Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter
Το DUO συνεργάζεται με τον γνωστό καλλιτέχνη CacaoRocks, ο οποίος με ενθουσιασμό δημιούργησε για το Athens Pride ένα installation στο stage του DUO, στο περίπτερο του Συντάγματος.
0

Το DUO στο φετινό Athens Pride γίνεται «αγγελιοφόρος» και μεταδίδει μηνύματα σε όλη την Ελλάδα, σε όσους θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνη την ημέρα εκεί και να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους, αλλά μπορεί να μην καταφέρουν να έρθουν σε μία τόσο σημαντική μέρα γι' αυτούς, ή να μην μπορούν λόγω των περιορισμών της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζουν. 

Στο περίπτερο της πλατείας Συντάγματος το stage του DUO θα γίνει ο «ναός/σπίτι» των αγγελιοφόρων ως «Duo Messengers» με τα χρώματα του Pride και πρωταγωνιστή τα φτερά που συμβολίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης! Για τον λόγο αυτό το DUO συνεργάζεται με τον γνωστό καλλιτέχνη CacaoRocks, ο οποίος με ενθουσιασμό δημιούργησε για την ημέρα αυτή ένα installation στο stage του DUO, στο περίπτερο του Συντάγματος.

Το έργο του CacaoRocks απεικονίζει τα φτερά του «περήφανου» θεού Ερμή, βασισμένο στα χρώματα της rainbow flag. Εκεί ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη δημιουργία του CacaoRocks, να στείλει το δικό του μήνυμα με hashtag #DUOmessengers στα Social Media και να μεταφέρει ως άλλος αγγελιοφόρος περήφανα μηνύματα τυπωμένα σε μαύρα πλακάτ.

  

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter

Ο CacaoRocks είναι από τις πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις εικαστικού, που ξεκίνησε από πολύ μικρός τη δράση του στο δρόμο, κάνοντας το πρώτο tag στον Πειραιά όταν τελείωνε το δημοτικό. Λίγο αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό γκράφιτι που διοργανώθηκε από την Greenpeace. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2003 αφοσιώθηκε σε αυτή τη μορφή δημόσιας τέχνης και δημιούργησε πολυάριθμα γκράφιτι με σπρέι.

Για μια τριετία (2004-2007) έκανε μόνο γλυπτά, κάποια από τα οποία πούλησε σε φίλους, κάποια άλλα τα χάρισε και τα πιο πολλά τα άφησε στον δρόμο. Το 2009 το ελληνικό περιοδικό FREE τον ανέφερε ως το νέο αστέρι της ελληνικής τέχνης.

Το 2013 η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post έκανε αφιέρωμα στις δράσεις του περιλαμβάνοντας πολλά έργα του στον δρόμο και τη δράση του με μάσκες και ταμπέλες με συνθήματα μέσα σε αστικά λεωφορεία αλλά και μπροστά από σημεία του κέντρου που είχε πριν ζωγραφίσει.

Το 2014 έκανε μαζί με τον This Is Opium την συνεργατική έκθεση ZADIG, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Βολτέρου, ένα «ταξιδιωτικό» μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον 12ο αιώνα. Όλες οι εικόνες που περιγράφονται στο βιβλίο είναι γεννήματα της φαντασίας του Βολτέρου. Όπως και ο Βολτέρος δεν είχε επισκεφθεί τα μέρη για τα οποία έγραφε, αλλά μάθαινε γι' αυτά μέσα από ιστορίες και μύθους της εποχής, έτσι και οι δύο καλλιτέχνες απεικόνισαν την ιστορία του Ζαντίγκ με εργαλεία τη φαντασία τους, τις προσωπικές τους τεχνικές, και τις εμπειρίες τους από έναν κόσμο τον οποίο ο Βολτέρος δεν θα είχε ποτέ φανταστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 έκανε μια εικαστική δράση-performance ανεβαίνοντας σε μια βάρκα φτιαγμένη από μπουκάλια και φελιζόλ στο σιντριβάνι της πλατείας Κοτζιά. Ήταν μια εικόνα που μεταδόθηκε σε πολλά κανάλια της Ευρώπης.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Μπουζιάνη, Ίδρυμα Ωνάση / Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), την Αγγλία, την Ιταλία, την Αμερική κ.λπ. και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα street art festivals. Έχει δώσει συνεντεύξεις παρουσιάζοντας το έργο του σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (LiFO, Έθνος, Huffington Post, Reuters, New York Times, BBC Channel, στους γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς France 3, RT και σε γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπως οι Das Erste, 3SAT).

To 2016 έκανε τις πρώτες του ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Δύο Χωριά της Μυκόνου και στην Borgia-Art της Ζυρίχης. Την ίδια χρονιά τα έργα του διακόσμησαν την ιστοσελίδα WeTrasnfer και έκανε διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις τον CacaoRocks Facebook Twitter

Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic Traveller, το όποιο τον ανέφερε ως Graffiti Guru.

Το 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale νέων δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου MΕDITERRANEA 18, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας.

Τον Δεκέμβριο του 2018 γέμισε με αγγέλους τους δρόμους της Αθήνας. Το πρότζεκτ του Άγγελοι στην Πόλη ήταν τεράστια ζωγραφισμένα φτερά σε εννέα κεντρικά σημεία, έτσι ώστε αν θέλουν οι περαστικοί να ποζάρουν μπροστά τους για μια γιορτινή φωτογραφία. Εμπνεύστηκε την ιδέα από την ταινία του Βιμ Βέντερς «Τα Φτερά του Έρωτα», ότι «ο κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγγελος».

«Ο Τσαρούχης έβαζε φτερά στα μοντέλα του, ήταν φτερά που του είχε δώσει ο Σπαθάρης, αλλιώς δεν θα είχε το θάρρος να τα βάλει στη ζωγραφική του» λέει. «Τα δικά μου φτερά ξεκίνησα να τα φτιάχνω μετά από παρότρυνση της Φρόσως Λύτρα, της σκηνοθέτιδας. Είχαν κάνει μια παράσταση με κανονικούς ηθοποιούς και είχαν ένα ζευγάρι φτερά για τον Ερμή. Τα φτερά τα χρησιμοποίησαν πολύ και στην αναγεννησιακή ζωγραφική. Τώρα το έργο μου είναι διαδραστικό. Ζωγραφίζω φτερά και το έργο συμπληρώνει ο θεατής ποζάροντας μπροστά τους. Γίνεται έρωτας, Ερμής ή άγγελος, ό,τι θέλει ο καθένας...».

Ανακάλυψε τη νέα συσκευασία DUO 2in1 με προφυλακτικό και λιπαντικό ΜΑΖΙ! 

Urban Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Newsroom / Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Τρώγλες προς ενοικίαση, παλάτια στο Airbnb. Ποιοι είναι οι λόγοι που το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει; Γιατί η Αθήνα είναι πλέον μια υπερβολικά ακριβή πόλη για να ζήσεις; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Ντίνα Καράτζιου και τον Θοδωρή Αντωνόπουλο τις αιτίες και τις λύσεις της στεγαστικής κρίσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