Food & Drink: Η γεύση της πόλης

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
1

Portofino pizza

Γρ. Γυφτοπούλου 23, Χαλάνδρι, 210 6823448, 210 6824371, www.pizza-portofino.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter

Η ιστορία της κρατά από το 1970, όταν ένας  Έλληνας μετανάστης στον Καναδά έφερε πίσω μαζί του τη μυστική συνταγή και δημιούργησε την αυθεντική καναδέζικη πίτσα με την απαράμιλλη γεύση. Mέχρι σήμερα η κουζίνα του Portofino Pizza συνεχίζει με την ίδια επιμονή την πιο απολαυστική πίτσα, διατηρώντας τη συνταγή αναλλοίωτη και χρησιμοποιώντας μόνο τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Παράλληλα, ο Ιταλός σεφ που επιμελείται το μενού φροντίζει να την πλαισιώνει με εξαιρετικά πιάτα ζυμαρικών (σπαγγέτι φούρνου, pasta), νόστιμα ορεκτικά (φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκες πατάτες, σκορδόψωμα, μανιτάρια, ψητά λαχανικά), ριζότο, φρέσκες σαλάτες, club sandwiches και ζουμερά ψητά, όπως το σνίτσελ Ρorcini και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, δίνοντας μια μεσογειακή πινελιά στον χώρο. Εκτός από τις απίθανες γεύσεις της, η Portofino Pizza ξεχωρίζει για τη βαρελίσια μπίρα Βudweiser και το ευγενικό service.

Εxtra tip: Οι πολύ καλές online προσφορές για delivery που διαθέτει και προσφέρουν -20% έκπτωση στην πρώτη σας online παραγγελία και -10% έκπτωση σε κάθε επόμενη.

Μέλισσα

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Είναι ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1925. Σοκολατάκια, ζαχαρωτά, τάρτες, μακαρόν, τούρτες, μπισκότα, παραδοσιακά γλυκά και πολλά άλλα που φτιάχνονται με αληθινό σεβασμό και άριστες πρώτες ύλες, όπως η ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, το βιολογικό αλεύρι και τα φρέσκα φρούτα, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και καλές επιλογές που θα βρείτε στη Μέλισσα και θα ικανοποιήσουν απόλυτα εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Mai Tai

Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι, 210 7258306, 210 7225846

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι το διαχρονικότερο bar-restaurant του Κολωνακίου. Στο bar του με τα καθαρά ποτά, τα ωραία cocktails και τα κεφάτα DJ events που διοργανώνονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα περάσετε μερικές από τις πιο διασκεδαστικές βραδιές σας, ενώ στο εστιατόριο που φέτος έγινε steak house θα γευτείτε ένα από τα καλύτερα rib-eye από black angus με λάδι τρούφας, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το εξαιρετικό μελωμένο χοιρινό κότσι. Extra tip: Τα cup cakes που προσφέρονται το πρωί μαζί με τον καφέ και ο ζουμερός αρνίσιος γύρος που θα κάνει την εμφάνισή του στο Mai Tai από τον Νοέμβριο.

Food Mafia

Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. Foodmafia.com.gr / Facebook: Foodmafia

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Έκανε μεγάλη φασαρία αρκετούς μήνες πριν ανοίξει και κάνει ακόμα μεγαλύτερη από τις 5 Αυγούστου που ο Chef Patron Ηλίας Σκουλάς έριξε λάδι στη φωτιά και μεταμόρφωσε σε ένα βράδυ τη Γλυφάδα και τα νότια προάστια γενικότερα στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό. Ο λόγος για το FOOD MAFIA, ένα εστιατόριο που δεν ησυχάζει ποτέ, που τα υλικά και το μενού είναι σε μια συνεχή κινητικότητα και έχει δημιουργήσει πελάτες οπαδούς σε όλη την Αττική. Από το κορεάτικο ταρτάρ, τα σαλιγκάρια φιλέτο και το σήμα κατατεθέν του, τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες, μέχρι το φρέσκο Foie Gras πάνω σε κόκκινες ινδικές φακές, από το σαγανάκι του Buenos Aires, την Provoletera, μέχρι τη φελινική Tripa alla Romana, τη φρουτώδη σαλάτα Κινόα, τα ζυμαρικά με αλεύρι Ζέα και τα σπάνια τυριά από μοναστήρια και κρύπτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, το FOOD MAFIA προκαλεί ίντριγκα και ενδιαφέρον. Το πιο Brutal Burger της πόλης γίνεται εκεί και τα καλύτερα κομμάτια από τα πιο αξιόλογα μοσχάρια και χοιρινά του κόσμου ψήνονται στον εμβληματικό ισπανικό ξυλόφουρνο, δίνοντας πιάτα όπως το London Broil και το Hanger Steak, τα Killing Ribs, το μεδούλι στα κάρβουνα ή το θυριώδες Tomahawk Steak. Στην ερώτηση των πελατών προς τον Ηλία Σκουλά τι θα φάμε σήμερα, αυτός με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση τους ρωτάει «νομίζετε ότι τα έχετε δοκιμάσει όλα;»...

