7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
4

Kαι η Αθήνα ζει τον δικό της οργασμό. Σαν να βγαίνει από μια σκοτεινιά ψηλαφώντας μια καινούρια αισθητική. Η Θεσσαλονίκη, πάλι, με χιλιάδες καινούρια μαγαζιά να αλλάζουν εντελώς το τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και χωρίς καμμιά προσποίηση, τα τελευταία χρόνια έχει ήδη χτίσει το δικό της νέο προφίλ, μιας αληθινής μητρόπολης. Κοσμοπολίτισα αληθινή-που σημαίνει χωρίς πόζα-έχει αφήσει πίσω της τις ξιπασιές του λάιφ-στάιλ και ζωγραφίζει την εικόνα της με τα χρώματα της καλοπέρασης, αυτά που κυκλοφορούν κληρονομικά και αβίαστα στο γονίδιό της. Οι ντόπιοι παραπονιούνται ότι “ναι μεν, αλλά δεν βρίσκεις πια καλό φαγητό”, κάτι που αφήνει ασυγκίνητο εσένα τον αθηναίο, που είσαι πιο επιεικής, αφού έρχεσαι από μια πόλη που δεν βουλιάζει κιόλας κάτω από το βάρος μιας γευστικής κληρονομιάς.

  

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να εξηγήσω, επίσης, πώς γίνεται οι Θεσσαλονικείς να φτιάχνουν τόσο πανέμορφα μαγαζιά, από κείνα που με την πρώτη φορά βουλιάζεις μέσα τους σαν στο σπίτι σου, καθένα με τον δικό του χαρακτήρα, τη δική του προσωπικότητα, το δικό του χρώμα και με μια εντελώς προσωπική άποψη, όταν η Αθήνα χτίζει ντεκόρ με την αδιάφορη, πατρόν σφραγίδα του ντεκορατέρ χωρίς όνομα. Στην συμπρωτεύουσα μπορεί ακόμη τα κορίτσια να στολίζονται λες και πάνε σε γάμο όταν κατεβαίνουν για έναν πρωινό καφέ στην Τσιμισκή, όμως, οι “ψαγμένοι” που παλιά έκλειναν πρώτο τραπέζι-πίστα στα αχανή ντιζαϊνάτα μπαρ-ρέστοραν της παραλίας, τώρα σκοτώνονται να ανακαλύψουν το πιο κρυφό σουβλατζίδικο, το πιο αφανέρωτο πατσατζίδικο, την πιο off Broadway ταβέρνα, που θα κυκλοφορήσει σε έκτακτο δελτίο από στόμα σε στόμα, για να γίνει must στο επόμενο εικοσιτετράωρο. Mε τις νέες φθηνές πτήσεις, αξίζει να την κάνεις προάστειο της ζωής σου.

 

 

 

Καφέ Society

  

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Στο «Φρειδερίκο αγάπη μου» νιώθεις μια Μάρθα Καραγιάννη στις πιο εμπριμέ στιγμές του Δαλιανίδη, ανάμεσα σε τασάκια Μουράνο, τον παππού με το τσιμπούκι, φερ-φορζέ σκαμπό με καυτά ηλιοβασιλέματα-σταυροβελονιά, σπανιόλες χορεύτριες και όλο το κιτς μεγαλείο που ήδη λατρέψαμε στην Pasta Flora της Ζεύξιδος.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Υπό το βλέμμα του σκύλου Φρειδερίκου στην χρυσοποίκιλτη κορνίζα του, θα πιεις σοκολάτα με πορτοκάλι, τσάι με σανταλόξυλο και αμύγδαλο ή ένα νοσταλγικό καμικάζι, στην upcoming, γοητευτικότατη πιάτσα της Ολύμπου (Ολύμπου 87).

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

==

Οne sweet day

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Τα σοφιστικέ επαγγελματικά ραντεβού μυρίζουν πια καυτή σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη ή μήπως με άρωμα λάιμ ή ακόμα σε εκδοχή καπουτσίνο με σοκολάτα αλλά και ουίσκυ και κονιάκ με σοκολάτα. Η μαγική πρώτη ύλη λιώνει στο ειδικό καζάνι στο οποίο πολύ θα ήθελες να εκτελέσεις το πιο γλυκό μακροβούτι της ζωής σου, παρηγοριέσαι με ένα μπράουνι λουσμένο στη ζεστή σος και την κοσμική περαντζάδα της Χρ. Σμύρνης.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Στο πρώτο βραδινό ραντεβού, υπάρχει για σένα κρασί λευκό ή κόκκινο με κομματάκια κουβερτούρας. Κόπηκες; (One Sweet Day, Χ. Σμύρνης 16, 2310 222567)

