Όταν έμεινα σε ένα σπίτι χωρίς ίντερνετ και μπάνιο μέσα στο δάσος της Σλοβενίας

Μένοντας σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος της Σλοβενίας χωρίς ίντερνετ και μπάνιο Facebook Twitter
Ένα ξύλινο σπίτι χωρίς ίντερνετ και τουαλέτα στο δάσος της Σλοβενίας και ένα ζευγάρι που θα περάσει εκεί δύο νύχτες. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από θρίλερ.
0

ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ χωρίς ίντερνετ και τουαλέτα στο δάσος της Σλοβενίας και ένα ζευγάρι που θα περάσει εκεί δύο νύχτες. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από θρίλερ. Φυσικά, ο θεατής θα γίνεται έξαλλος με το ζευγάρι που επιλέγει να μείνει εκεί. Το ζευγάρι ήμασταν εμείς. Και τελικά ζήσαμε να διηγηθούμε την ιστορία.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ήταν όταν κλείσαμε το ταξίδι στη Σλοβενία, που αποφασίσαμε να μείνουμε τέσσερις μέρες στη Λιουμπλιάνα και δύο ημέρες στη Μάριμπορ, καθώς βρήκαμε ένα υπέροχο, ξύλινο σπίτι στην πλαγιά του δάσους, με τέλεια θέα. Όπως συμβαίνει πάντα όταν ψάχνεις κάτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και χωρίς να εφαρμόσεις τα κατάλληλα φίλτρα στην αναζήτηση, αυτό δεν πήγε καλά.

Φτάνοντας σε μία κατηφόρα, ο οδηγός μας είπε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να περπατήσουμε στο μονοπάτι. Μόνο που, καθώς προχωρούσαμε, περάσαμε μία ξύλινη κατασκευή και τότε ακούστηκε η φράση: «Λοιπόν, από δω είναι το μπάνιο».

Οι μέρες στη Λιουμπλιάνα ονειρικές. Έτσι, με την ίδια καλή διάθεση, μπήκαμε στο νοικιασμένο αμάξι ώστε να φτάσουμε στο δάσος της Μάριμπορ όπου βρισκόταν το σπίτι. Ίσως η πρώτη ένδειξη θα έπρεπε να ήταν πως ο διαχειριστής του σπιτιού θα ερχόταν να μας πάρει γιατί δεν θα το βρίσκαμε αλλιώς. 

Μένοντας σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος της Σλοβενίας χωρίς ίντερνετ και μπάνιο Facebook Twitter
Ίσως η πρώτη ένδειξη θα έπρεπε να ήταν πως ο διαχειριστής του σπιτιού θα ερχόταν να μας πάρει γιατί δεν θα το βρίσκαμε αλλιώς.

Ακολουθήσαμε ένα πράσινο, αγροτικό φορτηγό σε έναν στενό δρόμο γεμάτο στροφές, καθώς ανεβαίναμε στο βουνό, και πανύψηλα δέντρα δεξιά και αριστερά. Κάποια σπίτια διάσπαρτα – όπως μας ενημέρωσε αργότερα, αυτή η τοπική κοινωνία έφτιαχνε και πουλούσε προϊόντα όπως λικέρ, κρασί, μαρμελάδες κ.λπ.

Φτάνοντας σε μία κατηφόρα, ο οδηγός μας είπε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να περπατήσουμε στο μονοπάτι. Μόνο που, καθώς προχωρούσαμε, περάσαμε μία ξύλινη κατασκευή και τότε ακούστηκε η φράση: «Λοιπόν, από δω είναι το μπάνιο».

Αφού μας πήγε στο ξύλινο σπίτι που βρισκόταν περίπου διακόσια μέτρα πιο κάτω, μας πληροφόρησε πως δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ καθώς «εδώ έρχονται όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής» – και από τον πολιτισμό έρχομαι να προσθέσω.

