Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο;

Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο; Facebook Twitter
0

Όσοι δεν τρώνε μπρόκολο, μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη του για την υγεία χάρη σε μια νέα έκδοση σε σκόνη που αναμιγνύεται σε smoothies, ψητά και καφέ.

Τεμάχια μπρόκολου, που θεωρούνται ακατάλληλα λόγω εμφάνισης για να πουληθούν σε καταστήματα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη από την αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία επιστημών CSIRO και τον αγροτικό όμιλο Hort Innovation.

Κάθε δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν περίπου μία μερίδα μπρόκολου, που είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Μια καφετέρια της Μελβούρνης άρχισε να πειραματίζεται με τη σκόνη την οποία σερβίρει σε καφέδες.

Ο γενικός διευθυντής της Hort Innovation, John Lloyd, λέει ότι η σκόνη είναι επίσης ιδανική για smoothies, σούπες και ψημένα προϊόντα και γενικά έχει ένα διευρυμένο πεδίο χρήσης στην καθημερινή διατροφή.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Αυστραλός δεν τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών την ημέρα και ότι επιλογές όπως η σκόνη μπρόκολου θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», ανέφερε την Τετάρτη.

Η σκόνη και μια ποικιλία σνακ, αναπτύσσονται ως μέρος ενός ερευνητικού έργου που στοχεύει στη μείωση των φυτικών αποβλήτων δημιουργώντας υγιεινά προϊόντα διατροφής από λαχανικά που θεωρούνται «άσχημα» για τα ράφια.

Ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος CSIRO δήλωσε ότι το επόμενο βήμα ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της σκόνης και η δοκιμή της σε μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών.

Η ομάδα του πρότζεκτ συζητά για πιθανές εμπορικές εφαρμογές με καλλιεργητές και ομάδες παραγωγών σε όλη την Αυστραλία που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σκόνη στην αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