Δευτ.-Παρ.: 17:00-01:00, Σάβ.: 12:00-01:00, Κυρ.: 12:00-20:00. Εορτές και αργίες: 12:00-01:00


 

Σμiλη

Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, 210 6136334, facebook.com/Smili.pizzabar

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Σε ένα παλιό, ανακαινισμένο κτίσμα όπου κυριαρχούν η πέτρα και η κλασική ξύλινη στέγη (θυμίζει κάτι από ελβετικό σαλέ) και με μοναδική θέα προς το βουνό της Πεντέλης θα βρείτε ένα lounge bar-restaurant με αμιγώς ιταλικό χαρακτήρα. Παραδοσιακές γεύσεις από τη Βενετία και τη Νάπολη, ιταλική πίτσα που ψήνεται σε ξυλόφουρνο, εμπνευσμένα κοκτέιλ που φτιάχνονται αποκλειστικά για τη Σμίλη και ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή, καφές Λομβαρδίας, γαλλικό αρωματικό τσάι, ελβετικό παγωτό και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις. Από τις 4 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.

Citrus

www.citrus-chios.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Τα παραδοσιακά προϊόντα Citrus (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, λουκούμια, αμυγδαλωτά, πίτες φούρνου) που, ως επί το πλείστον, βασίζονται στα εσπεριδοειδή που παράγονται στον Κάμπο της Χίου ξυπνούν μνήμες από καλοκαιρινές διακοπές στην εξοχή. Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε για φέτος, αλλά η Citrus αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να το κρατήσει εδώ. Έτσι, αποφάσισε να παντρέψει δύο καλοκαιρινά φρούτα με το άρωμα του πικραμύγδαλου και να φτιάξει για τα καταστήματά της στη Χίο και την Αθήνα (Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, 210 3390790) περί τα 300 βάζα μαρμελάδα από καρπούζι, ροδάκινο και πικραμύγδαλο, βάσει μιας πρωτότυπης συνταγής.

Το Μικιό

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Tο Mικιό ξεκίνησε δειλά πριν από τρία χρόνια στο Παλαιό Φάληρο να προσφέρει τους γνήσιους κρητικούς μεζέδες του. Ο Πέτρος κι η Ελίζα, ιδιοκτήτες του Μικιού, με γνώμονα τη μαγειρική της Χανιώτισσας γιαγιάς Ελισάβετ, δημιουργούν πρωτότυπα γευστικά πιάτα που σε συνδυασμό με την ποιότητα των υλικών και των προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη, τη φιλοξενία, το γουστόζικο και παρεΐστικο περιβάλλον και, φυσικά, τις προσιτές τιμές κατάφεραν σύντομα να ανεβάσουν το Μικιό ψηλά στην προτίμηση του κόσμου. Κάθε μεσημέρι και βράδυ, εκτός Δευτέρας, θα βρείτε πάντα φρέσκα μαγειρεμένα τα ντολμαδάκια του Πέτρου,τα σπιτικά καλτσουνάκια,τις αριστοτεχνικά λεπτές πίτες, μαραθόπιτα και Σφακιάνη,υπέροχα σκιουφιχτά με στάκα και ξινομυζήθρα, χωριάτικο απάκι, καθώς και πεντανόστιμο απάκι κοτόπουλο με μουστάρδα που βρίσκετε μόνο εδώ! Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους λαχταριστούς  χοχλιούς γιαχνί που είναι και το σήμα του Μικιού! Συνοδεύστε με σπιτική ρακή ή μαρουβά και... ταξιδέψτε γευστικά στην Κρήτη! Eπειδή το Μικιό είναι μικρό κι αγαπημένο, φροντίστε για κράτηση στο τηλέφωνο 6946 995740.