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

  

Πόλη Από Ζάχαρη

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Sugarela ή αλλιώς Χριστίνα Κάκκου, θα μπορούσε να’ναι μια πολύφερνη αστή νύφη τακτοποιημένη σε μια Πανόραμα-Βίλα, θα μπορούσε να είναι μπαλαρίνα στο American Ballet Theater, θα μπορούσε να’ναι μια αυστηρή μάγισσα από κείνες που σκαρώνουν χρυσά μήλα στα παραμύθια, θα μπορούσε να’ναι σούπερ ξενοδοχειακή σεφ από κείνες που κόβουν με την ίδια χιλιοστομετρική ακρίβεια πέντε τόνους καρότα-αυτό άλλωστε έχει σπουδάσει-, θα μπορούσε επίσης πολύ καλά να’ναι μια κακομαθημένη συμπρωτευουσιάνα που ψωνίζει ολημερίς λεοπάρ τακούνια και τιγρέ κολάν. Χρόνια, όμως, κλεισμένη σ’ένα μικρό κουζινάκι, έψηνε γλυκάκια όλο βούτυρο, βανίλια και αλήθεια, κάνοντας το δρόμο να μοσχοβολά λιγωτική σοκολάτα, μέχρι να γίνει η Sugarela με τ’όνομα.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
 

Χωρίς τις τούρτες της κανένα κοσμικό event δεν πιάνει τον στόχο του απόλυτου σουξέ, αλλά την ψυχή μιας Sugarela την αγγίζεις περισσότερο όταν σπας ανάμεσα στα δόντια την τραγανή, βουτυρένια ευωδιά ενός μπισκότου γεμιστού με μαρμελάδα ή σοκολάτα-αυτό ακριβώς είχε στο νου του ο θεός των μπισκότων όταν τα χάρισε στους ανθρώπους.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Σουξέ της η λέμον-πάι, η κρεμ-μπριλέ, το σουφλέ σοκολάτα, το τσιζ-κέικ, τα cup cakes. Τα τρουφάκια με ρούμι και χουρμά ή με τριαντάφυλλο, το μικρό σουφλεδάκι με κρέμα τυριού και τραγανή πραλίνα, η μους κάστανο, η κρέμα βανίλια με σος φράουλας και η κρέμα πορτοκάλι με κομμάτια σουφλέ σοκολάτας, αμαρτίες πολλών, ολόγλυκων καρατίων. (Μητροπόλεως 102, 23100308979)

 ===

Mπεζές

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Το να σε λένε Μπεζέ και να φτιάχνεις τον ωραιότερο μπεζέ της Ελλάδας-τον κλασικό με δυό ενωμένες με σαντιγύ μαρέγκες-λέγεται κάρμα, λέγεται κληρονομικό χάρισμα. Από το 1965, ο κύριος Μανώλης ζυμώθηκε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να πετύχει το αιθέριο και τραγανό σύννεφο που τον έκανε γνωστό στο Regal της Σοφούλη.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Ο γιος του Αργύρης και η γυναίκα του η Πόλυ, μακριά από έτοιμα μείγματα και σκόνες, συνεχίζουν την παράδοση του μπαμπά σε ένα ολόλευκο, δαντελένιο μαγαζί.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Σκάμε μαρέγκες, μπισκότα μαρέγκας με καβουρδισμένο φουντούκι ή λουκούμι τριαντάφυλλο και άλλες με σύκο και άλλες με smarties, ξετυλίγουμε καριόκες από ασημόχαρτα, δαγκώνουμε μυρωδάτα τσουρέκια, αφράτα ροδίνια μας στολίζουν με άχνη παντού, καρδούλες από λευκή σοκολάτα λιώνουν στα δάχτυλά μας, ζαχαρωμένες μπαλίτσες από νεράτζι αφήνουν τριζάτη ζάχαρη στα δάχτυλα, η Πόλυ μας εξηγεί τις συνταγές θηλάζοντας το μωρό της, θα μείνουμε, φτιάχνουν και καλό καφέ. (Μπεζές, Κ. Καραμανλή 117, 2310323247)

===

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFΟ

Μπήκα στον Χατζηφωτίου -που τον ήξερα για τα πουράκια του- να πάρω κάτι για τον καφέ, με την πρώτη μπουκιά έπαθα εξάρτηση στο σουσαμένιο κουλούρι με σταφίδα. Μπαινοβγαίνοντας δέκα φορές τη μέρα για-ένα-ακόμη, μέχρι να σωθούν τα άπαντα της ημέρας, συστηθήκαμε και με κάποιες άλλες, άκρως ενδιαφέρουσες νοστιμιές. Τις οποίες θα είχα περάσει στο ντούκου αν δεν είχα πλάι μου την βέρα θεσσαλονικιά κουμπαρούλα μου, Κυριακούλα.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

