Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο

Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο Facebook Twitter
4

Μία νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology και πραγματοποιήθηκε στις Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία, έδειξε ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν για την εμφάνιση γλοιώματος, το οποίο είναι η συνηθέστερη και σοβαρότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει τους ενήλικες.

Όπως αναφέρει το BGR, τα αποτελέσματα έδειξαν ελαφριά άνοδο των περιπτώσεων στις γυναίκες, ηλικίας 20-39 από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα, αλλά στους άντρες της αντίστοιχης ηλικίας παρατηρήθηκε πτώση.

Οι ερευνητές επέλεξαν τις σκανδιναβικές χώρες για τη διεξαγωγή της έρευνας, διότι είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, των οποίων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους είχε στην κατοχή του, ένα κινητό τηλέφωνο (40% το 1997 στη Φινλανδία).

Όσοι παραμένουν ακόμα επιφυλακτικοί με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, θα πρέπει να περιμένουν πάντως ακόμα μία δεκαετία, ώστε να μπορούμε να πούμε με 100% βεβαιότητα ότι οι συσκευές αυτές δεν προκαλούν όγκο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Τη δεκαετία του 50 πάντως οι κλινικές μελέτες έδειχναν ότι το τσιγάρο δεν βλάπτει. Σε κάποια χρόνια θα ξέρουμε και για το κινητό. Η υπερβολική χρήση πάντως ακόμα και αν δεν προκαλεί καρκίνο καλό είναι να αποφεύγεται για πολλούς λόγους. Ψάξτε άρθρα νευροψυχολόγων και θα δείτε.
το έχουμε ακούσει τόσες φορές που στο τέλος θα το πιστέψουμε!!! Λες και υπάρχει περίπτωση να έλεγε κανένας ποτέ δημόσια ότι προκαλούν καρκίνο. Την επόμενη μέρα θα τον έβρισκαν νεκρό.