Barin

33η Οδός 13, Ελληνικό, 210 9635416 (κοντά στο μετρό του Ελληνικού), www.barin.gr, [email protected]

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Αυθεντικό ρώσικο εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Ελληνικό, προσφέροντας εκλεκτή ρώσικη κουζίνα με σύγχρονες παραλλαγές. Το εστιατόριο θα λειτουργεί με πλήρες μενού Πέμπτη με Κυριακή από τις 19:00 και Σάββατο με Κυριακή από τις 13:00 μέχρι τις 16:00. Γι' αυτούς που επιθυμούν ελαφριά γεύματα θα υπάρχει και μπιστρό, το οποίο θα λειτουργεί από τις 12:00, Τρίτη με Κυριακή. Το Barin προσφέρεται για κάθε είδους δεξιώσεις, γάμους, βαφτίσια κ.λπ., ενώ διαθέτει και εξωτερικό χώρο με παιδική χαρά όπου μπορείτε να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας. Extra tip: Δοκιμάστε την pilsener και μαύρη μπίρα που έρχεται κατευθείαν από το παρασκευαστήριό του.

Εν Αιθρια

Βρυούλων 4, πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2582751, www.enaithria.com

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Η Εν Αιθρία εδώ και χρόνια είναι η μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Με νεανικό χαρακτήρα και στυλ που ξεφεύγει από το παραδοσιακό concept μιας μπιραρίας, με μουσική που ανεβάζει τη διάθεση, με μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες μπίρες (10) και 120 ποιοτικές ετικέτες και φυσικά πολλές ποικιλίες και εδέσματα. Ένα παλιό αρχοντικό του '30 που μετατράπηκε σε χρωματιστό παράδεισο με σχέδια φτιαγμένα στο χέρι, με μεράκι και φαντασία, που δίνουν μια ξεχωριστή νότα. Παρεΐστικη διάθεση και μουσική απ' όλο τον κόσμο. Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί με καφέ και απολαυστικά πρωινά. Τιμή κατ' άτομο: €15-20.

Λεμονόκηπος

Αγ. Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611, www.lemonokipos.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Ένα παλιό αρχοντικό του '30 μεταμορφώθηκε σε έναν πολύχρωμο και σχεδόν παραμυθένιο χώρο. Το παλιό σιντριβάνι που μετατράπηκε σε τζάκι και τα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια σε κάνουν να νιώθεις οικεία και άνετα. Από την κουζίνα του Λεμονόκηπου βγαίνουν καθημερινά παραδοσιακά μεζεδάκια (€3-4), κρεατικά σχάρας και μαγειρευτά (€6-7) που γεμίζουν τον χώρο με αυθεντικές σπιτικές μυρωδιές.

Beer 'n' Blues

Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510604

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Καινούργια μπιραρία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην κάβα της θα βρείτε πάνω από 20 διαφορετικά είδη μπίρας που μπορείτε να συνδυάσετε με σαλάτες, γνήσια burgers, το κλασικό βρετανικό πιάτο fish & chips και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του σεφ Νίκου Σπανού. Στα plus οι καλές επιλογές από την μπλουζ, ρoκ και τζαζ σκηνή και τα εκλεκτά live μουσικά events που διοργανώνονται στον χώρο της

Νεος Κρινος

Λ. Δεκελείας 108, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2513220, facebook.com/pages/Νεος-Κρινος

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Μαγαζί με όνομα που προϋπήρχε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφήνοντας εποχή με τους περίφημους λουκουμάδες του. Πρόσφατα ο Κρίνος επανήλθε, θέλοντας να υπενθυμίσει στους παλαιότερους και να μάθει στους νέους τι σημαίνει καφενείο-ζαχαροπλαστείο. Στον Νέο Κρίνο μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας καφέ, ρακόμελο, ούζο κ.ά., απολαμβάνοντας χορταστικά σάντουιτς, χειροποίητες πίτες, σπιτικά γλυκά και χορταστικούς μεζέδες. Η ατραξιόν του καταλόγου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη γεύση που ανέδειξε τον Κρίνο, οι παραδοσιακοί γλυκοί και αλμυροί λουκουμάδες.