Εκείνος έφυγε –ευτυχώς έμενε σε ένα σπίτι λίγα μέτρα πιο πέρα, οπότε υπήρχε μία ψευδαίσθηση ασφάλειας– και μας άφησε μόνους, παγωμένους στο σπίτι των είκοσι τετραγωνικών. Στην πραγματικότητα οφείλω να πω πως η θέα από την πλαγιά ήταν μαγική. Ένα μικρό κουζινάκι και μία κουκέτα ήταν ό,τι χρειάζεται κάποιος που θέλει να ηρεμήσει μακριά από την καθημερινότητα και να κάνει ένα detox.

Μένοντας σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος της Σλοβενίας χωρίς ίντερνετ και μπάνιο Facebook Twitter
Ένα μικρό κουζινάκι και μία κουκέτα ήταν ό,τι χρειάζεται κάποιος που θέλει να ηρεμήσει μακριά από την καθημερινότητα και να κάνει ένα detox.

Περάσαμε το απόγευμα στη βεράντα να απολαμβάνουμε τον ωραίο καιρό και τη θέα. Ώσπου, ήρθε η ώρα που θες να κάνεις το σκρόλινγκ σου. Θες πως ήταν «απαγορευμένο», θες πως δεν είχαμε με τίποτα να ασχοληθούμε, η απουσία του ίντερνετ ήταν αισθητή μετά από λίγες ώρες.

Σχεδόν ντρέπομαι να το πω, αλλά με ένα hot spot και απεριόριστα data είδα video στο YouTube και μίλησα με τους φίλους μου και ενημερώθηκα για όλα όσα γίνονταν πίσω στην πατρίδα. Και το βράδυ ήρθαμε αντιμέτωποι με το θέμα: Σκοτεινό μονοπάτι και εξωτερική τουαλέτα. Πρόκληση; Ναι. Το αντιμετωπίσαμε γενναία; Πάλι ναι.

Ωστόσο, κάπου εδώ να αναφέρω πως η τουαλέτα ήταν μία ξύλινη κατασκευή, πολύ ρουστίκ αισθητικής, ενώ στο ντους υπήρχε μία μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε την καταπράσινη πλαγιά. Ας ακούγονταν όλο το βράδυ ζωάκια να πηγαινοέρχονται στις φυλλωσιές όσο καθόμασταν στη βεράντα, και γρύλλοι μες στην απόλυτη ησυχία. Μόνο για την αίσθηση του να κάνεις ντους βλέποντας το καταπράσινο δάσος, θα το ξαναέκανα. Νομίζω.

Στην πραγματικότητα, μπορεί αυτές τις δύο ημέρες να μην τις έλεγες ιδανικές ως προς τον συναισθηματικό μου κόσμο, ωστόσο, τώρα που έχουν περάσει μερικοί μήνες, θα πω πως ήταν μία ωραία εμπειρία. Είναι από αυτές τις καταστάσεις που όταν περάσουν, μπορείς να τις εκτιμήσεις πραγματικά. Αν μη τι άλλο, έχω μία ιστορία να λέω για τότε που έμεινα σε ένα δάσος της Σλοβενίας χωρίς τουαλέτα και ίντερνετ.

Μένοντας σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος της Σλοβενίας χωρίς ίντερνετ και μπάνιο Facebook Twitter
Αν μη τι άλλο, έχω μία ιστορία να λέω για τότε που έμεινα σε ένα δάσος της Σλοβενίας χωρίς τουαλέτα και ίντερνετ.
Μένοντας σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος της Σλοβενίας χωρίς ίντερνετ και μπάνιο Facebook Twitter
Η τουαλέτα ήταν μία ξύλινη κατασκευή, πολύ ρουστίκ αισθητικής, ενώ στο ντους υπήρχε μία μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε την καταπράσινη πλαγιά.
Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εφόσον ντρέπεσαι να μας πεις από ποιο χωριό είσαι, φρόντισε να μάθουμε το χωριό σου μέσα από την τέχνη σου, για να έρθουμε κιόλας»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Εφόσον ντρέπεσαι να μας πεις από ποιο χωριό είσαι, φρόντισε να το μάθουμε μέσα από την τέχνη σου»

Δύο 26χρονοι επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, το Φανάρι Καρδίτσας, και του έδωσαν νέα ζωή μέσα από το καλλιτεχνικό φεστιβάλ Nowstalgism.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Νικόλας και η Ευσεβία ευχήθηκαν πριν από 11 χρόνια να αφήσουν την Αθήνα για τη Δημητσάνα και η μοίρα τούς έκανε το χατίρι

