Η πρώτη εμφάνιση της Μαντόνα, πριν γίνει βιονική

Η πρώτη εμφάνιση της Μαντόνα, πριν γίνει βιονική Facebook Twitter
6

Το 1983 η Μαντόνα ζούσε στη Νέα Υόρκη και την φώναζαν μ-ντάνα. Eίχε ήδη υπογράψει στην Sire Records συμβόλαιο για δύο single, είχε αλλάξει γκόμενο και τα είχε φτιάξει με τον Steve Bray, είχε ηχογραφήσει το Everybody [το καλοκαίρι του 82] και αγωνιζόταν να το κάνει χιτ [με θεούς και δαίμονες]. Αυτή είναι μάλλον η πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό [για το Wikipedia είναι η πρώτη] και οι θαμώνες του Danceteria, ενός τετραώροφου κλαμπ στην 21η οδό, μετά από καναδυο χρόνια δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανέβαινε στο νούμερο ένα και γινόταν εξώφυλλο στο Life. Το Danceteria δεν ήταν ό,τι κι ό,τι, στο κλαμπ εκείνη την περίοδο δούλευε πίσω από το μπαρ η Sade, οι Beastie Boys ήταν οδηγοί στο φορτηγάκι, το ίδιο και ο Keith Haring, και ο LL Cool J ήταν ο χειριστής του ασανσέρ (αν δεν ξέρεις κάποιον από αυτούς σίγουρα είσαι κάτω από 30).

Η Μαντόνα ήξερε από τότε πού ήθελε να φτάσει, είχε ήδη τους Πορτορικανούς χορευτές να τη συνοδεύουν [δεν είναι και τόσο ωραίοι, αλλά τότε και πολύ της ήταν] και παίζει μια 7λεπτη εκτέλεση του μόνου κομματιού που είχε στο ρεπερτόριό της που το τραβάει και το τραβάει, μέχρι που ξεθεώνεται και λαχανιάζει και δεν αντέχει άλλο. Σήμερα είναι τούρμπο και αντέχει να χοροπηδάει ώρες και είναι και τριάντα χρόνια πιο γριά. Τι σου κάνει αυτή η γυμναστική.    

Είναι ιστορική στιγμή και άγνωστο γιατί έχει μόνο 21 χιλιάδες χιτ, μάλλον δεν νοιάζεται κανείς για την πρώτη της περίοδο [τώρα που είπα περίοδο, στο Slacker –αν θυμάμαι καλά- είναι δύο τύποι που πουλάνε την περίοδό της σε ένα μπουκαλάκι. Καλή επένδυση].

Η πρώτη εμφάνιση της Μαντόνα, πριν γίνει βιονική Facebook Twitter
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT
Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT
Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT

σχόλια

4 σχόλια
Το κοριτσι απο το Detroit προσπαθησε να βρει την καλλιτεχνικη της ταυτοτητα στην Νεα Υορκη του '80 και τα καταφερε με λιγοτερο ταλεντο απο αλλους αλλα πεισσοτερο πεισμα και ακρα φιλοδοξια.Ας συμμεριστουμε το αγχος των γυναικων " to look young " και ας ειναι οι κοινωνιες των ανδρων λεκτικα τουλαχιστον πιο ευγενεις, μια γυναικα στα 56 της δεν ειναι " γρια " Mr. Journalist ακομη και αν αγωνιζεται τοσο σκληρα οσο η Μadonna....αλλα η Μadonna αγωνιζεται για τα παντα 30 χρονια τωρα ισως την κατατρεχει ο θανατος της μητερας της, σαν καλλιτεχνη την σιχαινομαι μια κακη φωνη, μια κατω του μετριου χορευτρια που ομως παλευει....οχι ως γρια αλλα ως αιωνια ΕΦΗΒΗ...let's all celebrate this οπως το τραγουδακι της...Holiday, celebrate..... δεν ειναι γρια η Madonna εσεις επιμενετε να της το θυμιζετε....οπως και σε αλλες τοσες γυναικες...μετα τα 40 θελετε να αποσυρθουμε? πειτε μαε ποτε για να ξερουμε???? I am crazy for you..ενα απο τα καλλιτερα της.....!!
το επαιζαν αρκετα τα ερασιτεχνικα ραδιοφωνα της εποχης ηξερα τον τιτλο αλλα δεν ηξερα ποια το τραγουδαει οταν ειχε κυκλοφορησει το single πριν βγει το album , πηγα στο juke box στην θησεως καλλιθεα που αγοραζα τα πρωτα 12'' singles σε ηλικια 13 χρονων ,τον ρωτησα ''υπαρχει ενα τραγουδι που λεγεται everybody αλλα δεν ξερω ποια το τραγουδαει, α μου απανταει madonna εχει τελειωσει τωρα .ελα την επομενη εβδομαδα θα το εχω, η πρωτη επαφη με την madge