Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter
0

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, σειρά έχουν τώρα ώρα οι μπανάνες με βρώσιμη φλούδα.

Ένα ιαπωνικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί ως μέθοδο "ψύξης- απόψυξης" για να καλλιεργήσει τις μπανάνες που έχουν μια πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα.

Η D & T Farm δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης μπανάνας στους -60C βαθμούς πριν από την απόψυξη τους.

«Δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Setsuzo Tanaka, ο οποίος εργάστηκε σε αυτό εδώ και πολύ καιρό ως χόμπι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αγροκτήματος σύμφωνα με τον Guardian.

«Το κίνητρο για την ανάπτυξή της τεχνικής ήταν το γεγονός ότι ήθελε να φάει μια μπανάνα που θα ήταν εύγευστη και ασφαλής: οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή οι μπανάνες καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», αναφέρεται.

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter


Οι μπανάνες Mongee πέρυσι πουλήθηκαν σε ένα πολυκατάστημα στο Okayama, μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα.

Οι αγοραστές καλούνται να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα ως ένδειξη ότι η μπανάνα είναι έτοιμη να καταναλωθεί στο σύνολό της.

Η SoraNews24, ιαπωνική ιστοσελίδα που τις δοκίμασε, ανέφερε ότι η φλούδα ήταν σχετικά λεπτή σε σύγκριση με μια κανονική μπανάνα και επομένως ήταν αρκετό εύκολο να φαγωθεί.

«Δεδομένου ότι είναι πολύ λεπτή, δεν υπάρχει παράξενη υφή και σε σύγκριση με τη γλυκύτητα της μπανάνας δεν είναι έντονη η γεύση στη φλούδα», ανέφερε η ιστοσελίδα ενώ σημειώνεται πως η γεύση τους θυμίζει κάπως αυτή του ανανά.

Οι μπανάνες αυτές έχουν παραχθεί μόνο σε μικρές παρτίδες μέχρι στιγμής και η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ για το κάθε τεμάχιο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το αγρόκτημα σχεδιάζει να παράγει 10 φορές περισσότερες μπανάνες φέτος. Αυτή τη στιγμή καλλιεργούσε μπανάνες μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σκέφτεται να εξάγει στο εξωτερικό στο μέλλον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