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Δημητσάνα βρήκαμε μια οικογένεια που πραγματικά νοιάζεται»

Η επαγγελματική υποβάθμιση του Νικόλα έγινε η αρχή για μια νέα, καλύτερη ζωή με την Ευσεβία. Αφήνοντας πίσω τα ακατόρθωτα deadlines, τώρα ανοίγουν το παράθυρό τους κάθε πρωί και βλέπουν ένα ελατόδασος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αργυρό Πηγάδι

Γειτονιές της Ελλάδας / «Καθημερινά χαιρετώ τον ήλιο που ξεπροβάλλει μέσα από τις κορυφές των βουνών»

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης επέστρεψε στο Αργυρό Πηγάδι Αιτωλοακαρνανίας έπειτα από είκοσι επτά χρόνια στην Αθήνα και πλέον ηγείται του καφενείου και του ξενώνα του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Τι πιο ωραίο από τα ξενοδοχεία;

Αύριο φεύγω / Τι πιο ωραίο από τα ξενοδοχεία;

Ακούω τον χτύπο στην πόρτα. Μυρίζω το oud και το σανταλόξυλο πριν καν ανοίξω. Δεν είναι ένα νέο κορίτσι, ούτε μια κουρασμένη γυναίκα. Είναι ο Ahmed. Μοσχοβολιστός, χαμογελαστός με μια βαλίτσα λες και ήρθε να περάσουμε μαζί το διήμερο.
ΚΛΕΛΙΑ ΛΟΝΤΟΥ
Στις Ροβιές κάθε μέρα τελειώνει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Γειτονιές της Ελλάδας / Στις Ροβιές κάθε μέρα τελειώνει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Ο Άκης Φράγκος κατάφερε να κάνει το πάθος του επάγγελμα και να ζει από τις καταδύσεις, έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει και συνεχίζοντας να μένει στο ίδιο χωριό της Βόρειας Εύβοιας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η Ρούλα Αντωνίου άφησε τις πόλεις για την Καλλονή, ένα μικρό χωριό στα Τζουμέρκα, εκεί που η ψυχή ανασαίνει ελεύθερα.

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στα Τζουμέρκα η ψυχή ανασαίνει ελεύθερα»

Μέλος μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη φιλοξενία, την εστίαση, τη μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή, η Ρούλα Αντωνίου υποστηρίζει πως η ζωή στο χωριό μπορεί να είναι εξίσου γεμάτη, όπως και στην πόλη, αλλά με περισσότερο νόημα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Στο Μπουράνο μασουλώντας μπουσολάι

Nothing Days / Δαντέλες, μπισκότα, ανεξέλεγκτος τουρισμός: Μια βόλτα στο πολύχρωμο Μπουράνο

Το νησί της Βενετίας, που κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι και κέντρο της τοπικής δαντελοποιίας, βρίσκεται στο έλεος του υπερτουρισμού, κινδυνεύοντας να χάσει τον χαρακτήρα και τους κατοίκους του.  
M. HULOT
Χίβα: Αναζητώντας τους Δρόμους του Μεταξιού

Ταξίδια / Ένα ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν των παλατιών και των ερειπωμένων προμαχώνων

Οι έμποροι τρώνε γίδα βραστή για πρωινό, οι γυναίκες μοιάζουν με μικρά ουράνια τόξα, ενώ τιρκουάζ τρούλοι υψώνονται προς τον ουρανό. Εκεί, απ' όπου κάποτε περνούσε ο Δρόμος του Μεταξιού, η ζωή κυλάει ήσυχα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Ταξίδι στην Οξφόρδη, στην πόλη που έχει μόνο νέους

Ταξίδια / Ένα τριήμερο στην Οξφόρδη των βιβλιοθηκών και του φοιτητόκοσμου

Μια ξενάγηση στην παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, εκεί όπου ο Τόλκιν έγραψε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά και στις τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν οι ταινίες του Χάρι Πότερ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