Μono Restaurant

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4Γ, Πλάκα, 210 3226711, www.monorestaurant.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Στην Πλάκα (πολύ κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών) θα βρείτε ένα προσεγμένο wine restaurant με λιτή διακόσμηση, ατμοσφαιρική μουσική, πλήρως ενημερωμένη οινική λίστα και αυθεντικά, απολαυστικά πιάτα από το φάσμα της μεσογειακής κουζίνας που επιμελείται ο executive chef Bασίλης Βασιλείου. Λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μην παραλείψετε να συμμετάσχετε στις βραδιές γευσιγνωσίας που φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Diwine

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106801343, facebook.com/diwine.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Wine bar με αμιγώς καλλιτεχνική διάθεση που προσφέρει περισσότερες από 60 ετικέτες κρασιού απ' όλη την Ελλάδα, συνοδεία καλού φαγητού, σε ένα χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον. Η κάβα του δίνει έμφαση σε μικρούς οινοπαραγωγούς που παράγουν εξαιρετικό παλαιωμένο κρασί, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν κρασιά κορυφαίας ποιότητας, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Restaurant Spiros & Vasilis

Λάχητος 5, Κολωνάκι, 210 7237575, www.spirosvasilis.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1974, στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής. Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες Bασίλης Πολυμέρης μαζί με το γιό του Γιώργο, έχουν φροντίσει να διατηρήσουν αναλλοίωτη την ποιότητα των υλικών και του σέρβις. H κουζίνα του τελεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του σεφ Δημήτρη Φύτρου, που δημιουργεί αυθεντικές γεύσεις από τη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα και έξοχες σπεσιαλιτέ, όπως η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pâté foie gras, τα μπουτάκια βατράχων καθώς και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας. Μάλιστα, από τις αρχές του 2000 το εστιατόριο Spiros & Vasilis έχει αποκτήσει και αδερφάκι, που δεν είναι άλλο από το εστιατόριο Tartare στη Γλυφάδα.

H Πυλη του Κρασιου

Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο 210 9819908, www.winegate.gr, facebook.com/winegate

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Η Πύλη του Κρασιού άνοιξε στο Φάληρο μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο, ωστόσο πρόσφατα άρχισε να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της εμπλουτίζοντας τον κατάλογό της με σημαντικές ετικέτες και ενισχύοντας το concept της με ενδιαφέρουσες ιδέες. Παραμένει καθημερινά ανοιχτή, έχει σαφή αδυναμία τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο αμπελώνα και όλα αυτά τα παρουσιάζει ως τους αρμόζει μέσα από μια εντυπωσιακή λίστα 170 ετικετών, 70 εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι. Η λίστα είναι διαρκώς εξελισσόμενη και εύστοχα κατηγοριοποιημένη σε λευκά και ερυθρά μονοποικιλιακά κρασιά, σε ροζέ και φυσικά σε πολυποικιλιακές επιλογές οι οποίες έρχονται λίγο πριν στον κατάλογο αναφερθούν τα γλυκά και τα ενισχυμένα, οι σαμπάνιες και τα αφρώδη.
Μεγάλο μέρος του καταλόγου κατέχουν και τα αποστάγματα, όπου οι επιλογές σε single malt ξεπερνούν τις 30, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται και οι πολύ καλές προτάσεις σε τεκίλα και ρούμι. Τις επιλογές εύστοχα κλείνουν εκείνες των κονιάκ και Armagnac, οι καταπληκτικές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ενώ αρκετά τακτικά πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες.

A liar man

Σωφρονίου 2, Γκάζι, 210 3426322

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Αν σας φαίνεται εξωπραγματικό ένα μέρος να συνδυάζει πολύχρωμα κοκτέιλ, χαλαρή fusion κουζίνα συνοδεία φανκ, σόουλ και τζαζ ήχων, τότε μάλλον δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα τo A Liar Man, ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια της περιοχής. Ο Χρήστος Καλαϊτζής και η παρέα του μετέτρεψαν ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι σε ατμοσφαιρικό μαγαζί με μια αυλή-έκπληξη που φτιάχνει τη διάθεση. Αυτήν τη σεζόν το ανανεωμένο A Liar Man, με τη συνεργασία του ταλαντούχου Διονύση Χαριάτη, υποδέχεται το νέο, πλήρως ανανεωμένο μενού του, που περιέχει μερικές πολύ ελκυστικές επιλογές από finger food και ορεκτικά, κυρίως πιάτα, δροσερές σαλάτες και επιδόρπια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κοτόπουλο satay με σάλτσα καρύδα, σολομό terriyaki με αρωματικό ρύζι μπασμάτι, ρολά μελιτζάνας με βασιλικό, ντομάτα και Μετσοβόνε και, φυσικά, την πανακότα με εσπρέσο και Kahlua.

Αmigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167, Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220 www.amigos.gr, www.amigos.gr/facebook

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

All day mexican restaurant bars που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν από 18 περίπου χρόνια και από τότε φροντίζουν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες με την επιμέλεια της Λατινοαμερικάνας σεφ Julia Pujalla di Βassi. Μη χάσετε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ στα Amigos Ν. Σμύρνης και Γλυφάδας μια υπέροχη βραδιά με live salsa αλλά και πολύ latin μουσική από Λατινοαμερικάνους τραγουδιστές, αντίστοιχα.

School pizza bar

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, Μετρό Μοναστηράκι, 210 3251444

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Αποτελεί ήδη must προορισμό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. Στα τέσσερα επίπεδα του κυριαρχεί το σχολικό design που παραπέμπει στα μαθηματικά χρόνια και είναι διακοσμημένο με θρανία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες και ένα μαυροπίνακα στους τοίχους. Ανοιχτό από το πρωί με καλό, αρωματικό καφέ, σαλάτες, ορεκτικά, ιταλικές πίτσες, πάστα και γλυκά. Η πλούσια κάβα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικά και ιταλικά κρασιά, ενώ στη μπάρα του θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικά και άψογα εκτελεσμένα cocktails.

Mr. Juke's handmade creations

mrjuke.wordpress.com

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

O σεφ Δημήτρης Χωματάς και η επιχειρηματίας Μαύρα Γομοστιώτη συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο ενεργειακών θεραπευτών ρέικι και αμέσως αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα εξέπεμπε τη χαρά και τη φωτεινή διάθεση που χαρίζει το ρέικι. Έτσι, προέκυψαν οι χειροποίητες λιχουδιές Mr Juke's. Μαρμελάδες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. βερίκοκο με συνδυασμό φρούτων, λαχανικών και φρεσκοτριμμένων μπαχαρικών), γλυκά του κουταλιού (λεμόνι ρολέ, καρπούζι με αρμπαρόριζα), τσάτνεϊ, σάλτσες, curd και πολλές ακόμα γεύσεις που φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές και από τα πιο αγνά (χωρίς χρωστικές και συντηρητικά) υλικά.

Δροσομελι

Χαριλάου Τρικούπη 157, Κηφισιά, 210 8071562

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Εμπνευσμένο από την τροφή που, σύμφωνα με τον μύθο, ανέθρεψε τον Δία, το παραδοσιακό κηφισιώτικο παντοπωλείο, με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αισθητική παλαιού παντοπωλείου, φιλοδοξεί να μας συστήσει εκ νέου σε παραδοσιακές γεύσεις αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά της ελληνικής γης. Στα ράφια του θα βρείτε ορεκτικά με φαντασία, θαλασσινά εγχώριας αλιείας, πλούσια συλλογή από αλλαντικά, όσπρια, παραδοσιακά ζυμαρικά, καθώς και γλυκά για κάθε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, για εκείνους που θέλουν ή χρειάζεται να προσέξουν τη διατροφή τους, το Δροσόμελι διαθέτει μοναδική ποικιλία βιολογικών προϊόντων χωρίς γλουτένη και ζάχαρη.

ΓιαγιαΚούλα

Λαοδίκης 36-38, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8983223, www.giagiakoula.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Ο χειμώνας επιστρέφει σιγά σιγά και ήδη η ΓιαγιαΚούλα άρχισε να ζυμώνει τα περίφημα τσουρέκια της. Απλά, πολίτικα με μπόλικο μαχλέπι, μαστίχα και φρέσκο βούτυρο ή γεμιστά με ζουμερή πραλίνα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά και καταναλώνονται ζεστά πριν ακόμα προλάβουν να κρυώσουν. Παράλληλα, στη ΓιαγιαΚούλα θα ανακαλύψετε απίθανα κρουασάν που λιώνουν στο στόμα και ωραίες, φρέσκες χειροποίητες πίτες. Φυσικά, αξίζει να θυμίσουμε πως στη ΓιαγιαΚούλα ό,τι δεν καταναλώνεται μέσα στην ημέρα προσφέρεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Oroscopo restaurant

Αντήνορος 42-44, πλατεία Caravel, Αθήνα, Κρατήσεις: 210 7216458, 210 7238567, [email protected], www.oroscopo.gr, www.facebook.com/OROSCOPOrestaurant.gr

