Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο

Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο Facebook Twitter
4

Μία νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology και πραγματοποιήθηκε στις Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία, έδειξε ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν για την εμφάνιση γλοιώματος, το οποίο είναι η συνηθέστερη και σοβαρότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει τους ενήλικες.

Όπως αναφέρει το BGR, τα αποτελέσματα έδειξαν ελαφριά άνοδο των περιπτώσεων στις γυναίκες, ηλικίας 20-39 από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα, αλλά στους άντρες της αντίστοιχης ηλικίας παρατηρήθηκε πτώση.

Οι ερευνητές επέλεξαν τις σκανδιναβικές χώρες για τη διεξαγωγή της έρευνας, διότι είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, των οποίων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους είχε στην κατοχή του, ένα κινητό τηλέφωνο (40% το 1997 στη Φινλανδία).

Όσοι παραμένουν ακόμα επιφυλακτικοί με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, θα πρέπει να περιμένουν πάντως ακόμα μία δεκαετία, ώστε να μπορούμε να πούμε με 100% βεβαιότητα ότι οι συσκευές αυτές δεν προκαλούν όγκο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Τη δεκαετία του 50 πάντως οι κλινικές μελέτες έδειχναν ότι το τσιγάρο δεν βλάπτει. Σε κάποια χρόνια θα ξέρουμε και για το κινητό. Η υπερβολική χρήση πάντως ακόμα και αν δεν προκαλεί καρκίνο καλό είναι να αποφεύγεται για πολλούς λόγους. Ψάξτε άρθρα νευροψυχολόγων και θα δείτε.
το έχουμε ακούσει τόσες φορές που στο τέλος θα το πιστέψουμε!!! Λες και υπάρχει περίπτωση να έλεγε κανένας ποτέ δημόσια ότι προκαλούν καρκίνο. Την επόμενη μέρα θα τον έβρισκαν νεκρό.