“Το μον αμούρ-μια μπαλίτσα εκρηκτικής σοκολάτας-είναι το κλασικό κέρασμα της παραδοσιακής μαμάς”. Και γενικά εδώ, το φοντάν δεν έχει ταίρι. Τα πουράκια κλασικά αλλά και με μπίτερ νηστίσιμη σοκολάτα και με μπανάνα και με φραγκοστάφυλλο και με λευκή πραλίνα. Τα ανώμαλα και τα γκοφρετάκια ποίημα! Επίσης εξαιρετικά, τα γλυκά ψυγείου, το ρυζόγαλο, το καζάν-ντιπί και η πολίτικη κρέμα. Είναι χαρά όταν ένα κλασικό μαγαζί δεν επαναπαύεται και δεν χαλάει την ποιότητά του, αντίθετα βρίσκει μια νέα διάλεκτο στον σύγχρονο κόσμο. Στα συν, ότι ένα πακετάκι φοντανάκια-πεσκέσι, μεταφέρεται πιο εύκολα στα μπαγκάζια από το κλασικό τσουρέκι που όλοι προτιμούν. (Παύλου Μελά 37, 231023216)

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
 

 

 

Από τον φούρνο

 

Παλιά θεσσαλονικιά φίλη-καλοφαγού μου είχε πει ότι ο Μπακόλας φτιάχνει το καλύτερο μπριοσένιο ψωμάκι. Στρογγυλό ή σαν κρουασανάκι, το δαγκώνεις και νομίζεις ότι βουλιάζεις σε ψωμένιο σύννεφο. Εκεί, όμως, δοκίμασα και θεϊκές πίτες με χειροποίητο φύλλο σαν να τις έχει κάνει η ηπειρώτισσα γιαγιά σου, σπανακοτυρόπιτα και τυρόπιτα ταψιού, ατομική σφολιάτα και στριφτόπιτα, κουρού με τυρί και λουκάνικο.

Από κείνα τα παλιά μαγαζιά που μένουν σταθερά στο χρόνο και με την εγγύηση πως τα δυό-τρία πράγματα που κάνουν διαθέτουν την υπέρτατη νοστιμιά. Φεύγοντας, λέω δεν παίρνω κι ένα κουλουράκι σουσαμένιο, σιμίτι που το λένε εδώ; Αιώνες ακούω για το θεσσαλονικιό κουλούρι αλλά μόνο μ’αυτό κατάλαβα προς τί η φασαρία: απέραντα τραγανό απ’έξω, λιώνει στο εσωτερικό, με το σωστό αλάτι και την πιο ανάλαφρη ζύμη. Μέχρι να το τελειώσω είχα χαθεί στο δρόμο, έχασα κι ένα ραντεβού, κοινώς, το αληθινό κουλούρι λειτουργεί σαν LSD. Η πιο τραγανή παραίσθηση! (Χρ. Σμύρνης 20, 2310223797).

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Στον Τουρλή (Μ. Μπότσαρη 50, 2310831066) όλοι πηγαίνουν για το καλύτερο κρουασάν της Θεσσαλονίκης, με παράδοση από το 1967. Αλλά κάνει και εξαιρετικό τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και μπορείς να το παραγγείλεις από πριν με διπλάσια δόση πραλίνα-δεν σου λέω τίποτα!

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Επίσης, με την ευκαιρία θα πάρεις και εξαιρετικό βαυαρέζικο ψωμί σικάλεως με προζύμι, ξινούτσικο και στιβαρό, σταρένιο ολικής με χαμηλό γλυκαιμικό δείχτη, κριτσίνια και ψωμί με ζέα και σμυρνιώτικο με προζύμι και αλεύρι από πετρόμυλο.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

(Έπεται εστιατορική συνέχεια...)

 

 

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια
Να διευκρινίσω μόνο, ότι το One Sweet Day, στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, ήταν το δεύτερο κατάστημα που άνοιξε και δυστυχώς, έκλεισε. Το κύριο κατάστημα είναι στην Ολύμπου 57 (πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά) το οποίο ευτυχώς ζει, βασιλεύει και μας κακομαθαίνει :)
Παιδιά,,,,μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη!Εγώ πάντως πάντα έτσι τη θυμάμαι!ζεστή χαλαρή,μυρωδάτη,κυμπάρισα και....φτωχομάνα! Πώς να το κάνουμε? Οι άνθρωποι έχουν γούστο χιούμορ και απλότητα!! Κιι όλα αυτά έμφυτα....