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Προσφάτως ανακαινισμένο και ιδανικά τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία μπροστά από το ξενοδοχείο Caravel, κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη και στο ξενοδοχείο Hilton, διαθέτει μοντέρνα ελληνική και ιταλική κουζίνα. Το πάθος για δημιουργία σε συνδυασμό με την εξαιρετική λίστα κρασιών είναι τα χαρακτηριστικά του στοιχεία που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Αυτή την περίοδο και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το εστιατόριο Oroscopo σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε, από Δευτέρα έως Πέμπτη (εκτός αργιών), ένα πλήρες μενού τεσσάρων πιάτων στην τιμή των 13 ευρώ το άτομο. Λειτουργεί καθημερινά, από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη 01.00 το βράδυ.

Τζίτζικας και μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, 210 6810529, Χαλάνδρι / Μητροπόλεως 12-14, 210.3247607, Σύνταγμα / Δροσίνη 12-14, 210 6230080, Κηφισιά

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Στέκι φοιτητών, εργαζόμενων αλλά και ανθρώπων που απλώς αγαπούν το καλό φαγητό, αποτελεί μία από τις αξιόπιστες και προσιτές γαστρονομικές προτάσεις της πόλης. Στο άνετο, φιλικό και ζεστό περιβάλλον του Τζίτζικα και Μέρμηγκα θα απολαύσετε εξαιρετικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα αλλά και πιο πειραγμένες μοντέρνες εκδοχές τους που φτιάχνονται με πολύ μεράκι, αγάπη και τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Στα plus το μενού, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, αλλά και οι πολύ καλές τιμές του.

T.G.I. FRIDAY'S

www.fridays.gr/ 

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

H αγαπημένη σας αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το αγαπημένο σας Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους και να περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Tomato Feta Bruschetta, Orange & Almond Salad, Fruits and Nuts Super Salad, Herb Chicken, Grilled Salmon & Shrimp Scampi, Grilled και Chicken & Shrimp Scampi είναι μερικά μόνο από τα νέα, απολαυστικά Living Well πιάτα που θα βρείτε στα T.G.I. Friday's.


 

Κεχριμπάρι

Βαρβαρέσου 1 & Λ. Ειρήνης, Πεύκη (δίπλα στα ΕΛΤΑ), 210 6129416

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Ωραίο, μοντέρνο τσιπουράδικο που λειτουργεί καθημερινά από το πρωί, με καφέ και ροφήματα, μέχρι το βράδυ, με μεγάλη ποικιλία σπιτικών μεζέδων οι οποίοι μαγειρεύονται με αληθινό μεράκι και πραγματική σπιτική φροντίδα. Το τσίπουρο, το κρασί και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του επιλέγονται προσεκτικά από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Στα συν οι χαμηλές τιμές, η παρεΐστικη διάθεση, οι βραδιές με ζωντανή μουσική (ρεμπέτικο - παλιό λαϊκό χωρίς μικρόφωνα) που φιλοξενεί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

120 Δεκελειας

Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511810, facebook.com/Dekelias120

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Σ' έναν ευχάριστο χώρο στη Ν. Φιλαδέλφεια σας περιμένουν φρέσκες παραδοσιακές γεύσεις που ετοιμάζονται, ψήνονται και σερβίρονται εκείνη τη στιγμή. Δοκιμάστε σε τυλιχτό χοιρινή σεφταλιά, σουτζούκι, παστουρμάς μόσχου, τραγανά φαλάφελ, μπιφτέκι ή λουκάνικο «κεφτέ» Δράμας, πίτες που ζυμώνονται και φουρνίζονται τη στιγμή της παραγγελίας, γιαουρτλού ντονέρ ή κεμπάπ άριστης ποιότητας, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα βρείτε στο 120 Δεκελείας. Αν δεν μπορείτε να πάτε, θα σας τα φέρουν σπίτι οι ποδηλάτες του.

Sette Trattoria

Γρηγ. Γυφτοπούλου 7 (πρώην Μεσολογγίου), Χαλάνδρι, 210 6894316

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Δίπλα στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου βρίσκεται μία σύγχρονη trattoria που αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Χαλαρή ατμόσφαιρα, μελετημένες συνταγές που φτιάχνονται με τις πιο φίνες πρώτες ύλες και μια πλήρως ενημερωμένη κάβα με ιταλικά και ελληνικά κρασιά συνθέτουν το σκηνικό του εστιατορίου Sette. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ρολάκια σολομού με σος γιαουρτιού, ριζότο κολοκυθιού με λαχανικά και σαφράν, τορτελίνι με μαύρη τρούφα σε φωλιά παρμεζάνας και ψαρονέφρι με εστραγκόν, προσούτο και πιπεριές.

