Tα παιδιά που γεννιούνται πιο αργά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

Tα παιδιά που γεννιούνται πιο αργά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο Facebook Twitter
1

Τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά την 41η εβδομάδα της κύησης, έχουν αργότερα καλύτερες επιδόσεις στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν την 39η ή την 40ή εβδομάδα και πολύ περισσότερο σε σχέση με όσα γεννήθηκαν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Φίγκλιο του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής "JAMA Pediatrics", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 320.000 παιδιά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, 720.000 που είχαν γεννηθεί «στην ώρα τους και 120.000 που είχαν γεννηθεί με καθυστέρηση.

 Οι επιστήμονες συσχέτισαν το πότε είχε γεννηθεί κάθε παιδί, με τους βαθμούς του στο σχολείο στην ηλικία των οκτώ έως 15 ετών. Η βασική διαπίστωση ήταν όσο είχε καθυστερήσει να βγει ένα παιδί από την κοιλιά της μητέρας του, τόσο καλύτερα φαινόταν να τα πηγαίνει μετά από χρόνια στο σχολείο. Επίσης η ομάδα των παιδιών που γεννήθηκαν την 41η εβδομάδα της κύησης, περιλάμβανε περισσότερα παιδιά θεωρούμενα χαρισματικά.

 Από την άλλη, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με καθυστέρηση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα σωματικής υγείας. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί "κανονικά" (39η-40ή εβδομάδα) εμφανίζουν καλύτερο συνδυασμό σωματικής και νοητικής υγείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