Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο;

Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο; Facebook Twitter
0

Όσοι δεν τρώνε μπρόκολο, μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη του για την υγεία χάρη σε μια νέα έκδοση σε σκόνη που αναμιγνύεται σε smoothies, ψητά και καφέ.

Τεμάχια μπρόκολου, που θεωρούνται ακατάλληλα λόγω εμφάνισης για να πουληθούν σε καταστήματα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη από την αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία επιστημών CSIRO και τον αγροτικό όμιλο Hort Innovation.

Κάθε δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν περίπου μία μερίδα μπρόκολου, που είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Μια καφετέρια της Μελβούρνης άρχισε να πειραματίζεται με τη σκόνη την οποία σερβίρει σε καφέδες.

Ο γενικός διευθυντής της Hort Innovation, John Lloyd, λέει ότι η σκόνη είναι επίσης ιδανική για smoothies, σούπες και ψημένα προϊόντα και γενικά έχει ένα διευρυμένο πεδίο χρήσης στην καθημερινή διατροφή.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Αυστραλός δεν τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών την ημέρα και ότι επιλογές όπως η σκόνη μπρόκολου θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», ανέφερε την Τετάρτη.

Η σκόνη και μια ποικιλία σνακ, αναπτύσσονται ως μέρος ενός ερευνητικού έργου που στοχεύει στη μείωση των φυτικών αποβλήτων δημιουργώντας υγιεινά προϊόντα διατροφής από λαχανικά που θεωρούνται «άσχημα» για τα ράφια.

Ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος CSIRO δήλωσε ότι το επόμενο βήμα ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της σκόνης και η δοκιμή της σε μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών.

Η ομάδα του πρότζεκτ συζητά για πιθανές εμπορικές εφαρμογές με καλλιεργητές και ομάδες παραγωγών σε όλη την Αυστραλία που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σκόνη στην αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