Οι Σουβλάκες

Λ. Δεκελείας 57, Ν. Χαλκηδόνα, 210 2511714, 210 2511831, facebook.com/souvlakes

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Όπως έχει αναφερθεί από πολλούς, πρόκειται για το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι, όμως, μόνο οι εξαιρετικές γεύσεις που έκαναν το συγκεκριμένο μαγαζί να ξεχωρίσει. Η όλη κατάσταση, το φαγητό, το προσωπικό και ο χώρος, το καθιστά κάτι περισσότερο από ένα απλό σουβλατζίδικο. Πρωτότυπα πιάτα με έντονα γευστικούς συνδυασμούς, δροσερές σαλάτες, λαχταριστές σος (κάρι, φέτα, μαγιονέζα κ.ά.), γευστικά ορεκτικά (μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα, φακελωμένη με πιπεριές Φλωρίνης & ξινομυζήθρα κ.ά.) κι ακόμα ζουμερά καλαμάκια, μπιφτέκια, κεμπάπ ή φιλετάκια συμπληρώνουν το σκηνικό σε ένα από τα πιο προσεγμένα φαγάδικα της πόλης. Η καλή μουσική αλλά κι ο χώρος, που πραγματικά είναι «της εποχής μας», δημιουργούν την αίσθηση του «φαγητού-διασκέδασης». Φυσικά, στα tips του μαγαζιού το εξαιρετικό delivery.

3 λαλούν & 2 χορεύουν

Στρατηγού Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι, 210 5325719

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Τρεις λαλούν και μαγειρεύουν έπρεπε να λέγεται, μετά χορεύουν. Προηγείται μια κουζίνα εξελιγμένης μανούλας. Κεφτεδάκια μοσχομυριστά, πατατούλες τραγανές με λίγο τυράκι από πάνω, κατσαρόλες που κρύβουν θησαυρούς. Φαγάκια σιγοψημένα με οικογενειακή φροντίδα. Φασολάκια, κοκκινιστό, παπουτσάκια. Δροσιά από σαλάτες φρέσκες με τραγανά, φρεσκοπλυμένα λαχανικά. Όπου κι αν επεμβαίνει η σύγχρονη ματιά στο μαγείρεμα, είναι τόσο, όσο ακριβώς χρειάζεται. Όταν φτάσετε στο επιδόρπιο, πάρτε απ' όλα.

Τ' Aσχημoπαπο

Ιώνων 61, Άνω Πετράλωνα, 210 3463282

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Το καλοκαίρι του 1968 το πατρικό σπίτι επί της οδού Ιώνων 61 γίνεται ταβέρνα. Εδώ η ιστορία έχει ποτίσει τους τοίχους: ασπρόμαυρες φωτογραφίες από Μικρασιάτες παππούδες, παλιά κράνη, εργαλεία, σκίτσα επώνυμων ζωγράφων και παλιά μουσικά όργανα. Η λατέρνα επιμένει να παίζει και να θυμίζει άλλες εποχές. Οι γεύσεις θυμίζουν τα κυριακάτικα εδέσματα παλιάς ελληνικής οικογένειας, με σαλιγκάρια, ντολμαδάκια, μοσχαράκι στάμνας, εξοχικό και τρυφερές πανσέτες ψημένες στα κάρβουνα. Όλα σε τιμές αντιμνημονιακές. Ανοιχτά βράδυ – Σάββατο, Κυριακή και αργίες από το μεσημέρι. Κλειστά κάθε Δευτέρα.

Γάνεμα

Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, 211 4072325

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Φρέσκια προσθήκη σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές των Πετραλώνων, χρωστάει το όνομά του στην ομώνυμη και όμορφη παραλία της Σερίφου. Ο χώρος, λιτός, όμορφος και δίχως περιττές υπερβολές, αναδεικνύει απόλυτα τη φιλοσοφία της κουζίνας. Στον κατάλογο θα βρείτε πολλές επιλογές από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα (σταθερά ή ημέρας) και σεριφιώτικες συνταγές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις μαραθοτηγανίτες του Βίτου, ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο και μυδοπίλαφο με σαφράν.

