους.

«Δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Setsuzo Tanaka, ο οποίος εργάστηκε σε αυτό εδώ και πολύ καιρό ως χόμπι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αγροκτήματος σύμφωνα με τον Guardian.

«Το κίνητρο για την ανάπτυξή της τεχνικής ήταν το γεγονός ότι ήθελε να φάει μια μπανάνα που θα ήταν εύγευστη και ασφαλής: οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή οι μπανάνες καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», αναφέρεται.

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter


Οι μπανάνες Mongee πέρυσι πουλήθηκαν σε ένα πολυκατάστημα στο Okayama, μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα.

Οι αγοραστές καλούνται να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα ως ένδειξη ότι η μπανάνα είναι έτοιμη να καταναλωθεί στο σύνολό της.

Η SoraNews24, ιαπωνική ιστοσελίδα που τις δοκίμασε, ανέφερε ότι η φλούδα ήταν σχετικά λεπτή σε σύγκριση με μια κανονική μπανάνα και επομένως ήταν αρκετό εύκολο να φαγωθεί.

«Δεδομένου ότι είναι πολύ λεπτή, δεν υπάρχει παράξενη υφή και σε σύγκριση με τη γλυκύτητα της μπανάνας δεν είναι έντονη η γεύση στη φλούδα», ανέφερε η ιστοσελίδα ενώ σημειώνεται πως η γεύση τους θυμίζει κάπως αυτή του ανανά.

Οι μπανάνες αυτές έχουν παραχθεί μόνο σε μικρές παρτίδες μέχρι στιγμής και η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ για το κάθε τεμάχιο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το αγρόκτημα σχεδιάζει να παράγει 10 φορές περισσότερες μπανάνες φέτος. Αυτή τη στιγμή καλλιεργούσε μπανάνες μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σκέφτεται να εξάγει στο εξωτερικό στο μέλλον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