Μαγικες Κατσαρολες

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, 210 9418821

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

Από τις πιο ενθουσιώδεις νέες προσθήκες της πόλης. Στις Μαγικές Κατασαρόλες, διά χειρός Βάνας και Σήφη, θα γευτείτε σπιτικά και νόστιμα πιάτα της τοπικής ελληνικής κουζίνας που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Μεταξύ άλλων, από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το βολιώτικο σπετζοφάι με Bloody Mary, το κουνελάκι με λιαστό κρασί και κράνα, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάστε κάποια από τις χορταστικές ελληνικές μακαρονάδες. Στα συν η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά τυριά που έρχονται στο τραπέζι με ξύλινο τρόλεϊ και παρουσιάζονται μπροστά σας.

Τα Μπινελίκια

Τρύπια 64, Φιλαδέλφεια, 210 2526353

Food & Drink: Η γεύση της πόλης Facebook Twitter
 

O Άρης και ο Νάσος δημιούργησαν, με πολύ μεράκι και αγάπη, έναν ζεστό χώρο με πρωτότυπη ονομασία, έχοντας ως φιλοσοφία τους την ανάδειξη παραδοσιακών συνταγών με προϊόντα ονομασίας προέλευσης και σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από την Κρήτη, τη Δράμα, τη Σαντορίνη και τη Μεσσηνία. Στα Μπινελίκια μπορεί επίσης κάποιος να απολαύσει εξαιρετικά αποστάγματα από τσίπουρο, ρακί, ούζο και τρεις διαφορετικές γεύσεις ρακόμελου, πάντα με γνώμονα το τρίπτυχο υψηλή ποιότητα-χαμηλές τιμές-όμορφη ατμόσφαιρα.

=====

Νίκος Λουκάκης (Cellier Wine Manager): Η καλή ζωή είναι σαν ένα ευχάριστο κρασί και δεν είναι απαραίτητα ακριβή.

  • Η ολοκλήρωση του φετινού Cellier Wine Fair, το οποίο συγκέντρωσε πληθώρα οινόφιλων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, μας βοήθησε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά και να κατανοήσουμε από μια διαφορετική οπτική πώς αντιλαμβάνονται οι νέοι το κρασί.
  • Το κρασί δείχνει ότι ξεφεύγει από την κλασική κατανάλωση, στο τραπέζι του φαγητού, και περνάει, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες, ως το ποτό της βραδινής διασκέδασης μέσα ή έξω από το σπίτι.
  • Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε το ιδανικό κρασί της «βραδινής εξόδου», θα ξεκινούσαμε αφαιρετικά, δηλαδή με τι θα προτιμούσαμε να μην έχει:
  • Αρχικά, υψηλό αλκοόλ, για να μπορούμε να πιούμε συνετά λίγη παραπάνω ποσότητα – άρα κρασιά πάνω από 12% abv δεν είναι τα πιο κατάλληλα.
  • Δεύτερον, κρασιά με «γωνίες», δηλαδή πολύ όξινα ή πολύ πικρά.
  • Ιδανικά προτιμάμε κρασιά με έντονο άρωμα που να το αντιλαμβανόμαστε εύκολα, ακόμα και σε χώρους με έντονες μυρωδιές, όπως καπνός και αρώματα, με δυνατή μουσική και οχλαγωγία.
  • Το ελαφρύ σώμα και ίσως ορισμένα υπολειμματικά σάκχαρα κάνουν το κρασί πιο ευκολόπιοτο και πιο αγαπητό σε ανθρώπους που πρόσφατα ξεκίνησαν να καταναλώνουν κρασί.
  • Το κρασί που έχει ορίσει αυτή την κατηγορία στην Ελλάδα, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, είναι η μοναδική Vina Esmeralda. Με την απαλή της γεύση, το εκρηκτικό άρωμα και την ελκυστική της εμφάνιση, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
  • Άξιο αναφοράς είναι ακόμα και το φινετσάτο, ψιλόλιγνο μπουκάλι της, στα χρώματα τ' ουρανού και της θάλασσας της Μεσογείου, με το εύκολο άνοιγμα λόγω του βιδωτού πώματος.
  • Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η απίστευτη τιμή των 7,25 ευρώ στο ράφι, δεν απορούμε που έχει κατακτήσει τις καρδιές σας!
Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